Linda Stuhaug

Annonse

8. oktober 2019

Alt-i-ett krema pastagryte med skinke

Alt-i-ett krema pastagryte med skinke
God tirsdag alle sammen!
Er du på utkikk etter kva du skal ha til middag idag, så er du komt på rette plassen. Alt-i-ett krema pastagryte med skinke er dagens oppskrift, og eg veit av erfaring at desse alt-i-ett oppskriftene alltid blir tatt godt imot hos dokke 🙂
Alt-i-ett middager er som nevnt tidligare middager der du har alt i en gryte. Noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, og du setter heile gryta på bordet til servering. Muligheten for variasjon er stor, og ein kan bytte ut og trikse til oppskrifta akkurat som ein ønsker ut fra kva ein liker og har tilgjengelig.
Denne varianten med skinke er ferdig på 20-30 minutt og er superenkel å lage:
Du trenger, ca. 4 personer ca. 600 g skinke, i terninger (eg brukte 2 bokser bogskinke, totalt 650 g) 200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig) 2-3 gulrøtter, i terninger 1 rødløk, grovhakka 100 g fersk spinat 1 brokkoli, i buketter 7 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond 1 boks, 300 g creme fraiche 100 g raspa ost Salt og pepper
Slik gjer du: → Ha kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av ei gryte, fyll på med pasta, gulrot, rødløk og spinat. La dette småkoke under lokk i ca. 10 minutt…
→ Tilsett deretter skinke i terninger, brokkoli i buketter og raspa ost. La dette småkoke i 4-5 minutt til… Smak til med salt og pepper, ha gjerne over litt grovhakka urter, sett gryta på bordet og nyt♥
PS! Spe på med litt meir kyllingkraft/vatn om nødvendig.
Kva seier du? Eg seier terningskast 6! Ein super kvardagsmiddag med massevis av grønnsaker, som både er familievennlig, rask å lage, veldig enkel, krever lite oppvask, perfekt å variere… Bedre kan det nesten ikkje bli 😉
Tips – vegetar! Bytt ut skinke med belgfrukt for vegetarvariant. Eg hadde likt store, kvite bønner i denne gryta, men du kan også bruke andre typer bønner eller kikerter.
Velbekomme – håper det ser fristande ut!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

God tirsdag alle sammen!

Er du på utkikk etter kva du skal ha til middag idag, så er du komt på rette plassen. Alt-i-ett krema pastagryte med skinke er dagens oppskrift, og eg veit av erfaring at desse alt-i-ett oppskriftene alltid blir tatt godt imot hos dokke 🙂

Alt-i-ett middager er som nevnt tidligare middager der du har alt i en gryte. Noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, og du setter heile gryta på bordet til servering. Muligheten for variasjon er stor, og ein kan bytte ut og trikse til oppskrifta akkurat som ein ønsker ut fra kva ein liker og har tilgjengelig.

Denne varianten med skinke er ferdig på 20-30 minutt og er superenkel å lage:

Du trenger, ca. 4 personer
ca. 600 g skinke, i terninger (eg brukte 2 bokser bogskinke, totalt 650 g)
200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig)
2-3 gulrøtter, i terninger
1 rødløk, grovhakka
100 g fersk spinat
1 brokkoli, i buketter
7 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
1 boks, 300 g creme fraiche
100 g raspa ost
Salt og pepper

Slik gjer du:
→ Ha kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av ei gryte, fyll på med pasta, gulrot, rødløk og spinat. La dette småkoke under lokk i ca. 10 minutt…

→ Tilsett deretter skinke i terninger, brokkoli i buketter og raspa ost. La dette småkoke i 4-5 minutt til… Smak til med salt og pepper, ha gjerne over litt grovhakka urter, sett gryta på bordet og nyt♥

PS! Spe på med litt meir kyllingkraft/vatn om nødvendig.

Kva seier du? Eg seier terningskast 6!
Ein super kvardagsmiddag med massevis av grønnsaker, som både er familievennlig, rask å lage, veldig enkel, krever lite oppvask, perfekt å variere… Bedre kan det nesten ikkje bli 😉

Tips – vegetar!
Bytt ut skinke med belgfrukt for vegetarvariant. Eg hadde likt store, kvite bønner i denne gryta, men du kan også bruke andre typer bønner eller kikerter.

Velbekomme – håper det ser fristande ut!

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Annonse

25 Kommentarer

A

Anne

27. september 2020

Går det ann å bytte Creme Fraiche med rømme?

Linda Stuhaug

28. september 2020

Ja 🙂

J

Janne Schive

14. juni 2021

Har du prøvd denne i steikovn? Evt hvor lang tid må påregnes? Ser veldig godt og lettvint ut

Linda Stuhaug

15. juni 2021

Hei! Nei, null erfaring med det. Tid må du nesten berre sjå an underveis, det vil og variere ut fra grader og steikeovn 🙂

L

Louise

14. oktober 2019

man skal ikke koke pastaen først, men rett og slett oppi krafta?

Linda Stuhaug

14. oktober 2019

Nei, ingen pasta skal kokast først 🙂

R

Renate

9. oktober 2019

Ser nydeleg ut! Gler meg til å teste

Linda Stuhaug

10. oktober 2019

Håper den faller i smak hos deg, Renate 😀

S

Stine

8. oktober 2019

Hvor mye buljong tar du i stede for kraft?

Linda Stuhaug

9. oktober 2019

Du må lese på pakken. Det varierer fra merke til merke kor mykje ein skal bruke til x antall dl 😉

R

Rannveig

8. oktober 2019

Prøvde denne i dag. Veldig god og lettvindt!

Linda Stuhaug

9. oktober 2019

Så kjekt å lese, Rannveig 😀

I

Ingrid

18. november 2019

Kan man bytte creme fraiche med fløte ?

Linda Stuhaug

19. november 2019

Det går nok fint 🙂

C

Christina

23. oktober 2019

Hei ser nydelig ut! Skal ha dette til middag i dag, men det er bare til meg og min sønn på 1 år. Har lest at spinat ikke skal varmes opp igjen, stemmer dette? Eller kan jeg trygt varme opp maten igjen i morgen? 🙂 gleder meg til den nye boken din!

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Kjekt å lese at du gleda deg til nye boka mi!! 😀

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Dei seiast at man skal vere forsiktig med å varme opp igjen spinat, ja. Men dette hadde eg gjort i årevis før eg visste det, og er heilt ærlig ikkje så nøyen på det sjølv 😉 Men dette må man selfølgelig vurdere sjølv 🙂

G

Gerd

19. oktober 2019

Spennende ☺ Bruker du vanlig creme fresh eller den magre varianten?

Linda Stuhaug

20. oktober 2019

Varierer. Alle tre variantane kan brukast 🙂

C

Cathrine

7. juni 2020

Har du forslag til melkefri (og soyafri) erstatning til creme fraiche?

Linda Stuhaug

7. juni 2020

Kokoskrem 🙂

B

Birte

22. februar 2020

Denne har blitt en favoritt hos oss! Utrolig god middag med lite oppvask

Linda Stuhaug

23. februar 2020

Hurra 😀

R

Renate

19. oktober 2020

Korleis er det å tilberede kvelden før?

Linda Stuhaug

20. oktober 2020

Også varme opp igjen dagen etterpå du tenker? Det funker nok det, men eg ville heller forberedt den dagen før, og ikkje tilberedt den. Då skal jo den berre koke, så er den klar 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg