Linda Stuhaug

Annonse

4. november 2019

Byggrynsrisotto med sopp

Byggrynsrisotto med sopp
Heisann godtfolk!
Så utrulig kjekt at gårsdagens innlegg med forhåndsbestilling av mi nye kokebokblei tatt så godt imot 😀 Det er allerede veldig, veldig mange som har sikra seg ein eller fleire bøker før jul, og det synes eg er veldig stas♥
Men, idag er mandag – og vekas første oppskrift skal delast med dokke 🙂 Eg har en nydelig oppskrift på byggrynsrisotto med sopp som eg virkelig trur de kjem til å like. Byggrynsrisottoen er superenkel å lage og står å koker for seg sjølv mens du kan gjere andre ting:
PS! Oppskrifta kan du nyte som en egen middag, eller eventuelt som tilbehør til middagen. Oppskrifta gir middag til ca. 2 personer, eller tilbehør til ca. 4 personer!
Du trenger: 200 g middagsbygg* 250 g sjampinjong 3 store sjalottløk 2 fedd kvitløk 7,5 dl grønnsakskraft, buljong eller fond 100 g babyspinat 1 paprika 65 g finraspa parmesan salt og pepper smør til steiking
Slik gjer du: 1. Gjer klare grønnsakene før du starter. Skjær sjampinjong i skiver, finhakk sjalottløk og kvitløk og skjær paprikaen i passelige biter.
2. Steik sjalottløk og kvitløk i smør til den er blank. Tilsett sopp og steik eit par minutt.
3. Ha deretter oppi middagsbygg og grønnsakskraft/buljong/fond. Kok opp og la det småkoke uten lokk i 20-30 minutt, til en krema og fyldig risotto. Spe på med litt ekstra væske om nødvendig.
4. Tilsett spinat, paprika, parmesan heilt til slutt. Smak til med salt og pepper. Byggrynsrisottoen er no klar for servering!
Tips og alternativer* → Eg har brukt middagsbygg i oppskrifta (merket Gullbygg). Denne treng ikkje å bløytleggast. Bruker du vanlige, heile byggryn så må du bløytlegge desse over natta før du kan bruke dei.
→ Dette er berre ein av mange måter å lage byggrynsrisotto på. Bruk gjerne andre grønnsaker og smakstilsetninger etter smak og behag 🙂 Eg ville lage ein fargerik variant som passa like godt som en egen rett, som tilbehør til middagen!
Og kvifor akkurat byggrynsrisotto, tenker du kanskje? Byggryn har myke meir smak og konsistens ift. ris, og derfor synes eg risotto med byggryn er ekstra godt 🙂 Det er også meir næringsrikt og metter bedre enn kvit ris. Prøv sjølv og bli overbevist, det er skikkelig, skikkelig godt!

Heisann godtfolk!

Så utrulig kjekt at gårsdagens innlegg med forhåndsbestilling av mi nye kokebokblei tatt så godt imot 😀 Det er allerede veldig, veldig mange som har sikra seg ein eller fleire bøker før jul, og det synes eg er veldig stas♥

Men, idag er mandag – og vekas første oppskrift skal delast med dokke 🙂 Eg har en nydelig oppskrift på byggrynsrisotto med sopp som eg virkelig trur de kjem til å like. Byggrynsrisottoen er superenkel å lage og står å koker for seg sjølv mens du kan gjere andre ting:

PS! Oppskrifta kan du nyte som en egen middag, eller eventuelt som tilbehør til middagen. Oppskrifta gir middag til ca. 2 personer, eller tilbehør til ca. 4 personer!

Du trenger:
200 g middagsbygg*
250 g sjampinjong
3 store sjalottløk
2 fedd kvitløk
7,5 dl grønnsakskraft, buljong eller fond
100 g babyspinat
1 paprika
65 g finraspa parmesan
salt og pepper
smør til steiking

Slik gjer du:
1. Gjer klare grønnsakene før du starter. Skjær sjampinjong i skiver, finhakk sjalottløk og kvitløk og skjær paprikaen i passelige biter.

2. Steik sjalottløk og kvitløk i smør til den er blank. Tilsett sopp og steik eit par minutt.

3. Ha deretter oppi middagsbygg og grønnsakskraft/buljong/fond. Kok opp og la det småkoke uten lokk i 20-30 minutt, til en krema og fyldig risotto. Spe på med litt ekstra væske om nødvendig.

4. Tilsett spinat, paprika, parmesan heilt til slutt. Smak til med salt og pepper. Byggrynsrisottoen er no klar for servering!

Tips og alternativer*
→ Eg har brukt middagsbygg i oppskrifta (merket Gullbygg). Denne treng ikkje å bløytleggast. Bruker du vanlige, heile byggryn så må du bløytlegge desse over natta før du kan bruke dei.

→ Dette er berre ein av mange måter å lage byggrynsrisotto på. Bruk gjerne andre grønnsaker og smakstilsetninger etter smak og behag 🙂 Eg ville lage ein fargerik variant som passa like godt som en egen rett, som tilbehør til middagen!

Og kvifor akkurat byggrynsrisotto, tenker du kanskje? Byggryn har myke meir smak og konsistens ift. ris, og derfor synes eg risotto med byggryn er ekstra godt 🙂 Det er også meir næringsrikt og metter bedre enn kvit ris. Prøv sjølv og bli overbevist, det er skikkelig, skikkelig godt!

Annonse

6 Kommentarer

L

Linda

18. oktober 2021

Denne ser supergod ut, må prøves. Men har du prøvd å fryse ned, evt resultat? Blir kanskje litt vassen?

Linda Stuhaug

18. oktober 2021

Hei! Nei, det har eg ikkje prøvd. Kan sjå for meg at det kan bli litt vassent kanskje ja…

K

Kamilla

4. november 2019

Kan man bruke middagsbygg til å lage vanlig byggrynsgrøt også eller vil det være forskjell på smak der?

Linda Stuhaug

5. november 2019

Det prøvde eg ein gang, og det funka svææært dårlig… :/ Er mulig eg var uheldig, då!

L

Linn Helen Reime Birkeland

4. november 2019

Er middagsbyggryn sunnere enn vanlig hel byggryn? Jeg liker den vanlige best siden de er litt større og mer å tygge i.

Linda Stuhaug

5. november 2019

Då bruker du heile byggryn visst du liker det best 🙂 Næringsmessig er det minimal forskjell, utenom at det er litt meir kostfiber i middagsbygg. Synes personlig at middagsbygg også er store med god tyggemotstand, men no er det ei stund sida eg har brukt heile byggryn til byggrynsrisotto, så eg hugser ikkje heeeilt kor stor forskjellen er akkurat i denne oppskrifta 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg