Linda Stuhaug

Annonse

25. oktober 2019

Sukkerfri blåbærsmuldrepai med vaniljekrem

Sukkerfri blåbærsmuldrepai med vaniljekrem
Hei fredag – tenk at det er helg igjen!
Eg starter helga med å dele oppskrift på denne blåbærsmuldrepaien med vaniljekrem♥ Perfekt som eit sukkerfritt alternativ til kake/dessert til helg, fest eller feiring – enten ein vil eller må 🙂
Blåbærsmuldrepaien kan fint lagast glutenfri og/eller melkefri også dersom det er ein nødvendighet:
Vaniljekrem 1 oppskrift, du finner den her Blåbærfyll 600 g fryste eller ferske blåbær 4 ss sukrin gold 2 ss potetmjøl
Smuldrelokk 100 g smør, romtemperert 100 g mandler, grovhakka 100 g sukrin gold 50 g havregryn 50 g havremjøl, speltmjøl eller kveitemjøl
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader over­ og undervarme. Lag vaniljekremen og legg i bunnen av ei ildfast form eller paiform. Eg har brukt ei paiform med diameter på 28 cm.
2. Bland blåbær med sukrin gold og potetmjøl. Legg over vanilje­kremen.
3. Bland saman det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør. Det skal bli ein klissete, smuldra masse. Fordel over blå­bæra i forma.
4. Steik smuldrepaien på nedste rille i ca. 30 minutt, til smuldre­ lokket er godt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørkt. Avkjøl i minst 30 minutt før servering.
Tips og alternativer Søtning: du kan bytte ut sukrin gold med anna søtning tilsvarande 4 ss / 100 g sukker.
For glutenfri pai: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havremjøl, evt. anna glutenfri tørrvare.
For melkefri pai: bruk klarna smør eller melkefri margarin i smuldrelokket, og lag vaniljekremen med plantebasert melk.
«Slik lager du den beste sukkerfri vaniljekremen/vaniljeksausen«. Du kan sjølvsagt lage blåbærpaien uten vaniljekremen dersom du ønsker det, men det er virkelig godt med vaniljekrem i kombinasjon med blåbær og smuldrelokk. Som eit alternativ kan den serverast som tilbehør også.
Så utrulig god 🙂 Dette er ei typisk kake eg lager til selskaper og lignande – dersom det er nødvendig med eit sukkerfritt alternativ. Den faller i smak hos både skeptikere, yngre og eldre!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Hei fredag – tenk at det er helg igjen!

Eg starter helga med å dele oppskrift på denne blåbærsmuldrepaien med vaniljekrem♥ Perfekt som eit sukkerfritt alternativ til kake/dessert til helg, fest eller feiring – enten ein vil eller må 🙂

Blåbærsmuldrepaien kan fint lagast glutenfri og/eller melkefri også dersom det er ein nødvendighet:

Vaniljekrem
1 oppskrift, du finner den her

Blåbærfyll
600 g fryste eller ferske blåbær
4 ss sukrin gold
2 ss potetmjøl

Smuldrelokk
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovhakka
100 g sukrin gold
50 g havregryn
50 g havremjøl, speltmjøl eller kveitemjøl

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader over­ og undervarme. Lag vaniljekremen og legg i bunnen av ei ildfast form eller paiform. Eg har brukt ei paiform med diameter på 28 cm.

2. Bland blåbær med sukrin gold og potetmjøl. Legg over vanilje­kremen.

3. Bland saman det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør. Det skal bli ein klissete, smuldra masse. Fordel over blå­bæra i forma.

4. Steik smuldrepaien på nedste rille i ca. 30 minutt, til smuldre­ lokket er godt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørkt. Avkjøl i minst 30 minutt før servering.

Tips og alternativer
Søtning: du kan bytte ut sukrin gold med anna søtning tilsvarande 4 ss / 100 g sukker.

For glutenfri pai: bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havremjøl, evt. anna glutenfri tørrvare.

For melkefri pai: bruk klarna smør eller melkefri margarin i smuldrelokket, og lag vaniljekremen med plantebasert melk.

« Slik lager du den beste sukkerfri vaniljekremen/vaniljeksausen«. Du kan sjølvsagt lage blåbærpaien uten vaniljekremen dersom du ønsker det, men det er virkelig godt med vaniljekrem i kombinasjon med blåbær og smuldrelokk. Som eit alternativ kan den serverast som tilbehør også.

Så utrulig god 🙂 Dette er ei typisk kake eg lager til selskaper og lignande – dersom det er nødvendig med eit sukkerfritt alternativ. Den faller i smak hos både skeptikere, yngre og eldre!

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på  facebook-sida mi HER

Annonse

10 Kommentarer

L

Lene

8. september 2020

Kan bruke ferdig vaniljekrem, fra kartong?

Linda Stuhaug

9. september 2020

Jaja selfølgelig 😉

L

Lisa

29. august 2020

Ser nydelig ut! Kan man bytte ut potetmel med en annen type mel?

Linda Stuhaug

30. august 2020

Eg trur ikkje andre typer mjøl gir den samme egenskapen som potetmjøl her, dessverre. Kan evt prøve med maisenna, men vil i utgangpunktet anbfale potetmjøl for å garantere eit vellykka resultat 🙂

A

Ann-Magrit

20. juni 2021

Kan den lages dagen før?

Linda Stuhaug

20. juni 2021

Ja 🙂

T

TF

28. oktober 2019

Kan man sløyfe mandler i smuldrelokket eventuelt bytte det ut med noe annet? Tåler ikke mandler eller nøtter.

Linda Stuhaug

29. oktober 2019

Då ville eg i tilfelle bytte det med f.eks solsikkekjerner 🙂

M

MIC

13. desember 2020

Kan man erstatte Sukrin+ med vanlig Sukrin?

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Det vil eg absolutt ikkje anbefale 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg