Sjokoladekake med eplemos

Reklame / innlegg i samarbeid med Helios

Det er lillelørdag! Og det er en perfekt, liten unnskyldning for å lage seg noko ekstra godt til kaffikoppen eller kveldsmaten… I forrige veke lagde eg denne sukkerfri, supersaftige, gode sjokoladekaka med eplemos. Eg la eit par biter i frysaren, så skal ikkje sjå vekk ifrå at dette blir lillelørdags-kosen min idag 🙂

Men, sjokoladekake med EPLEMOS?! tenker du kanskje…

Eg skal fortelle deg det at det blei fantastisk godt! Eg har brukt dette mykje tidligare i ulike oppskrifter, men det er første gang eg prøver kombinasjonen mellom eplemos og sjokolade. Det er ikkje slik at eplemosen dominerer smaken på noko måte, men det gir en nydelig sødme og saftighet i både kaka og glasuren. Så valgte eg å lage sjokoladekaka i brødform for å variere det tradisjonelle på enda fleire måter 🙂

Eg har brukt Helios Eplemos som består av 100% eple. Ingen kunstig smak, farge eller konseveringsmiddel. Ikkje tilsatt sukker eller søtningsstoffer. Kun epler!

Og likevell er den fantastisk søt og god. Eg har lagt merke til at smaken varierer litt fra gang til gang, men det er fordi epler er ulike, og dermed blir smaken også litt varierande.

Eplemosen finnes også i en variant med 80% eple og 20% mango. Denne er litt friskare og smaker naturligvis litt mango, men kan brukast på akkurat samme måte eplemosen med 100% eple. Eg synes begge to er skikkelig gode, og dei passer som topping på havregraut, kjøleskapsgraut, chiapudding, yoghurtblandinger, som ingrediens i ulike bakverk (alt fra kveiteboller til pai, kaker og muffins), i desserter, og ikkje minst som topping på gulosten eller cottage cheesen på knekkebrøda.

Denne gangen brukt som ingrediens i sjokoladekake, som virkelig anbefalast!

Sjokoladekake med eplemos i brødform:
200 g Helios Eplemos
3 store egg
30 g smør, smelta
40 g kakaopulver
100 g sikta speltmjøl / kveitemjøl
75 g sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 75 g sukker)
2 ts bakepulver
en god klype salt

Sjokoladeglasur
75 g Helios Eplemos
75 g sukrinmelis (eller anna søtning tilsvarande 75 g melis)
20 g smør, smelta
20 g kakaopulver
1-2 ss fibersirup clear (kan sløyfast)
en god klype salt

Slik gjer du:
Rør sammen eplemos, egg og smelta smør. Tilsett alle tørrvarene og visp til en klumpfri røre. Hell røra i en liten brødform (1 liter) med bakepapir. Steik på 175 grader, over-undervarme på nederste rille i 35-45 minutt, til sjokoladekaka er gjennomstekt. Avkjøl.

Rør samme ingrediensane til sjokoladeglasuren. Smak eventuelt til med meir søtning/kakao. Bre over sjokoladekaka når den er avkjølt. Topp gjerne med litt hakka nøtter, skjær i skiver, og nyt♥

Psst! Du kan også droppe å ta sjokoladeglasuren som topping på kaka, og heller smøre på skivene etterkvart. Det er smart å vente med glasuren dersom du har tenkt å fryse ned sjokoladekaka. Den kan frysast både heil og i skiver, men eg anbefaler å fryse uten glasuren 🙂

Som nevnt i innlegget med nøttesmøra forrige veke: det eg synes er så fint med Helios sine produkter er at dei brenner for rein, bærekraftig og økologisk mat. I heile 50 år har dei produsert mat etter desse prinsippa. Porteføljen er svært brei, alt fra mjøl til krydder, pasta, nøtter, pålegg m.m – sjølvsagt med dei samme kjerneverdiane som alltid ligger bak.

Kjøper du eit produkt hos Helios, så er kvar råvare nøye utvalgt og skånsomt behandla for å bevare alle smak og næring fra naturen. Det blir aldri brukt kunstige tilsetningstoffer eller unødvendige fyllestoffer. Dei er overbevist om at rein mat smaker best,  er best for helsa, og er best for kloden♥

Kjøp gjerne Helios Eplemos eller Eplemos m/ mango på Kolonial sin heimeside her♥ Dei selgast også på Life butikker, Sunkost, utvalgte Meny-, Spar-, Mega-, og OBS butikker.

Og lov meg å prøve denne sjokoladekaka når du har fått eplemosen i hus!!! Så god!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei! Har du prøvde å erstatte smør med et alternativ før? For eksempel erstatte smør med avokado? Tror du det ville fungert i denne oppskriften? 🙂 prøver å kutte ned på smør, da jeg synes maten smaker akkurat like godt uten!

    1. Eg ville nok brukt smør her altså, både for smak, saftighet og konsistens. Men du kan alltids prøve, resultatet blir nok godt uansett – men litt annleis 🙂

  2. Mener å ha lest et sted at eplemost kan erstatte egg om man er veganer. Tror du det funker her også?

    1. Det kan eg ikkje svare på, dessverre. Har ingen erfaring med det sjølv :/