Sunne bananmuffins med blåbær

Hei hopp! 

Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂

Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.

Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂

Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett)
3 modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl (eller anna tørrvare)
2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning
Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.

Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.

Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Tips og alternativer
Valgfri smakstilsetning: her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.

Tørrvare: du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.

Liker du det veldig søtt? Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).

Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med.
Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!

Berre eit eksempel ↑↑
Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.

Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥

Ha en nydelig helg alle sammen! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Hei Linda! 🙂 Nå har jeg «roamet» rundt på bloggen din i flere år, men aldri lagt igjen en kommentar og fant ut at det var på høy tid! Du er en sann inspirasjon og jeg vil gjerne takke deg for det. Jeg har selv hatt en lang og trøblete reise med mat og vekt igjennom livet. For ca 5 år siden gjorde jeg en helomvending i livsstil og har fulgt bloggen din jevnlig – ikke minst testet ut veldig mange av dine oppskrifter! Det har gått fra at spaghetti, Toro og ferdigfabrikat var så og si det eneste jeg kunne lage på kjøkkenet; til et helt spenn av forskjellige oppskrifter for alle dagens måltider. I tillegg er jeg nå også trygg nok på kjøkkenet at jeg prøver og tester ut forskjellige ting selv, og uten å måtte følge en oppskrift slavisk. Jeg har satt meg grundig inn i ernæring og lært meg å forstå mat på en hel annen måte og det er i tillegg blitt til noe jeg aldri i hele mitt liv hadde trodd at matlaging kom til å bli: gøy og givende! Og jeg ville bare fortelle deg at mye av denne inspirasjonen og hjelpen er det du som har gitt meg. Og foruten om dine ferdigheter med matlaging så må jeg også si at du virker som en knakende bra person med både bein i nesa, generelle gode og sunne holdninger og beina godt planta på jorda!

  Igjen; tusen takk! 😀

  1. Åh Mari <3 For en fantastisk hyggelig og fin tilbakemelding, TUSEN, tusen takk!! Så utrulig fint å lese at du etter en lang og trøblete reise gjorde ein heilomvending i livsstilen din og har fått en trygghet på kjøkkenet, en ny forståelse for mat og ernæring og ikkje minst at du synes matlaging er gøy og givande! Det er en stor, stor glede å vite at eg har vore til inspirasjon for deg. Håper virkelig eg kan fortsette med det framover 😀 <3

 2. Lene Rolfsøn

  Har du prøvd denne med frosne bananer? Tine de først? 🙂

  1. Nei, eg har dessverre ikkje prøvd med frosne bananer. Baker kun med ferske, modne bananer sjølv 🙂

 3. Hei! Kan disse fint fryses?

 4. Kan jeg blande blåbærene i røren istedenfor å helle halvparten av røren først, så blåbær, så mer røre?

  1. Ja, men du får en ganske guffen farge 🙂

 5. Line Mari Mossestad

  Kan disse fryses?

 6. Hei! Er det mulig å droppe banan, eventuelt bytte de med noe annet? Hilsen en som ikke er så veeeldig glad i banansmaken i bakverk

  1. Hei! Heile poenget her er å bake med banan, hehe. Men du kan f.eks bruke kesam istedenfor (70-80 g pr. banan) i tillegg til en del søtning 🙂

 7. Har prøvd disse et par ganger og de blir veldig gode!! 🙂 Men får de ikke til å bli så fine som dine. Stekte de ca 25 min, og selv da var de ikke blitt noe gylne oppå. Bør jeg bare fortsette å steke de til de er gylne eller kan de bli veldig tørre da? Tok også litt mye blåbær inni denne gangen, så topp/bunn gikk litt fra hverandre. Bruker du ca 1 ss blåbær inni og 1 ss blåbær på toppen?

  1. Nei, du burde ikkje fortsette å steike dei visst dei er gjennomstekte berre for å få dei litt brune oppå. Då blir dei berre tørre 🙂 Sånn akkurat korleis eg fordelte blåbæra hugsa eg ikkje heilt, tippe eg hadde 1,5 ss fordelt inni og 0,5 ss til toppen 🙂

 8. Hei! Hvordan er disse å fryse?

  1. Fine å fryse 🙂