Alt-i-ett krema pastagryte med skinke

God tirsdag alle sammen!

Er du på utkikk etter kva du skal ha til middag idag, så er du komt på rette plassen. Alt-i-ett krema pastagryte med skinke er dagens oppskrift, og eg veit av erfaring at desse alt-i-ett oppskriftene alltid blir tatt godt imot hos dokke 🙂

Alt-i-ett middager er som nevnt tidligare middager der du har alt i en gryte. Noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, og du setter heile gryta på bordet til servering. Muligheten for variasjon er stor, og ein kan bytte ut og trikse til oppskrifta akkurat som ein ønsker ut fra kva ein liker og har tilgjengelig.

Denne varianten med skinke er ferdig på 20-30 minutt og er superenkel å lage: 

Du trenger, ca. 4 personer
ca. 600 g skinke, i terninger (eg brukte 2 bokser bogskinke, totalt 650 g)
200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig)
2-3 gulrøtter, i terninger
1 rødløk, grovhakka
100 g fersk spinat
1 brokkoli, i buketter
7 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
1 boks, 300 g creme fraiche
100 g raspa ost
Salt og pepper

Slik gjer du:
→ Ha kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av ei gryte, fyll på med pasta, gulrot, rødløk og spinat. La dette småkoke under lokk i ca. 10 minutt…

→ Tilsett deretter skinke i terninger, brokkoli i buketter og raspa ost. La dette småkoke i 4-5 minutt til… Smak til med salt og pepper, ha gjerne over litt grovhakka urter, sett gryta på bordet og nyt♥

PS! Spe på med litt meir kyllingkraft/vatn om nødvendig. 

Kva seier du? Eg seier terningskast 6!
Ein super kvardagsmiddag med massevis av grønnsaker, som både er familievennlig, rask å lage, veldig enkel, krever lite oppvask, perfekt å variere… Bedre kan det nesten ikkje bli 😉

Tips – vegetar!
Bytt ut skinke med belgfrukt for vegetarvariant. Eg hadde likt store, kvite bønner i denne gryta, men du kan også bruke andre typer bønner eller kikerter.

Velbekomme – håper det ser fristande ut!


Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 kommentarer

  1. PrĂžvde denne i dag. Veldig god og lettvindt!

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Rannveig 😀

  2. Hvor mye buljong tar du i stede for kraft?

    1. Du mĂ„ lese pĂ„ pakken. Det varierer fra merke til merke kor mykje ein skal bruke til x antall dl 😉

  3. Ser nydeleg ut! Gler meg til Ă„ teste

    1. HĂ„per den faller i smak hos deg, Renate 😀

  4. man skal ikke koke pastaen fĂžrst, men rett og slett oppi krafta?

    1. Nei, ingen pasta skal kokast fþrst 🙂

  5. Spennende â˜ș
    Bruker du vanlig creme fresh eller den magre varianten?

    1. Varierer. Alle tre variantane kan brukast 🙂

  6. Hei ser nydelig ut! Skal ha dette til middag i dag, men det er bare til meg og min sĂžnn pĂ„ 1 Ă„r. Har lest at spinat ikke skal varmes opp igjen, stemmer dette? Eller kan jeg trygt varme opp maten igjen i morgen? 🙂 gleder meg til den nye boken din!

    1. Dei seiast at man skal vere forsiktig med Ă„ varme opp igjen spinat, ja. Men dette hadde eg gjort i Ă„revis fĂžr eg visste det, og er heilt ĂŠrlig ikkje sĂ„ nĂžyen pĂ„ det sjĂžlv 😉 Men dette mĂ„ man selfĂžlgelig vurdere sjĂžlv 🙂

    2. Kjekt Ă„ lese at du gleda deg til nye boka mi!! 😀

  7. Kan man bytte creme fraiche med flĂžte ?

    1. Det gĂ„r nok fint 🙂