Annonse
22. oktober 2019
Kyllingsalat med quinoa & fetaost
Heisann!
Idag serverer eg dokke ein smakfull, fargerik og nydelig kyllingsalat med quinoa & fetaost:
Super som en lettvint middag, til lunsj, til koldtbord & tapasbord. Eg har brukt ferdigstekt kylling fra Den Stolte Hane – i pestosmak. Eg fant kyllingen på 50% fordi den nærma seg utløpsdato (#matreddar) 🙂
Kyllingsalat med quinoa & fetaost
2 dl quinoa
400-600 g ferdigstekt kylling
1 glass fetaost
1 pk ruccola
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 agurk
1/2 bunt vårløk
2 norske epler
rista gresskarkjerner
Dressing
1 beger rømme/kesam/creme fraiche
2-4 ss pesto
salt og pepper
Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 4 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. Avkjøl (eg pleier å hurtigavkjøle i frysaren).
2. Kutt alle grønnsakene i passelige biter. Kutt også kyllingen i mindre biter om nødvendig. Bland sammen med den avkjølte quinoaen.
3. Bland sammen ingrediensane til dressingen. Smak til med kor mykje pestosmak du ønsker, og til slutt salt og pepper.
4. Server gjerne med litt crunch fra nøtter/frø/kjerner. Eg brukte rista gresskarkjerner.
Skikkelig godt, og en perfekt måte å bruke opp diverse grønnsaker på 🙂 Hugs at du ikkje trenger å følge oppskrifta slavisk, bruk den som inspirasjon og miks & triks med ulike grønnsaker og ingredienser du har tilgjengelig og liker.
No venter ein dag i Oslo!
Håper alle får ein finfin tirsdag 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Anna Bordevik Nilsen
17. januar 2020
Linda Stuhaug
18. januar 2020
Hilde
23. oktober 2019
Linda Stuhaug
24. oktober 2019
Camilla
16. november 2020
Linda Stuhaug
17. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR