Heimelaga knekkebrød med havre, linfrø og cashewnøtter

God torsdag!

Idag er det knekkebrød på menyen. Heimelaga, knasande sprø og gode knekkebrød med havre, linfrø og cashewnøtter. Perfekt til frukost, lunsj, snacks, kveldsmat med akkurat det pålegget du liker best♥

Eg lager som regel alltid heimelaga knekkebrød med eit dryss flaksalt på – det gir det lille ekstra, og knekkebrøda blir ekstra smakfulle og gode (etter mi meining). Du kan sjølvsagt droppe flaksalt for nøytrale knekkebrød, eller du kan lage eit brett av kvar.

Knekkebrød med havre, linfrø og cashewnøtter, 2 brett
200 g havregryn (ca. 4 dl)
200 g havremjøl (ca. 4 dl)
150 g hakka cashewnøtter (ca. 1,5 dl)
70 g linfrø (ca. 0,7 dl)
1 ts salt
1 ss fibersirup gold eller honning (kan sløyfast)
6 dl vatn
evt. flaksalt til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 150 grader varmluft. Bland saman ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutt.

2. Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør jamnt og tynt utover med en slikkepott (tips: skyll slikkepotten underveis i varmt vatn, då blir det enklere å smøre). Strø eventuelt over flaksalt og trykk lett ned i knekkebrøda.

3. Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du bretta ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.

4. Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrøda no steike 20-30 minutter, eller til dei begynner å bli godt gylne og sprø (kan hende dei treng å stå enda lengre). La bretta bytte plass underveis.

Tips 1, for å sikre deg sprø knekkebrød: når knekkebrøda i utgansgpunktet er ferdige – slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut litt varme (5-10 sekunder). La deretter knekkebrøda stå i ettervarmen i minst 1 time, gjerne natta over. Dette trikset skuffer aldri for å få sprø og supergode knekkebrød!

Tips 2, pass på at nøttebitane ikkje er for store: då vil dei laga hol i knekkebrøda og den blir vanskelig å smøre utover. Hakk cashewnøttene midt imellom finhakka og grovhakka. Eg pleier å kjøre dei kjapt i foodprosessoren.

Tips 3, lag havremjøl sjølv: kjør havregryn i en blendar eller foodprosessor, og vips – så har du havremjøl. Bruk glutenfri havregryn og havremjøl for 100% glutenfri knekkebrød.

Etter knekkebrøda er avkjølt brekker du dei opp og oppbevarer i en knekkebrødboks/kakeboks. Dei står seg i månedsvis!

Så godt, så enkelt! Lager du ei slik porsjon så har du knekkebrød lenge♥

Håper alle får en nydelig torsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *