Vegetarboller med rotmos

God mandag!

Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på mandager, og idag får dokke servert denne deilige tallerken:

Vegetarboller med rotmos!

Eg fant (igjen) desse vegetarbollane fra Tine på halv pris pga. dato. Dei har eg kjøpt og laga mange ganger før, og eg synes dei er skikkelig gode. Denne gangen serverte eg med rotmos, og det blei stor suksess i heimen 🙂

Du trenger, 2 porsjoner
1 pk VGTR boller
1 stor søtpotet
4-5 store gulerøtter
salt og pepper
smør til steiking

Gjerne litt finraspa parmesan og alfaspirer som topping

Slik gjer du:
Skrell søtpotet og gulrot, del opp i små biter. Kok bitane møre, hell av vatnet og bruk ein stavmiksar til å lage rotmos. Smak rotmosen til med salt, pepper og en klatt med smør.

Steik vegetarbollane i smør på middels varme i 5-6 minutt. Snu vegetarbollane underveis så alle sider får steikeskorpe.

Server vegetarbollane på en seng av rotmos. Topp gjene med finraspa parmesan og alfaspirer.

Her ser du ein tidligare oppskrift med VGTR bollane som eg har delt med dokke:

Vegetarboller med enkel, digg quinoasalat & tzatziki. Oppskrift finner du her

Rotmos kan du også lage med kålrot, pastinakk, persillerot, sellerirot eller lignande istedenfor gulrot for å få ein ny vri. Du kan også smake til rotmosen med ulike krydder, kvitløk, chili eller lignande for ein meir smakfull variant.

Du kan bruke akkurat dei vegetarbollane du liker og har tilgjengelig. Du kan også lage heimelaga sjølvsagt 🙂 Eg berre synes desse er veldig gode, og eg finner dei ofte nedsatt pga. dato. Då kjøper eg alle og fyller opp frysaren!

Ha en herlig mandag 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Jeg lurer på om ikke vgtr-bollene har gått ut av produksjon? Jeg kan ihvertfall ikke finne de noe sted, dessverre.

    1. Nei, er det sant? Eg har ikkje sett dei på ei lita stund, men egentlig ikkje tenkt noko over det. Det er i tilfelle veeeldig kjedelig, for dei var megagode!!