Annonse
19. november 2019
Thaisuppe med laks
God tirsdag!
Idag har eg en nydelig thaisuppe med laks å dele med dokke 🙂 Thaisuppa er superenkel å lage, og laks passa utmerket som topping. Visst du derimot vil bytte laks med noko anna, så passer det aller meste; kylling, torsk, bacon, chorizo, gresskarkjerner, kikerter også vidare:
Thaisuppe med laks, 4-6 personer
♦ 15 dl kylling- eller grønnsakskraft, evt. buljong eller fond
♦ 600 g gulerøtter, i biter
♦ 600 g søtpotet, i biter
♦ 1 blomkål, i buketter
♦ 1 løk, evt. vårløk eller purreløk, grovhakka
♦ 3-4 fedd kvitløk, hakka
♦ 1 ss revet, frisk ingefær
♦ 2-4 ss red curry paste
♦ 1 beger creme fraiche
♦ salt og pepper
♦ smør eller olje til steiking
–
♦ 1 laksefilet pr. person
Slik gjer du:
Steik løk, kvitløk og ingefær i smør eller olje til løken er blank. Tilsett kraft, gulerøtter, søtpotet og blomkål. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre (10-20 minutt, kjem an på størrelsen på grønnsakene).
I mellomtida steiker du laksen, enten i steikepanna på begge sider eller i ovnen. Bruk 200 grader og steik laksen i ca. 8-10 minutt.
Kjør deretter suppa glatt med stavmiksar. Tilsett creme fraiche og smak til med red curry paste, salt og pepper. Server med laks og gjerne litt grovhakka urter.
Tips og alternativ
→ For melkefri suppe kan du bytte creme fraiche med melkefritt alternativ eller kokosmelk.
→ Ikkje heng deg opp i at du må ha akkurat det som står i oppskrifta. Har du litt mindre søtpotet, bruk litt meir gulrot. Har du ikkje blomkål, bytt med brokkoli.
Velbekomme, håper det ser fristande ut 🙂
Ha en herlig tirsdag!
Annonse
6 Kommentarer
Kristin
14. desember 2019
Linda Stuhaug
15. desember 2019
Guro
19. november 2019
Linda Stuhaug
19. november 2019
Hanne
19. november 2019
Linda Stuhaug
19. november 2019
SKRIV EN KOMMENTAR