Alt-i-ett krema kyllinggryte med quinoa

Hei!

Idag prøver vi oss på ein ny oppskrift på alt-i-ett gryte! Prinsippet her er det samme som alt-i-ett alltid har vore: du har alle ingrediensane i ei gryte, og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Slike gryter er både raske og enkle å lage, krever lite oppvask og du setter heile kjelen på bordet til servering.

Dagens variant er med kylling og quinoa i ein krema og smakfull gryte. Den blei skikkelig, skikkelig god, umiddelbart ein favoritt hos meg iallefall 🙂

I oppskrifta har eg brukt Sambal Olek, som er ein hot chili paste. Denne gir veldig mykje smak. Er du ikkje så glad i sterk mat trenger du ikkje vere skeptisk, start med 1-2 ts smak deg fram 🙂 Det er stor forskjell på smakfull gryte og sterk gryte, her justerer du rett og slett mengden etter kva du liker best.

Du trenger, ca. 4 personer
800-900 g lårfilet av kylling
4 gulerøtter
2 paprika
1 stor blomkål
1,5 dl quinoa
10-12 dl kyllingkraft, evt. buljong/fond
1 boks creme fraiche
1-4 ts Sambal Olek
1 ss paprikakrydder + 1 ss karrikrydder
salt og pepper
smør eller olje til steiking

Slik gjer du:
1. Gjer klare ingrediensane: kutt grønnsakene i store biter, del opp lårfilet av kylling i 2-3 biter, skyll quinoaen under rennande, varmt vatn i ei sil.

2. Ha quinoa, alle grønnsakene og 10 dl kyllingkraft i ein kjele. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutt, eller til quinoaen er gjennomkokt. Tilsett evt. 2 ekstra dl væske om nødvendig.

3. Mens gryta koker steiker du kyllingen i smør på begge sider til den er gjennomstekt. Sett til side.

4. Tilsett creme fraiche, 1-2 ts Sambal Olek og krydder. Smak til om du ønsker gryta sterkare, og juster eventuelt med meir Sambal Olek. Smak også til med salt og pepper.

5. Ha kyllingen oppi gryta heilt til slutt. Juster med litt væske om nødvendig. Rør rundt og dryss gjerne over litt finhakka kruspersille før servering.

Tips og alternativer*
Sambal Olek kan som byttast med Red Curry Paste om ønskelig.

 Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Bruker du grønnsaker som treng kortare koketid, tilsett dei mot slutten.

Du kan sjølvsagt bruke vanlig kyllingfilet framfor lårfilet av kylling i oppskrifta. Gryta smaker nok veldig godt med laks, ørret, scampi eller anna istedenfor kylling også.

Må du ha melkefri gryte? Bruk melkefri creme fraiche eller 1 boks vanlig kokosmelk istednefor creme fraiche.

Om du er så heldig og har rester igjen, så skal eg sei deg at den smaker ekstra godt dagen etterpå. Det er typisk gryter – er bedre når smakane har fått satt seg skikkelig 🙂 Ha restane med i matpakken eller som restemiddag!

Eg gleda meg til å prøve fleie varianter av denne oppskrifta! Virkelig ein super kvardagsmiddag 🙂 

Velbekomme – håper det frister♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

33 kommentarer

  1. Hei! Er quinoa veldig viktig? Er den i på grunn av konsistensen??:)

    1. Det blir ikkje det samme uten quinoa. Då må heile oppskrifta justerast med væskemengde osv. Kvifor vil du ikkje bruke det? 🙂

      1. Prøver å Ikke fylle opp skapet med mat jeg kun bruker en sjelden gang bare Manko på plass

      2. Oooog vil servere med ris 😀

      3. Skjønna! Du kan jo prøve å tilsette ris i gryts istedenfor? Kutt litt med på væskemengden og juster heller etter behov 🙂

      4. Takk for svar! 🙂

  2. Hei, denne gryta må prøves! Men er det viktig å skylle quinoa? For jeg finner ikke en sil som er fin nok! Har en sil man kan bruke for å sikte mel med, men quinoaen renner bare gjennom.. takk for svar 🙂

    1. Heisann! Bruk to kaffefilter eller en kjøkkenklut i sila før du heller over quinoaen og deretter skyller 🙂

      Eg anbefaler å gjere det for å unngå spor av saponin. Det er ikkje farlig, men quinoaen kan smake bittert og gi litt magevondt.

  3. Beste jeg har smakt på lenge

  4. Hei! Denne ser utrolig god ut! Hva tror du om bytte creme fraishe med gresk yoghurt? Kan det bli bra? 🙂

    1. Hei! Kva type gresk yoghurt? Dei aller fleste typane eg kjenner til skal ikkje kokast 🙂

      1. Aha skjønner, det hadde jeg ikke tenkt på. Har den laktosefrie fra Synnøve Finden i kjøleskapet

      2. Den anbefaler eg ikkje å bruke, den vil sannsynligvis skille seg i gryta :/

  5. Anne Therese

    Denne skal testast 🙂 Eg ville vudert å bruna kyllingen i den panna ein skal koke resten i, då får ein med kraft/steikesjy frå kyllingen også. Og ei panne mindre å vaske 😉
    Takk for supert tips kvardagsmiddag 🙂

    1. Ja, det kan ein absolutt gjere – men då går det litt ekstra tid 🙂 Når eg lover middag under halvtimen så må det kanskje til, men ingen problem å steike kyllingen i samme panna først 🙂

  6. Denne var kjempegod! Blir absolutt en av mine favoritter 🙂

    1. Så hyggelig, Elin 😀

  7. Hei, kan kyllingen byttes ut med feks torsk/sei file? Så skikkelig god ut og tenkte lage til noen venner som ikke spiser kjøtt..

    1. Ja, står under tips at du gjerne kan bruke anna enn kylling 🙂

  8. Madeleine

    Hei! Hvis jeg skal bruke kyllingbuljong, skal jeg da ha 1 terning og 12 dl vann?

    1. Du må lese på pakken kor mange desiliter en terning skal brukast til. Det varierer fra merke til merke, derfor kan eg ikkje skrive noko konkret 🙂 Tippe du må bruke 2-3.

  9. Hei! Kan man lage denne uten kjøtt?

    1. Ja, men då vil eg anbefale å bruke bønner eller lignande.

  10. Hvilken creme fraiche bruker du? Lett 18 % eller vanlig?

    1. Vanlig, men du kan fint bruke begge desse to variantane.

  11. Hei! Stemmer det med 1,5 dl quinoa? Gryta ble ikke kremet da jeg laget den, ble mer som suppe… men smakte godt da 😉

    1. Hei! Ja, det stemmer. Eg har laga denne tre ganger og fått ein krema gryte 🙂 Men eg har lagt inn en liten endring om å starte med 10 dl væske, og heller spe på, slik at det ikkje skjer med fleire 🙂

  12. Kan kyllingen kokes direkte i gryta sammen med grønnsakene? Pleier å gjøre det når jeg lager kyllingsuppe men det er kanskje ikke så bra?

    1. Eg vil absolutt anbefale å steike kyllingen for seg sjølv 🙂

  13. Kristiane

    Utrolig god!!

    1. Hurra, så bra 😀