Sukkerfri eplekake med vaniljekrem

Eg har sagt det før og seier det igjen; noko av det aller beste med høsten er norske frukter & grønnsaker… Norske epler er blant favorittane, dei er ikkje berre utrulig gode å ete som dei er, dei er også fantastiske å lage ulike oppskrifter med.

Eplekake er alltid noko eg må lage med norske epler. Eg lager gjerne fleire stykker og fryser ned til seinare. Etter ein runde i ovnen eller mikrobølgeovnen smaker den som nybakt♥

Dagens oppskrift på eplekake er med innbakt vaniljekrem. Denne oppskrifta på eplekaka har ikkje blitt delt på bloggen tidligare, men er etter mi meining bloggens beste oppskrift på eplekake 🙂 Kombinasjonen med vaniljekrem er magisk, og kaka er skikkelig saftig og god i seg sjølv. Nam!

Kaka er sukkerfri, og kan lagast melkefri og/eller glutenfri for dei som treng det – hugs å lese tips & alternativer: 

Du trenger:
2 store egg
100 g kesam original
100 g speltmjøl eller kveitemjøl
50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl)
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
0,5 dl melk
2 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 oppskrift heimelaga vaniljekrem

4 store, norske epler
2 ss sukrin gold
1-2 ts kanel

Slik gjer du:
1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.

2. Tilsett mjøl, kanel og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

3. Hell røra i en ildfast form med bakepapir. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra.

4. Skrell eplene, del i båter og vend sammen med sukrin gold og kanel. Fordel epleskivene oppå kakarøra med vaniljekrem.

5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.

Kaka smaker aller best varm eller lun, så lag den gjerne før servering. Den er god kald også, men det er noko spesielt med lun vaniljekrem og eplebiter♥ Eit alternativ er også å varme den litt opp igjen før servering, visst den blir laga på forhånd ?

Tips og alternativer*
For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt, melk med plantebasert melk og smør med melkefri margarin. Vaniljekremen lager du med plantebasert melk.

For glutenfri kake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med nøytral, glutenfri tørrvare. Eg har mange følgere/lesere som har gjort dette med suksess! Hugs også at havremjølet må vere spesifisert glutenfritt (du kan lage havremjøl sjølv ved å blende havregryn).

Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker i kaka, og 2 ss med eplene.

Topping: eplene kan sjølvsagt byttast med anna type frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.

Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥

Eg brukte altså halve oppskrifta, men lag gjerne dobbel oppskrift på eplekake, så får du brukt heile oppskrifta på vaniljekrem 🙂 Ellers kan du bruke vaniljekremen til noko anna godt!

Nyt eit kakestykke eller tre!


Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

28 kommentarer

 1. Nam! Hva tror du om å fryse kaken i mindre stykker? For så å tine i ovnen? Da blir det jo lun kake hver gang☺️

  1. Går heilt fint det – det er det eg pleier å gjere sjølv 🙂

 2. Susanne

  Denne så super god ut! men sånn utifra hvor mange stk det cirka blir. Har du en liten aning på hvor mange kcal det er PR stk?<3

  1. Eg skar kaka opp i 12 kakestykker. Dei er ganske god størrelse på 🙂

   Kalorier rekner eg ikkje på.

 3. Therese

  Takk for suuuper oppskrift dette ble desserten hos oss i dag, og resten på frys til en annen dag vi trenger å krydre hverdagen med dessert Er SÅ glad i oppskriftene dine (både middager, desserter og andre måltider!), og jeg og mannen måtte le da ‘Lindastuhaug.no’ lå på toppen hos meg på oversikten på skjermtid på mobilen

  1. Åh, så hyggelig å lese Therese 😀 Det er stas!!
   Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover 🙂

 4. Deilig kake med ein liten vri. Hadde ikkje kesam, så brukte cottage cheese i staden. Brukte også kveitemjøl, sukker og ferdig vaniljekrem. Steikte i rund 22 cm form, la til 15-20 min.
  Skikkeleg saftig kake, ny favoritt

  Helsing Aashild

  1. Høyres godt ut, Aashild 😀

 5. Bruke vaniljepudding isteden for Kesam, og det ble SÅ godt! Deilig oppskrift 😀

  1. Herlig 😀 Sikkert veldig godt å bruke vaniljepudding! Kjekt du likte oppskrifta, Mia 🙂

 6. Hei! Gleder meg til å teste oppskrift i morgen!
  Men, jeg har ikke sukrin + og har litt stramt budsjett, men har en pose sukrin gold og sukrinmelis i skapet, kan jeg bruke noe av det istedet og evt hvor mye?

  1. Hei!

   Ja, les tips og alternativ 🙂

 7. Hildegunn Hjelmstad

  Hei! Skal teste denne i morgen og tenker å lage hele oppskriften med vaniljekrem, men kjøre halvt om halvt med kake og muffins av resten. Hvor lang steketid tror du det blir for om jeg lager muffins? 🙂 Gleder meg til å teste den glutenfrie varianten!

  1. Hei! Lurt 😀
   Steiketid vil variere litt etter kor sore muffinser du lager, men +/- 15 minutt ca 🙂 Håper dei smaker <3

 8. Hei Linda 🙂

  Jeg lurer på om det er en spesiell grunn til at du ikke pisker egg og sukker hvitt først?

  Hilsen Tone

  1. Heisann!

   Det er rett og slett fordi det nesten er poenglaust når ein baker med sukrin. Sukrin er ikkje sukker, og oppfører seg annleis 🙂

   Så liker både eg og lesarane mine at det er lettvint 🙂

 9. Kan man bruke vaniljepulver I stedet for vaniljestenger? Isåfall hvor mye?

  1. Eg anbefaler virkelig vaniljestang/vaniljepulver i vaniljekremen. Du får ikkje den gode, ekte vaniljesmaken uten 😉 Men, du kan sjølvsagt bruke det altså. Prøv deg fram med 0,5-1 ts og smak deg fram 🙂

 10. Kjempegod! 🙂 Selv om jeg droppet vaniljekrem, brukte vanlig sukker (2 ss ble søtt nok!), og laktosefri melk og laktosefri rømme/yoghurt naturell istedenfor kesam. Denne skal jeg nok lage flere ganger!

  1. Så kjekt du likte den, Hedda 😀

 11. Marianne

  Hei. Jeg har ikke kesam men en del yoghurt og cottage cheese i kjøleskapet. Går det an å bytte ut kesamen med en av de ingrediensene?

  1. Du kan bruke yoghurt naturell eller evt. mose cottage cheesen klumpfri med stavmikser 😀

 12. Hei! Jeg aner ikke om du følger med på så gamle poster, men jeg har sett på oppskriften «eplekake med innbakt vaniljekrem» i Opptur med sunn mat. Der skal eplene i mikroen i 4-5 minutter. Vet du hvor lenge man ev burde legge de i ovnen dersom man inne har mikro?

  1. Hei! Eg får opp alle kommentarer uansett, så det gjer eg 🙂
   I ovnen så tar det kanskje 15-25 minutt. Kjem litt an på, så du må berre sjekke underveis! Håper det smaker 🙂

 13. Anita Kihle

  Hei! Kan du erstatte sukrin + med finesse.

 14. Har laget kaken for en liten stund siden og den ble kjempegod. Det ble en suksess. Jeg måtte bake en ekstra kake til min far på 86 år. Denne skal jeg lage flere av og legge i fryseren.

  1. Så hyggelig å lese Rita 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *