Linda Stuhaug

Annonse

Sunne bananmuffins med blåbær

Sunne bananmuffins med blåbær
Hei hopp!
Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂
Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.
Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂
Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett) 3 modne bananer 3 egg 150 g havremjøl 50 g speltmjøl (eller anna tørrvare) 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.
Tips og alternativer Valgfri smakstilsetning:her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.
Tørrvare:du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.
Liker du det veldig søtt?Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).
Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med. Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!
Berre eit eksempel ↑↑ Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.
Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥
Ha en nydelig helg alle sammen!

Hei hopp!

Denne fredagen vil eg dele ein deilig oppskrift på sunne bananmuffins med blåbær. Desse lager du uten helsekostprodukter, samtidig som dei er uten tilsatt sukker. Dei overmodne bananene veit dokke♥ Gir både sødme og saftighet, uten at ein treng å bruke noko ekstra 🙂

Bananmuffinsane er også uten melk, og kan heilt fint lagast uten gluten dersom det er eit behov. Dei er grove, mektige og næringsrike.

Blåbær kan du sjølvsagt byttast med anna smakstilsetning, eller du kan lage nøytrale bananmuffins. Hugs å lese tips 🙂

Bananmuffins, 12 stk (i muffinsbrett)
3 modne bananer
3 egg
150 g havremjøl
50 g speltmjøl (eller anna tørrvare)
2 ts bakepulver

Valgfri smakstilsetning
Eg har brukt 2 ss frosne blåbær i kvar muffins

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.

Hell røra i muffinsformer. Fyll cirka halve muffinsformen, tilsett blåbær, fyll opp resten av muffinsformen og tilsett litt blåbær på toppen igjen.

Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.

Tips og alternativer
Valgfri smakstilsetning:her kan du gjerne bytte blåbær med andre typer frukt eller bær (bringebær, skogsbær, bananbiter, jordbær, eple etc). Du kan også bruke anna smakstilsetning som hakka sjokolade, nøttesmør, nøtter, sjokoladepålegg eller lignande. Ønsker du litt ekstra smak på røra kan du tilsette kanel, kardemomme, vaniljepulver, kakaopulver etc.

Tørrvare:du kan gjerne bytte havremjøl og speltmjøl med anna, valgfri tørrvare. Du kan bruke kun havremjøl, kun speltmjøl/kveitemjøl, glutenfritt mjøl eller det du måtte ønske. Men vær obs på at nokre mjøltyper har ulike bakeegenskaper og smak.

Liker du det veldig søtt?Desse bananmuffinsane er ikkje supersøte, sjølv om du bruker skikkelig modne bananer. Tilsett gjerne nokre spiseskeier med valgfri søtning dersom du vil at muffinsane skal vere litt søtare. Her kan du bruke akkurat det du ønsker (sukker, sukrin, honning, fibersirup etc).

Hugs min gylne regel: jo meir modne bananer, jo bedre er dei å bake med.
Og med jo meir modne bananer så meiner eg ikkje bananene med noke få brune prikker på (sjølv om det går fint å bruke desse og). Lat gjerne bananene bli mørkebrune/flekkete/svarte. Dei er som regel like fine under skallet, men ekstra søte og gode til baking!

Berre eit eksempel ↑↑
Desse bananene var bokstavligtalt svarte (!), men absolutt heilt fine når eg tok av skallet.

Bananmuffins til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldskos, kaffikos… Desse passer til det aller meste♥

Ha en nydelig helg alle sammen!

Annonse

35 Kommentarer

A

Alva

18. mai 2021

Hvor mange muffinsene blir det ca?

Linda Stuhaug

19. mai 2021

12 stk, det står i teksten 😀

T

Tove Fjeld

10. mai 2021

Prøvde bananmuffins i dag. Kjempegode . Takk for fin oppskrift.

Linda Stuhaug

11. mai 2021

Så kjekt å lese, Tove 😀

E

Ellen Kristin

6. mai 2021

Tusen takk for den smakfulle oppskriften. De smakte vidunderlig med smør og hvitost.

Linda Stuhaug

7. mai 2021

Så kjekt å lese 😀

K

Kristin

30. april 2021

Hei Linda. Jeg har prøvd flere av oppskriftene dine og jeg får alltid positive tilbakemelding blant venner og familie! Jeg er veldig glad for at du legger ut slike sunne oppskrifter, da jeg får en ekstra god følelse av å lage sunne fristelser som både mine barn og min mann liker å kose seg med! Fortsett med den flotte bloggen og de flotte oppskriftene dine! Ps: jeg never alltid din blogg når noen spør om å få oppskriften

Linda Stuhaug

30. april 2021

Hei Kristin! Så hyggelig kommentar å få på en fredag 😀 Tusen takk – håper eg kan fortsette å inspirere med smakfulle oppskrifter <3 God helg 😀

M

Monica

8. oktober 2019

Hei! Kan disse fint fryses?

