Linda Stuhaug

Annonse

Fylte, grove pannekaker med krema spinat

Fylte, grove pannekaker med krema spinat
Hei mandag!
Er dokke klare for ei ny (våt) veke? Her på Vestlandet har det bøtte ned heile helga, og det ser ikkje ut til å gi seg med det første. Men, det er berre å gjere det beste ut av det 🙂
Uansett, dagens oppskrift er fylte, grove pannekaker. Fylte pannekaker passer med det aller meste av fyll, og denne gangen blei det krema spinat. Saftig, godt og veldig enkelt!
Til ca. 4 personer Grov pannekakerøre 4 egg 5 dl melk 160 g havremjøl 100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl 2 ts bakepulver 1 liten ts salt
Krema spinatfyll 400 g fersk spinat 1 boks crème fraîche (300 g) salt, pepper og muskatnøtt raspa ost
Slik gjer du: 1. Start med å sette på ovnen på 225 grader over- og undervarme. Visp lett sammen ingrediensane til pannekakerøra, la den svelle i minst 5 minutt.
2. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme. Sett til side.
3. Lag deretter spinatfyllet. Ha spinaten i ei steikepanne (gjerne i to omganger) til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og la det surre eit par minutt. Smak til med salt, pepper og muskat.
4. Fyll pannekakene med spinatfyllet, rull saman og legg i ei ildfast form. Topp med ost og gratiner midt i ovnen til osten er godt smelta. Server straks.
Du kan servere pannekakene som dei er, eller med ekstra tilbehør i form av noko grønt 🙂 Dei passer ikkje berre som en egen rett på middagsbordet, men også som tilbehør til for eksempel suppe. Du kan også lage små pannekaker (eller dele dei opp) og servere som ein tapasrett på tapasbordet♥
En deilig, kjøttfri start på veka 🙂
Håper alle får en finfin mandag!

Hei mandag!

Er dokke klare for ei ny (våt) veke? Her på Vestlandet har det bøtte ned heile helga, og det ser ikkje ut til å gi seg med det første. Men, det er berre å gjere det beste ut av det 🙂

Uansett, dagens oppskrift er fylte, grove pannekaker. Fylte pannekaker passer med det aller meste av fyll, og denne gangen blei det krema spinat. Saftig, godt og veldig enkelt!

Til ca. 4 personer
Grov pannekakerøre
4 egg
5 dl melk
160 g havremjøl
100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 liten ts salt

Krema spinatfyll
400 g fersk spinat
1 boks crème fraîche (300 g)
salt, pepper og muskatnøtt
raspa ost

Slik gjer du:
1. Start med å sette på ovnen på 225 grader over- og undervarme. Visp lett sammen ingrediensane til pannekakerøra, la den svelle i minst 5 minutt.

2. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme. Sett til side.

3. Lag deretter spinatfyllet. Ha spinaten i ei steikepanne (gjerne i to omganger) til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og la det surre eit par minutt. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Fyll pannekakene med spinatfyllet, rull saman og legg i ei ildfast form. Topp med ost og gratiner midt i ovnen til osten er godt smelta. Server straks.

Du kan servere pannekakene som dei er, eller med ekstra tilbehør i form av noko grønt 🙂 Dei passer ikkje berre som en egen rett på middagsbordet, men også som tilbehør til for eksempel suppe. Du kan også lage små pannekaker (eller dele dei opp) og servere som ein tapasrett på tapasbordet♥

En deilig, kjøttfri start på veka 🙂

Håper alle får en finfin mandag!

Annonse

16 Kommentarer

V

Victoria

5. oktober 2020

Tror du det er en mulighet å bytte ut speltmelet med sammalt fint rugmel (tom for spelt)? Har laget den originale oppskriften flere ganger, og den er helt klar en av mine absolutte favoritt oppskrifter av deg! 🙂

Linda Stuhaug

6. oktober 2020

Ja, det skal gå heilt fint! Kjekt du liker oppskrifta 😀

T

Tanja

19. september 2019

Hei! Elsker bloggen din:) Hvilken type creme fraiche brukte du (fettprosent)?

Linda Stuhaug

20. september 2019

Hei! Eg varierer etter kva eg har tilgjengelig, bruker egentlig alle tre fra Tine om einanna 🙂 Foretrekker den med 19% fett til oppskrifter som dette trur eg!

A

Anonym

17. september 2019

Laget disse pannekakene idag, men de bare sprakk i små biter når jeg stekte dem. Var da umulig å rulle dem og måtte derfor improvisere litt. Vet du hvorfor de sprakk, følgte oppskriften nøye.

Linda Stuhaug

18. september 2019

Sprakk? Kva meina du med det? Pannekakene sprekker ikkje sånn uten vidare, desse har eg og lesarane mine laga i åresvis, aldri fått denne tilbakemeldinga før. Kanskje det er steikepanna di som treng en utskifting? 🙂

A

Anne

17. september 2019

Hei! Dette ser nydelig ut. Hvor mange personer er denne mengden beregnet til? Ha en glad matdag

Linda Stuhaug

17. september 2019

Hei Anne! Åh, det har eg gløymt å notere. Ca. 4 personer, litt ettersom kva tilbehør ein har 🙂 Glad matdag til deg også!

S

Susanne

16. september 2019

Hvordan er det å bruke fryst spinat til dette? Har så mye i fryseren og dette ser veldig godt ut

Linda Stuhaug

17. september 2019

Det går nok heilt fint det 🙂 Håper det smaker 😀

M

Malene

16. september 2019

Åh disse ser fantastiske ut, de minner meg litt om et bakverk fylt med spinat som man får kjøpt i varmere strøk!

Linda Stuhaug

17. september 2019

Åh, ja! Der seier du faktisk noke 😀

J

Jen

31. januar 2020

Hei. Kan jeg erstatte pannekaker med lomper i denne oppskriften?

Linda Stuhaug

1. februar 2020

Ja 🙂

T

Thea

23. februar 2020

Ååå, dette ser kjempegodt ut! Er det mulig å lage pannekakene glutenfrie? 🙂

Linda Stuhaug

23. februar 2020

Ja, bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med glutenfritt mjøl du 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg