Fylte, grove pannekaker med krema spinat

Hei mandag!

Er dokke klare for ei ny (våt) veke? Her på Vestlandet har det bøtte ned heile helga, og det ser ikkje ut til å gi seg med det første. Men, det er berre å gjere det beste ut av det 🙂

Uansett, dagens oppskrift er fylte, grove pannekaker. Fylte pannekaker passer med det aller meste av fyll, og denne gangen blei det krema spinat. Saftig, godt og veldig enkelt!

Til ca. 4 personer
Grov pannekakerøre

4 egg
5 dl melk
160 g havremjøl
100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 liten ts salt

Krema spinatfyll
400 g fersk spinat
1 boks crème fraîche (300 g)
salt, pepper og muskatnøtt
raspa ost

Slik gjer du:
1. Start med å sette på ovnen på 225 grader over- og undervarme. Visp lett sammen ingrediensane til pannekakerøra, la den svelle i minst 5 minutt.

2. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme. Sett til side.

3. Lag deretter spinatfyllet. Ha spinaten i ei steikepanne (gjerne i to omganger) til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og la det surre eit par minutt. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Fyll pannekakene med spinatfyllet, rull saman og legg i ei ildfast form. Topp med ost og gratiner midt i ovnen til osten er godt smelta. Server straks.

Du kan servere pannekakene som dei er, eller med ekstra tilbehør i form av noko grønt 🙂 Dei passer ikkje berre som en egen rett på middagsbordet, men også som tilbehør til for eksempel suppe. Du kan også lage små pannekaker (eller dele dei opp) og servere som ein tapasrett på tapasbordet♥

En deilig, kjøttfri start på veka 🙂 

Håper alle får en finfin mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Åh disse ser fantastiske ut, de minner meg litt om et bakverk fylt med spinat som man får kjøpt i varmere strøk!

    1. Åh, ja! Der seier du faktisk noke 😀

  2. Hvordan er det å bruke fryst spinat til dette? Har så mye i fryseren og dette ser veldig godt ut

    1. Det går nok heilt fint det 🙂 Håper det smaker 😀

  3. Hei!
    Dette ser nydelig ut. Hvor mange personer er denne mengden beregnet til?
    Ha en glad matdag

    1. Hei Anne!
      Åh, det har eg gløymt å notere. Ca. 4 personer, litt ettersom kva tilbehør ein har 🙂

      Glad matdag til deg også!

  4. Laget disse pannekakene idag, men de bare sprakk i små biter når jeg stekte dem. Var da umulig å rulle dem og måtte derfor improvisere litt. Vet du hvorfor de sprakk, følgte oppskriften nøye.

    1. Sprakk? Kva meina du med det?
      Pannekakene sprekker ikkje sånn uten vidare, desse har eg og lesarane mine laga i åresvis, aldri fått denne tilbakemeldinga før. Kanskje det er steikepanna di som treng en utskifting? 🙂

  5. Hei!
    Elsker bloggen din:) Hvilken type creme fraiche brukte du (fettprosent)?

    1. Hei!

      Eg varierer etter kva eg har tilgjengelig, bruker egentlig alle tre fra Tine om einanna 🙂 Foretrekker den med 19% fett til oppskrifter som dette trur eg!