Linda Stuhaug

9. oktober 2019

Sjølvsagt 🙂

L

Lene Rolfsøn

4. oktober 2019

Har du prøvd denne med frosne bananer? Tine de først? 🙂

Linda Stuhaug

6. oktober 2019

Nei, eg har dessverre ikkje prøvd med frosne bananer. Baker kun med ferske, modne bananer sjølv 🙂

M

Mari

4. oktober 2019

Hei Linda! 🙂 Nå har jeg «roamet» rundt på bloggen din i flere år, men aldri lagt igjen en kommentar og fant ut at det var på høy tid! Du er en sann inspirasjon og jeg vil gjerne takke deg for det. Jeg har selv hatt en lang og trøblete reise med mat og vekt igjennom livet. For ca 5 år siden gjorde jeg en helomvending i livsstil og har fulgt bloggen din jevnlig – ikke minst testet ut veldig mange av dine oppskrifter! Det har gått fra at spaghetti, Toro og ferdigfabrikat var så og si det eneste jeg kunne lage på kjøkkenet; til et helt spenn av forskjellige oppskrifter for alle dagens måltider. I tillegg er jeg nå også trygg nok på kjøkkenet at jeg prøver og tester ut forskjellige ting selv, og uten å måtte følge en oppskrift slavisk. Jeg har satt meg grundig inn i ernæring og lært meg å forstå mat på en hel annen måte og det er i tillegg blitt til noe jeg aldri i hele mitt liv hadde trodd at matlaging kom til å bli: gøy og givende! Og jeg ville bare fortelle deg at mye av denne inspirasjonen og hjelpen er det du som har gitt meg. Og foruten om dine ferdigheter med matlaging så må jeg også si at du virker som en knakende bra person med både bein i nesa, generelle gode og sunne holdninger og beina godt planta på jorda! Igjen; tusen takk! 😀

Linda Stuhaug

6. oktober 2019

Åh Mari <3 For en fantastisk hyggelig og fin tilbakemelding, TUSEN, tusen takk!! Så utrulig fint å lese at du etter en lang og trøblete reise gjorde ein heilomvending i livsstilen din og har fått en trygghet på kjøkkenet, en ny forståelse for mat og ernæring og ikkje minst at du synes matlaging er gøy og givande! Det er en stor, stor glede å vite at eg har vore til inspirasjon for deg. Håper virkelig eg kan fortsette med det framover 😀 <3

R

Roody Farazjou

19. juni 2021

Hei! Fin oppskrift! Har du en glasur/fristilt som passer til?

R

Roody Farazjou

19. juni 2021

Jeg mente ikke fristilt men frosting!

Linda Stuhaug

19. juni 2021

Tja! Eg trur det hadde passa med en kremost-glasur her 😀 Kremgo/philadelphia blanda med sukrinmelis/vanlig melis! Eventuelt smakstilsatt med litt blåbær, sitronsaft e.l 🙂

L

Line Mari Mossestad

4. februar 2020

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

4. februar 2020

Yes 🙂

M

Marie

31. januar 2020

Kan jeg blande blåbærene i røren istedenfor å helle halvparten av røren først, så blåbær, så mer røre?

Linda Stuhaug

1. februar 2020

Ja, men du får en ganske guffen farge 🙂

C

Caroline Bergh

22. juni 2022

Går å bruke avocado. Prøvd både 50% og 100% erstatning , personlig foretrekker jeg 50%

Linda Stuhaug

23. juni 2022

Avokado gir jo ingen søtning, poenget med denne oppskrifta er å bruke banan istedenfor søtt :) Men alt går, så lenge man veit at resultatet blir annleis!

T

Tove granli

19. februar 2023

Disse har jeg bakt flere ganger nå og de forsvinner fort!!😋😋 Jeg bruker papirformer, har ikke muffinsplate. De sitter godt i papiret, gnager reint papiret 🙈 noen som har erfaring med det?? 🙏 For at du deler så mye bra. Bruker oppskriftene dine mye🥰

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Det er hyggelig å lese Tove! Kanskje du skulle spraya formene først?😁

I

Ina

26. mai 2020

Hei! Hvordan er disse å fryse?

Linda Stuhaug

27. mai 2020

Fine å fryse 🙂

E

Elisabeth

23. april 2020

Har prøvd disse et par ganger og de blir veldig gode!! 🙂 Men får de ikke til å bli så fine som dine. Stekte de ca 25 min, og selv da var de ikke blitt noe gylne oppå. Bør jeg bare fortsette å steke de til de er gylne eller kan de bli veldig tørre da? Tok også litt mye blåbær inni denne gangen, så topp/bunn gikk litt fra hverandre. Bruker du ca 1 ss blåbær inni og 1 ss blåbær på toppen?

Linda Stuhaug

24. april 2020

Nei, du burde ikkje fortsette å steike dei visst dei er gjennomstekte berre for å få dei litt brune oppå. Då blir dei berre tørre 🙂 Sånn akkurat korleis eg fordelte blåbæra hugsa eg ikkje heilt, tippe eg hadde 1,5 ss fordelt inni og 0,5 ss til toppen 🙂

T

Tuva

16. mars 2020

Hei! Er det mulig å droppe banan, eventuelt bytte de med noe annet? Hilsen en som ikke er så veeeldig glad i banansmaken i bakverk

C

Caroline Bergh

22. juni 2022

Går helt fint å bruke avocado

Linda Stuhaug

23. juni 2022

Avokado gir jo ingen søtning, poenget med denne oppskrifta er å bruke banan istedenfor søtt :) Men alt går, så lenge man veit at resultatet blir annleis!

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Hei! Heile poenget her er å bake med banan, hehe. Men du kan f.eks bruke kesam istedenfor (70-80 g pr. banan) i tillegg til en del søtning 🙂

A

Alice

28. september 2022

Nå er sønnen min 4. og oppvokst på disse. Tusen hjertelig takk for oppskrift. Eg fryser 3 og 3 sammen, så får han en for dag. Nå er det 6 mnd siden sist, så igår spiste han to på rappen❤️

Linda Stuhaug

30. september 2022

Kor fantastisk😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg