Krema blomkålform med laks

Heisann!

Oppskrifta mi på blomkålform (med skinke & spekeskinke) er ein av bloggens mest populære gratenger. Idag serverer eg den i en ny vri; med laks! Krema, enkel og skikkelig god 🙂

Denne oppskrifta kan du fint klargjere kvelden i forvegen, så gjenstår det kun steiking før middagen står på bordet. Enkle triks, enklare kvardag!

Skal du klargjere middagen før så anbefaler eg at du gjer klart punkt 1, 2 og 3. Ha sausen i ein egen bolle, kutt laksen i biter og rasp osten.

Ved middagstid fortsetter du med punkt 4 og 5. Hell sausen over formen, topp med laks og ost, steik den ferdig.

Du treng, ca. 4 personer
2 blomkål
1/2-1 brokkoli
1 purreløk
600 g laks/ørret
5 dl melk
1 pk philadelphia kvitløk & urter (200 g)
3-4 ss maisenna
salt, pepper og muskat
raspa ost

Tilbehør:
Kokte poteter

Slik gjer du:
1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- undervarme.

2. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein ildfast form med brokkolibuketter og grovhakka purreløk.

3. Kok opp melk og philadelphia. Bland maisenna med 0,5 dl vatn og tilsett i den kokande melkeblandinga til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.

4. Hell sausen over blomkålforma. Topp med laks i biter og raspa ost.

5. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt. Server med kokte poteter.

En knallgod kvardagsmiddag for heile familien!

Også kan du sjølvsagt mikse og trikse med oppskrifta som du ønsker. Det var heilt tilfeldig at eg brukte brokkoli i tillegg til blomkål. Du kan fint lage gratengen kun med blomkål, eller kun med brokkoli. Du kan droppe purreløken, eller erstatte den med vårløk, rødløk eller noko anna du liker… Bruk oppskrifta som inspirasjon og la kreativiteten, matvarer du liker og har tilgjengelig styre litt kva du bruker 🙂

Eg synes vertfall dette var ein skikkelig digg middag som eg har lyst å lage i fleire varianter! Eg har allerede eit par gode ideer som eg ser fram til å prøve 🙂

Håper det ser fristande ut♥
Hugs at det er anbefalt å ete fisk opp til fleire ganger for veka. Ein slik middag er midt i blinken for å oppnå ein av porsjonane 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Britt Gjermundnes

    Så utrolig enkelt og kjempegodtdette kommer jeg til å lage flere gangerTusen takk for inspirasjon

    1. Herlig! Kjekt å lese, Britt 😀