Heisann!
PS! Dette innlegget blei først publisert i november 2018, men er idag oppdatert med enda fleire tips og oppskrifter!
Eg har fått fleire forespørsler om eg kan samle mine oppskrifter med moden banan i fokus. Når bananene begynner å bli flekkete/brune/svarte er dei ikkje like gode å ete (etter mi og fleire andre si meining), men perfekt å bruke i bakst og andre oppskrifter. Jo meir moden banana er, jo søtare er den – og jo bedre er den å bruke i baksten. Det er så utrulig mykje digg ein kan lage med desse bananene, og eg blir alltid glad når eg ser at bananene heime er bakeklare 🙂

Så her får du 25 ulike oppskrifter (!) fra arkivet som du kan lage med desse overmodne bananene i fruktkorga. Noko ekstra søtning er som oftast ikkje nødvendig, sidan dei overmodne bananene er så søte i seg sjølv. Det betyr at dei aller fleste oppskriftene er naturlig sukkerfri og uten helsekostprodukter 🙂 På slutten av innlegget finner du og nokre tips til korleis bananene kan brukast fra fryst tilstand. Håper du blir inspirert:
Grove, enkle frukostmuffins – oppskrift her:

*
Sunn banankake i kopp med flytande sjokoladekjerne – oppskrift her:

*
Krema fruktsalat – oppskrift her:

*
Crunchy, digg banangranola – oppskrift her:

*
Sunt og saftig marmor bananbrød – oppskrift her:

*
Sunn sjokolade-banankake i kopp – oppskrift her:

*
Ekstra smakfull fruktsalat – oppskrift her:

*
Peanøttkake med banan – oppskrift her:

*
Sunne, saftige og naturlig søte bananpannekaker – oppskrift her:

*
Sunne bananmuffins med blåbær – oppskrift her:

*
Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør – oppskrift her:

*
Enkel og saftig sjokolade-banankake – oppskrift her:

*
Bananpannekaker med spinat – oppskrift her:

*
Bananbrød med peanøttsmør og sjokoladebiter – oppskrift her:

*
Grov, næringsrik frukostkake – oppskrift her:

*
Sjokolade-bananmuffins – oppskrift her:

*
Sunne & søte bananvafler – oppskrift her:

*
Banansnacks med peanøttsmør og sjokolade – oppskrift her:

*
Så – har du ikkje lyst eller tid til å lage noko med dei brune bananene, er det heilt supert å fryse dei ned i biter. Då er bananane fine å bruke til blant anna desse oppskriftene:

Bruk frossen banan i SMOOTHIE!
♦ For eksempel sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie, oppskrift her!
♦ … eller smoothie bowl med skogsbær, oppskrift her!
♦ … eller mango- og avokadosmoothie, oppskrift her!
♦ Du kan også lage bananis på pinne, oppskrift her!
♦ … eller bananis som i utgangspunktet kun består av most, fryst banan, oppskrift her!
♦ … som og kan lagast i forskjellige smaker som sjokolade-bananis, oppskrift her!
*
Puh! Mange oppskrifter å ta stilling til – og fleire har eg i arkivet, men eg fant ut at 25 oppskrifter var meir enn nok. Så neste gang du har overmodne bananer i fruktkorga håper eg at dette innlegget kan inspirere med en eller fleire oppskrifter 🙂
Har du nokon favorittoppskrifter du pleier å bruke dei overmodne bananene til? Del gjerne i kommentarfeltet!
Banan er god kilde for bygget muskel i kroppen vår. Denne frukten inneholder høy fiber, det er en hjelp til å fordøye maten lett. Med den forskjellige oppskriften trenger vi ikke å spise banan, så spise banan og passe helsen din.
Banan er sunt og godt det 🙂
Heisann Linda
overmodne bananer er topp, eg kjøper dei gule og går og ventar på overmodninga. Haha. Lagar nesten alltid bananbrød av dei. Sambuar elskar bananpannekaker da så må i blant slåss litt om dei;)
Likar ditt sjokoladebananbrød, og så brukar eg denne oppskrifta, så deileg å lune skiver i ovnen om morgonen og ta brunost på,
http://www.happyfoodstories.com/wwwhappyfoodstoriescom/blogg/2017/3/25/bananbrd
Heisann!
Haha – då er vi to! Kjøper massevis av bananer og venter på at dei skal bli brune… også hamstrer eg visst eg finner bananer på datosalg fordi dei er blitt litt for overmodne 🙂 Spennande oppskrift, den skal eg sjå nærmare på! Ha en nydelig kveld <3
Supert å få så mange oppskrifter med banan
Ja vi elsker banan 😀