Energikuler med mandelsmør, havregryn og sjokolade

Hei godtfolk!

Vi er godt i gang med ei ny veke, og eg har ein ny oppskrift på energikuler å dele med dokke 🙂 Denne gangen med mandelsmør, havregryn og sjokolade. Perfekt som sunnare kos, påfyll før/etter trening, som mellommåltid eller tursnacks:

Du trenger, ca. 25 kuler
200 g mandelsmør*
100 g havregryn
100 g finhakka mandler
50 g flytande honning*
100 g fibersirup clear/fibersirup gold/sukrinsirup*
35 g valgfri sjokolade*
litt salt

Slik gjer du:
Rør sammen mandelsmør, honning og sirup. Vend deretter inn havregryn, finhakka mandler og salt. Kna gjerne med hendene for å få alt godt miksa. Juster med en liten skvett vatn om nødvendig.

Press massen mellom hendene og form til kuler. Eg fekk 25 (litt flate) kuler av oppskrifta, men antallet varierer naturligvis etter kor store kuler du lager.

Smelt sjokolade og fordel over mandelkulene heilt til slutt. Eg toppa også kulene med litt kokos.

Oppbevar i kjøleskap. Kulene står seg fint eit par veker.

Tips og alternativer*
→ Eg har laga desse både med heimelaga mandelsmør og kjøpt mandelsmør. Bruk det du har tilgjengelig. Oppskrift på (verdens beste) heimelaga mandelsmør finner du her♥

→ For glutenfri energikuler bruker du sjølvsagt glutenfri havregryn. For melkefri energikuler bruker du melkefri sjokolade eller dropper det.

Honning kan byttast med meir av den sirup-varianten du bruker. Det skal også gå bytte ut sirup-varianten med honning. Bruk 150 g uansett kva du bruker.

→ Bruk den sjokoladen du liker. Om det er vanlig 70% sjokolade fra butikken eller om du bruker sukkerfri sjokolade er heilt opp til deg.

Ein småseig, digg konsistens – akkurat slik eg liker det best! Skikkelig gode energikuler med en deilig smak av mandelsmør. Mandelsmør er mitt favoritt nøttesmør, og det er nok derfor eg likte desse ekstra godt 🙂

Det er berre eit par veker sidan eg delte den forrige varianten av energikuler: energikuler med peanøttsmør, sjokoladebiter og kokos: 

Oppskrift finner du her♥
Desse er blitt veldig populære og en favoritt hos både store og små!

Håper dagens oppskrift også blir tatt godt imot 🙂


Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Ragnhild Nilsen

    Akkurat lagd mandelsmør, smakte helt nydelig

    1. Åh deilig! Det er verdens beste nøttesmør etter min smak <3

  2. Lagde disse med hjemmelaget mandelsmør, og det var så godt! Takk for oppskrift 🙂