Sukkerfri blåbærsmuldrepai med vaniljekrem

Hei fredag – tenk at det er helg igjen!

Eg starter helga med å dele oppskrift på denne blåbærsmuldrepaien med vaniljekrem♥  Perfekt som eit sukkerfritt alternativ til kake/dessert til helg, fest eller feiring – enten ein vil eller må 🙂

Blåbærsmuldrepaien kan fint lagast glutenfri og/eller melkefri også dersom det er ein nødvendighet:

Vaniljekrem
1 oppskrift, du finner den her

Blåbærfyll
600 g fryste eller ferske blåbær
4 ss sukrin gold
2 ss potetmjøl

Smuldrelokk
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovhakka
100 g sukrin gold
50 g havregryn
50 g havremjøl, speltmjøl eller kveitemjøl

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader over­ og undervarme. Lag vaniljekremen og legg i bunnen av ei ildfast form eller paiform. Eg har brukt ei paiform med diameter på 28 cm.

2. Bland blåbær med sukrin gold og potetmjøl. Legg over vanilje­kremen.

3. Bland saman det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør. Det skal bli ein klissete, smuldra masse. Fordel over blå­bæra i forma.

4. Steik smuldrepaien på nedste rille i ca. 30 minutt, til smuldre­ lokket er godt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørkt. Avkjøl i minst 30 minutt før servering.

Tips og alternativer
Søtning: du kan bytte ut sukrin gold med anna søtning tilsvarande 4 ss / 100 g sukker.

→  For glutenfri pai: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havremjøl, evt. anna glutenfri tørrvare.

For melkefri pai: bruk klarna smør eller melkefri margarin i smuldrelokket, og lag vaniljekremen med plantebasert melk.

«Slik lager du den beste sukkerfri vaniljekremen/vaniljeksausen«.  Du kan sjølvsagt lage blåbærpaien uten vaniljekremen dersom du ønsker det, men det er virkelig godt med vaniljekrem i kombinasjon med blåbær og smuldrelokk. Som eit alternativ kan den serverast som tilbehør også.

Så utrulig god 🙂 Dette er ei typisk kake eg lager til selskaper og lignande – dersom det er nødvendig med eit sukkerfritt alternativ. Den faller i smak hos både skeptikere, yngre og eldre!


Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Kan man sløyfe mandler i smuldrelokket eventuelt bytte det ut med noe annet? Tåler ikke mandler eller nøtter.

    1. Då ville eg i tilfelle bytte det med f.eks solsikkekjerner 🙂