Linda Stuhaug

Annonse

24. september 2019

Krema blomkålform med laks

Krema blomkålform med laks
Heisann!
Oppskrifta mi påblomkålform (med skinke & spekeskinke)er ein av bloggens mest populære gratenger. Idag serverer eg den i en ny vri; med laks! Krema, enkel og skikkelig god 🙂
Denne oppskrifta kan du fint klargjere kvelden i forvegen, så gjenstår det kun steiking før middagen står på bordet. Enkle triks, enklare kvardag!
Skal du klargjere middagen før så anbefaler eg at du gjer klart punkt 1, 2 og 3. Ha sausen i ein egen bolle, kutt laksen i biter og rasp osten.
Ved middagstid fortsetter du med punkt 4 og 5. Hell sausen over formen, topp med laks og ost, steik den ferdig.
Du treng, ca. 4 personer 2 blomkål 1/2-1 brokkoli 1 purreløk 600 g laks/ørret 5 dl melk 1 pk philadelphia kvitløk & urter (200 g) 3-4 ss maisenna salt, pepper og muskat raspa ost
Tilbehør: Kokte poteter
Slik gjer du: 1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- undervarme.
2. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein ildfast form med brokkolibuketter og grovhakka purreløk.
3. Kok opp melk og philadelphia. Bland maisenna med 0,5 dl vatn og tilsett i den kokande melkeblandinga til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.
4. Hell sausen over blomkålforma. Topp med laks i biter og raspa ost.
5. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt. Server med kokte poteter.
En knallgod kvardagsmiddag for heile familien!
Også kan du sjølvsagt mikse og trikse med oppskrifta som du ønsker. Det var heilt tilfeldig at eg brukte brokkoli i tillegg til blomkål. Du kan fint lage gratengen kun med blomkål, eller kun med brokkoli. Du kan droppe purreløken, eller erstatte den med vårløk, rødløk eller noko anna du liker… Bruk oppskrifta som inspirasjon og la kreativiteten, matvarer du liker og har tilgjengelig styre litt kva du bruker 🙂
Eg synes vertfall dette var ein skikkelig digg middag som eg har lyst å lage i fleire varianter! Eg har allerede eit par gode ideer som eg ser fram til å prøve 🙂
Håper det ser fristande ut♥ Hugs at det er anbefalt å ete fisk opp til fleire ganger for veka. Ein slik middag er midt i blinken for å oppnå ein av porsjonane 🙂

Heisann!

Oppskrifta mi på blomkålform (med skinke & spekeskinke)er ein av bloggens mest populære gratenger. Idag serverer eg den i en ny vri; med laks! Krema, enkel og skikkelig god 🙂

Denne oppskrifta kan du fint klargjere kvelden i forvegen, så gjenstår det kun steiking før middagen står på bordet. Enkle triks, enklare kvardag!

Skal du klargjere middagen før så anbefaler eg at du gjer klart punkt 1, 2 og 3. Ha sausen i ein egen bolle, kutt laksen i biter og rasp osten.

Ved middagstid fortsetter du med punkt 4 og 5. Hell sausen over formen, topp med laks og ost, steik den ferdig.

Du treng, ca. 4 personer
2 blomkål
1/2-1 brokkoli
1 purreløk
600 g laks/ørret
5 dl melk
1 pk philadelphia kvitløk & urter (200 g)
3-4 ss maisenna
salt, pepper og muskat
raspa ost

Tilbehør:
Kokte poteter

Slik gjer du:
1. Sett potetene på kok og ovnen på 225 grader over- undervarme.

2. Kutt blomkålen i bukettar og kok dei i lettsalta vatn eller buljong i 2–3 minutt. Ha over i ein ildfast form med brokkolibuketter og grovhakka purreløk.

3. Kok opp melk og philadelphia. Bland maisenna med 0,5 dl vatn og tilsett i den kokande melkeblandinga til ein fyldig og krema saus. Smak til med salt, pepar og muskat.

4. Hell sausen over blomkålforma. Topp med laks i biter og raspa ost.

5. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt. Server med kokte poteter.

En knallgod kvardagsmiddag for heile familien!

Også kan du sjølvsagt mikse og trikse med oppskrifta som du ønsker. Det var heilt tilfeldig at eg brukte brokkoli i tillegg til blomkål. Du kan fint lage gratengen kun med blomkål, eller kun med brokkoli. Du kan droppe purreløken, eller erstatte den med vårløk, rødløk eller noko anna du liker… Bruk oppskrifta som inspirasjon og la kreativiteten, matvarer du liker og har tilgjengelig styre litt kva du bruker 🙂

Eg synes vertfall dette var ein skikkelig digg middag som eg har lyst å lage i fleire varianter! Eg har allerede eit par gode ideer som eg ser fram til å prøve 🙂

Håper det ser fristande ut♥
Hugs at det er anbefalt å ete fisk opp til fleire ganger for veka. Ein slik middag er midt i blinken for å oppnå ein av porsjonane 🙂

Annonse

14 Kommentarer

W

WencheS

17. august 2020

Blir laksen gjennomstekt på kun 15 minutter, eller er det lurt å koke den litt på forhånd? Hva med brokkoli, skal den ikke kokes først, som blomkålen?

Linda Stuhaug

17. august 2020

Laksen blir gjennomstekt på 15 minutt. Samme med brokkoli, så lenge du har små biter 🙂

S

Susanne

21. februar 2021

Kan denne fryses?

Linda Stuhaug

22. februar 2021

Eg har ikkje gjort det sjølv, men det går heilt sikkert fint 🙂

B

Britt Gjermundnes

26. september 2019

Så utrolig enkelt og kjempegodtdette kommer jeg til å lage flere gangerTusen takk for inspirasjon

Linda Stuhaug

27. september 2019

Herlig! Kjekt å lese, Britt 😀

L

Louise

15. september 2021

Opplevde at sausen skilte seg veldig ved oppkok, kan det være fordi jeg bruke light-kremost? Var det jeg hadde i kjøleskapet . Men jeg lagde en hvit saus som jeg krydret selv og det ble kjempegodt! Så ideen her var jo genial 😀

Linda Stuhaug

16. september 2021

Hei! Ja, det er det nok. Den varianten egner seg ikkje til koking 🙂 Så bra du fant ei løysing på det 😀

N

NB

18. februar 2020

Hei! Prøvde å lage engang å lage en av de lakseformene dine, men brukte frosne grønnasker. Men sytes ikke det vart noe suksess. Må man bruke ferske grønnsaker når man skal steke de i ovnen eller kan man lage de med frosne grønnasker? Hilsen en som lager mat svært sjeldent.

Linda Stuhaug

18. februar 2020

Hei! IKKJE bruk frosne grønnsaker til oppskrifter som dette. Det funker rett og slett ikkje 😉 Så ja, her må du bruke ferske grønnsaker for å få eit godt resultat 🙂

T

Tonje

20. september 2021

Heiskal lage denne i dag, ser veldig god ut. Men jeg lurer på hva som er grunnen til at man ikke kan bruke frosne grønnsaker? Jeg har lagd ovns retter mange ganger med frosne grønnsaker. Men da lager jeg hvit saus med base av smør og mel. Er det der forskjellen ligger?

Linda Stuhaug

21. september 2021

Hei! Eg anbefaler ikkje frosne grønnsaker fordi i ein slik form som dette så «væsker» dei seg veldig 🙂

M

Maria Larsen

19. mars 2020

Lagde denne til familien i dag! Fantastisk god. Alle elsket den

Linda Stuhaug

20. mars 2020

Fantastisk!! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg