Det handler virkelig om så mykje meir enn berre kropp

Det er rart med det…
Når ein på nytt rusker opp i si eiga historie, så innser ein også kor langt ein egentlig har komt. Korleis mål, drømmer og ambisjoner har endra seg. Kva som har ført ein hit ein står idag, med alt ein driver med, alt ein elska, og alt ein står for.

Det er 1 år og over 30 kilo mellom bilde 1 & 2.
Det er 8 år og nokre ekstra kilo mellom bilde 2 & 3.

Men ein ting er sikkert med denne livsstilsendringa eg har vore gjennom. Det handler ikkje berre om at eg la om livsstilen min og gjekk frå overvektig til undervektig til normalvektig. For det handler virkelig om så mykje meir enn berre kropp.

Det handler om reisa frå å hate friluft, fjelltur, trening og bevegelse, til tvangstrening, doble treningsøkter og en kropp som var overtrent. Ei reise som ender med at naturen, fjellet, trening og bevegelse er noko av det kjæraste eg har og driver med. Eg kan ikkje sjå for meg livet uten, og det gir meg så ekstremt mykje.

Det handler om reisa frå å ha eit turbulent forhold til mat, med mykje dårlig samvittighet og overernæring, til kaloritelling og underernæring. Ei reise som ender med ernæringutdannelse, ein stor lidenskap for kosthold og matglede langt inn i hjerterota. Med fokus på sunn og digg mat, men med masse rom for å kose seg – uten eit snev av dårlig samvittighet.

Det handler om reisa frå ambisjonane om å bli verdensberømt kokk, til at kjøkkenet og matlaging blei terapi og behandling. Ei reise som ender med ein matblogg, kokebok og muligheten til å spre oppskrifter, matglede og min store lidenskap med alle dokke som følger meg. Eg lever faktisk av dette, og det er heilt surrealistisk.

Eg kunne fortsatt i evigheter. Det har vore ein lang, krevande og kronglete veg, men eg vil på ingen måte vere foruten desse lærdommane og erfaringane. Av og til tar eg meg sjølv i å tenke ”tenk visst”. Men ein kjem ingen vei med det. Istedenfor kan eg tenke tilbake på ein livsstilsendring og ei fortid som har ført meg hit eg er i dag. Nettopp med alt eg driver med, alt eg elska, og alt eg står for. Med ekte livsglede og takknemlighet for alt det historia mi har gitt meg♥

13 kommentarer

 1. Så fantastisk å lese klapp til deg

  1. Takk for det, Tina 🙂

 2. Er ikke ofte jeg kommenterer på blogger, men nå føler jeg at jeg må!
  HERREGUD for et innlegg! Så nydelig og sant!
  Du har kommet deg så langt og er et levende forbilde på at man kan komme seg ut av det.
  Jeg kjenner meg selv i fortiden din, og jobber nå med meg selv, og som du sier, naturen er fantastisk! Den beste medisinen spør du meg:) tusen takk for at du deler
  Høstklem fra meg

  PS: drit gøy hvis du kjører meet up neste gang du et på Østlandet 🙂

  1. Tusen takk for hyggelige ord, kjære deg 🙂 Naturen er det beste medisin, det har eg fått erfare fra veldig mange ulike tilfeller.

   Meet up høyres gøy ut! Det skal eg virkelig ha i bakhodet til neste gang er besøker Oslo 😀 Stor høstklem tilbake til deg <3

 3. Naturen!! 🙂 <3

  Og ja, du har så rett. Det handler om mye mer enn hvor mye kroppen veier. 🙂

  1. Så absolutt 🙂

 4. Du er dyktig, har vært igjennom en livsstilsendring selv, så jeg vet hva du har vært igjennom

  1. Det er litt av en reise! Men fy flate så mykje ein lærer 🙂

 5. Fantastisk! Jeg heier på deg! Og elsker oppskriftene dine

  1. Takk for det, Runa 😀

 6. Carolin

  Du er så god, du, Linda..! Det du har fått til, får til – så fantastisk bra og imponerende

  1. Carolin

   (Her la jeg til en sommerfugl – symbolet for gjenfødelse, og min standard «signatur».. som dessverre ikke ville vises i kommentarfeltet.. Men, jeg ville gjerne at du skulle vite at den var med!)

   1. Tuuusen takk, Carolin! Det er hyggelig å lese <3

    Dessverre er kommentarfeltet her litt kresent på nokre symboler… Det går i smilefjes og hjerter for å vere på den sikre sida her, hehe 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *