Sukkerfri plommekake i kopp på 1-2-3

Heisann alle sammen! 

Idag frister eg med en sunn, saftig og skikkelig god plommekake i kopp. Som eg har nevnt før; dette er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, har røra i en kopp eller skål, og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Heilt supert om du plutselig får lyst på kake, eller berre vil gjere det ekstra lettvint. Kaka er ei skikkelig kvardagskake med næringsrike ingredienser, heilt super til kveldskosen 🙂

PS! Bytt gjerne plommer med andre typer frukt/bær, eventuelt nøtter/sjokoladebiter eller andre smakstilsetninger. Grunnoppskrifta kan varierast i det uendelige!

Plommekake kopp, 1 porsjon
1 egg
2 ss, 70 g original kesam*
2 ss, 20 g havremjøl
1 ss, 10 g speltmjøl*
2 ss sukrin gold (evt. anna valgfri søtning)
½ ts bakepulver
eit dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
3-4 norske plommer, delt i fire

Slik gjer du:
1. Bland saman ingrediensane til en jamn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i en kopp eller liten skål vekselsvis med plommer (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking!)

2. Sett i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomstekt. Den vil heve i mikrobølgeovnen, deretter synke litt ned igjen når du tar den ut.

3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Server rett fra skåla/koppen, gjerne med en klatt vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Tips og alternativ:
♦ Kesam kan byttast med kokosyoghurt for melkefri kake, eller laktosefri rømme for laktosefri kake.

♦ Speltmjøl kan byttast med meir (glutenfritt) havremjøl eller anna glutenfri tørrvare for glutenfri kake.

♦ Visst du ikkje har mikrobølgeovn kan kaka også steikast i ovnen. Pass på at skåla/koppen tåler varmen, og steik på 180 grader til den er ferdig, ca. 8-10 minutt.

Så godt, så enkelt! Lag gjerne dobbel oppskrift i ein ekstra stor kopp/skål, så kan fleire dele. Det gjorde eg♥

Nyt lillelørdagen, godtfolk!


Egenreklame /
Til slutt så har eg lyst å spørre om nokre av dokke blogglesere har lyst å vere med på JENTEHELG på Jølster? Eg har delt dette på instagram @lindastuhaug og Facebook-sida mi her, men så er jo det ikkje alle dokke som følger meg der…

Den 27-29. september blir det altså arrangert jentehelg på Jølstraholmen, og det blir ei helg spekka med gode opplevingar♥ Eg skal ha workshop i korleis lage sunn & digg turmat, Ingeborg og Sandra skal ta oss med på fjelltur til Lundeskaret, vi skal ha SUP, uteyoga og masse anna kjekt! Vi skal rett og slett nyte vær, himmel, elv, natur, fjell, deilig mat, bålkos, godt selskap og bli kjent med nye folk.

Det er fortsatt nokre ledige plasser, og du kan lese meir og eventuelt melde deg på HER 🙂 Du kan sjølvsagt melde deg på aleine, eller sammen med en eller fleire venninner!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Min ble litt seig, er det vanlig? Hvis ikke, har du noen ide om hva jeg gjorde galt? 🙂

    1. Den er kanskje stekt litt for hardt/litt for lenge 🙂