Sunt & saftig bananbrød med sjokoladebiter

God fredag!

Endelig helg igjen – og det blir ekstra godt. Ei hektisk veke er forbi og vi vender snuten mot Gol i ettermiddag. Sykkelhelg på Golsfjellet i strålande høstsol står på planen, og eg gleda meg skikkelig 🙂

Før den tid så får dokke servert dette deilige bananbrødet med sjokoladebiter. Bananbrødet er supersaftig, luftig, grovt (uten at det kjennes slik!), smakfullt og veldig godt. Perfekt å lage med overmodne bananer i fruktkorga!

Bananbrødet i seg sjølv er uten tilsatt sukker og helsekostprodukter. Bananene gir nok sødme til at bananbrødet blir søtt og godt♥ Så bestemmer du sjølv om du ønsker å tilsette sjoladebiter, og eventuelt kva type sjokoladebiter. Du kan gjerne bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken, eller anna type sjokolade fra dagligvarebutikken. Du kan også bruke sukkerfri sjokolade dersom du ønsker eit bananbrød heilt uten tilsatt sukker 🙂

Du treng, 1 bananbrød*
3 store eller 4 små modne bananer
3 egg
150 g havremjøl*
50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)*
2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning:
en ekstra banan til toppen
sjokoladebiter etter ønske

PS! Du kan sjølvsagt smakstilsette bananbrødet med andre ingredienser også. Friske eller frosne bær, fruktbiter, salte eller usalta nøtter, sjokoladepålegg, nøttesmør også vidare…

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre. Er røra veldig tjukk bruker du litt væske til passelig konsistens. Vend inn grovhakka sjokoladebiter, eventuelt anna smakstilsetning du bruker.

Ha bakepapir i en brødform på 1-1,5 liter og hell oppi banankakerøra. Avslutt gjerne med ei banan delt på langs.

Steik midt i ovnen i 45-55 minutt, eller til bananbrødet akkurat er gjennomstekt. Sjekk underveis med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
♦ Kor modne bananer du bruker avgjer kor søtt bananbrødet blir. Jo modnare, jo søtare. Sjølv om eg brukte nesten svarte bananer så blei ikkje bananbrødet supersøtt. Smak gjerne på røra om du vil ha den litt søtare, og tilsett 1-3 ss valgfri søtning etter smak, for eksempel honning. Det vil også variere noko ut fra kva tørrvarer du bruker.

♦ Du kan bruke andre tørrvarer tilsvarande 200 g. Speltmjøl kan du bytte med meir havremjøl, kveitemjøl eller anna valgfri tørrvare. Eg bruker av og til vaniljeprotein, og synes det gir en veldig god smak. For glutenfritt bananbrød bruker du glutenfritt havremjøl eller en valgfri, glutenfri tørrvare.

↑ Dette er perfekte bake-bananer! Nesten svarte i skallet, men ekstra søte og absolutt like fine inni 🙂

Nyt gjerne bananbrødet mens det er lunt, då er det ekstra godt♥ Ellers kan det sjølsagt etast kaldt også. Skjær opp i skiver og nyt som det er, eller med ekstra pålegg. Her kan du bruke akkurat det du liker, brunost eller nøttesmør er veldig godt, eller eit slags sjokoladepålegg. Eg slo på stortromma med Philadelphia Melkesjokolade denne gangen, nam!

Håper det ser fristande ut♥ Eg sparer ofte på bananene i fruktkorga for å få dei modne og bake-klare, fordi eg er så glad i å bake med bananer 🙂 Det er også en super ingrediens for å lage søte oppskrifter uten helsekostprodukter, som eg veit mange av dokke liker ekstra godt.

Då gjenstår det å sei GOD HELG. Nyt den!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Dette er så godt! Digger at oppskriften er så enkel og at resultatet blir så bra 🙂 Sist brukte jeg frysetørket bringebær som smakstilsetning, funket bra det også 🙂

  1. Så kjekt å lese, Mari 😀 frysetørka bringebær høyres veldig godt ut!!

 2. Går det an å lage dette utan egg ?

  1. Det har eg ingen erfaring med, dessverre. Vsst du er vandt til å lage oppskrifter uten egg, så ville eg brukt det du pleier å bruke 🙂

 3. Er i utgangspunktet ikke fan av bananer og var helt ærlig litt skeptisk til hvordan dette kom til å smake, men fyyyy søren det var godt! Det er en knapp time siden brødet kom ut av ovnen og jeg har spist halvparten allerede. Glad jeg ikke kastet de brune bananene og at jeg kom over denne oppskriften! Skal redde brune bananer på butikken imorgen og lage et til. NYDELIG!

  1. Såå kjekt å lese, Lisbeth 😀 Fantastisk at du fekk redda bananene, og ikkje minst at du likte bananbrødet. Det gjer meg veldig glad!!

 4. Hvordan blir steketiden om du bruker muffinsformer?

  Hilsen ei som akkurat satte de inni ovnen, i muffinsformer!

  1. Det må ein berre sjå an, alle ovner er ulike og muffinsformer finnes i ulike størrelser 🙂 Rekner med resultatet blei bra? 😀