Verdens beste sunne, saftige havrepannekaker

Uansett kor mange ulike oppskrifter på havrepanneker/havrelapper eg lager, så er det en oppskrift eg alltid faller tilbake på♥ Det er min beste oppskrift på sunne, saftige havrepanneker som eg aldri går lei!

Dei grove, saftige og næringsrike – og kan derfor nytast til kva som helst måltid. Absolutt ein slager til frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, kveldskos eller til kaffikoppen.

Pannekakene er naturlig proteinrike, men kan også gjerast litt ekstra proteinrike. Eg liker å bruke vaniljeprotein i mine pannekaker, kun fordi eg synes det gir en veldig god smak . Dette går under valgfri tørrvare og du kan bruke akkurat det du liker/har tilgjengelig 🙂

* les tips & alternativ!

Du trenger, 2 porsjoner
200 g original kesam*
2 egg
70 g havremjøl
30 g valgfri tørrvare*
1 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
2-4 ts valgfri søtning*

Slik gjer du:
Visp lett sammen ingrediensane til ei fyldig røre. Tilsett eventuelt bittelitt vatn om røra er veldig tjukk. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

Server pannekakene varme, lune eller kalde med akkurat det pålegger du liker. Her passer alt fra cottage cheese eller brunost med syltetøy, til frukt og bær, til nøttesmør eller sjokoladepålegg♥

Tips & alternativ*
Original kesam kan byttast med rømme eller creme fraiche. Desse finner du også i laktosefri varianter for laktosefri pannekaker. Eg anbefaler ikkje mager kesam.

→ Som valgfri tørrvare anbefaler eg personlig vaniljeprotein visst du har det. Ellers anbefaler eg sikta speltmjøl, kveitemjøl eller meir havremjøl. Du kan også bruke nøytral, glutenfri tørrvare for glutenfri pannekaker (hugs også å bruke glutenfritt havremjøl i tilfelle).

→ Som valgfri søtning liker eg å bruke sukrin+ eller sukrin gold, men her bruker du akkurat det du vil. Kor mykje du trenger er avhengig av kva type valgfri tørrvare du bruker. Når eg bruker vaniljeprotein er den søt i seg sjølv, men når eg bruker speltmjøl så tilsetter eg gjerne 4 ts søtning. Det er berre å ta en liten smak på røra underveis!

Eg får alltid spørsmål om kor mange pannekaker en oppskrift gir. Det er heilt umulig å svare på, for det varierer naturligvis etter størrelse. No dobla eg min vanlige oppskrift og fekk 14-15 pannekaker i størrelsen som bildene viser. Av og til får eg 10, andre ganger får eg 20 – alt etter størrelse.

Ser det ikkje godt ut? Desse pannekakene er så populære, og no håper eg enda fleire har lyst å prøve dei!

Velbekomme! Kanskje det blir pannekaker til lunsj eller kveldsmaten idag?♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. kan havregryn (for ekstra grovhet) være de 30g valgfri tørrvare?

  1. Eg anbefaler heller havremjøl. Havremjøl er jo berre blenda havregryn så det er jo like grovt 🙂

 2. Elsker denne oppskrifta! Lager dette ofte og samboer er like glad i lappene som meg
  Om du skulle trenge tips til nye oppskrifter, så har jeg en liste med kaker jeg savner;
  Tykklefse (og/eller tynnlefser)
  Sitronterte
  Serinakaker
  Madeleinekaker
  Amerikanske cookies
  Karameller (ikke fudge)

  Ellers elsker jeg bloggen og oppskriftene dine, og du er superflink i det du gjør! Stå på

  1. Hei! Eg har ei evig lang liste med oppskrifter eg jobber meg gjennom, men eg skal skrive ned nokre av ønska dine 🙂

   Tusen takk, det er veldig hyggelig å lese!

 3. Hei!

  Bruker du helt original kesam, eller original kesam vanilje?

  Hilsen Nora

  1. Vanlig original kesam, ellers hadde eg skrevet med vaniljesmak 🙂 Håper det smaker <3

 4. Hei, åh disse var gode. Holder de seg i kjøleskap noen dager, hvis man lager på kvelden for å ha med i matpakka et par dager?

  1. Ikkje sant? Elsker desse 😀
   Dei holder seg heilt fint nokre dager i kjøleskapet 🙂