Thaisuppe med laks

God tirsdag!

Idag har eg en nydelig thaisuppe med laks å dele med dokke 🙂 Thaisuppa er superenkel å lage, og laks passa utmerket som topping. Visst du derimot vil bytte laks med noko anna, så passer det aller meste; kylling, torsk, bacon, chorizo, gresskarkjerner, kikerter også vidare:

Thaisuppe med laks, 4-6 personer
♦ 15 dl kylling- eller grønnsakskraft, evt. buljong eller fond
♦ 600 g gulerøtter, i biter
♦ 600 g søtpotet, i biter
♦ 1 blomkål, i buketter
♦ 1 løk, evt. vårløk eller purreløk, grovhakka
♦ 3-4 fedd kvitløk, hakka
♦ 1 ss revet, frisk ingefær
♦ 2-4 ss red curry paste
♦ 1 beger creme fraiche
♦ salt og pepper
♦ smør eller olje til steiking
– 
♦ 1 laksefilet pr. person

Slik gjer du:
Steik løk, kvitløk og ingefær i smør eller olje til løken er blank. Tilsett kraft, gulerøtter, søtpotet og blomkål. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre (10-20 minutt, kjem an på størrelsen på grønnsakene).

I mellomtida steiker du laksen, enten i steikepanna på begge sider eller i ovnen. Bruk 200 grader og steik laksen i ca. 8-10 minutt.

Kjør deretter suppa glatt med stavmiksar. Tilsett creme fraiche og smak til med red curry paste, salt og pepper. Server med laks og gjerne litt grovhakka urter.

Tips og alternativ
For melkefri suppe kan du bytte creme fraiche med melkefritt alternativ eller kokosmelk.

→ Ikkje heng deg opp i at du må ha akkurat det som står i oppskrifta. Har du litt mindre søtpotet, bruk litt meir gulrot. Har du ikkje blomkål, bytt med brokkoli.

Velbekomme, håper det ser fristande ut 🙂 

Ha en herlig tirsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Hei Linda! Eg har forsÞkt Ä laste ned matappen din, men fÄr opp at det er server feil.. Er det noko som kjem til Ä vedvare?

  1. Heisann!
   Appen har vore nede i mange Ă„r, den er berre Ă„ slette igjen 🙂

 2. Hei! Jeg skal i gang med julekaker nĂ„ og har et spĂžrsmĂ„l ang dette. Kan jeg bytte ut mengde sukker, sirup osv med samme mengde sukring, sukrinsirup osv? Hvis ikke, hva kan jeg gjĂžre?✹

  1. Hei!
   Det funker ikkje alltid Ă„ berre bytte. Av og til gĂ„r det greit, men det krever ofte fleire tilpasninger, sĂ„ min anbefaling er Ă„ bake tilpassa sukkerfri oppskrifter i dei fleste tilfeller 🙂

 3. Den var helt syykt god!!! Ny favoritt!

  1. Hurra, sĂ„ kjekt Ă„ lese 😀