Sukkerfri sjokoladekake med karamellkrem & salte peanøtter

God torsdag alle sammen!

Idag er vi i det søte hjørnet♥ Denne kaka lagde eg forrige helg, og eg delte nokre bilder på instagram… Sida det har det vore mange spørsmål om kortid oppskrifta blir delt, det er mange som venter spent – og det er all grunn til! Denne kaka var berre skikkelig god, og den fekk skryt av alle rundt bordet. Vi var intet færre enn 12 stykker, så det vil eg påstå er ein god gjeng med prøvekaniner 🙂

Ikkje la deg skremme av ingredienslista. Kaka er virkelig superenkel å lage, og det går ganske fort også (litt venting med avkjøling berre):

Sjokoladekake
3 egg
150 g original kesam
200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
50 g kakaopulver
50 g sukrin gold og 30 g sukrin+
50 g sukrinsirup eller fibersirup gold
1 dl melk
3 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
en klype salt

Karamellkrem
3 dl kremfløyte
100 g sukrinsirup gold eller fibersirup gold
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
2 ss smør

300 creme fraiche eller 300 g philadelphia

Topping
100-200 g salte peanøtter
50-100 g sukkerfri sjokolade (kan sløyfast)

Slik gjer du
Start med sjokoladekaka: ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+, sukrinsirup og melk i en bakebolle. Visp lett sammen. Tilsett mjøl, kakaopulver og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

Hell kakerøra i en rund form på 24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane godt. Steik kaka på 180 grader, midt i ovnen i 25-30 minutt, eller til den akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

Kok karamellsaus mens kaka står i ovnen: ha kremfløyte, søtning og smør i ein kjele. Kok opp og la det småkoke i 20 minutt, til en fyldig og mørk karamellsaus. Avkjøl karamellsausen (gjerne i kjøleskapet) og rør inn creme fraiche/philadelphia til slutt.

Deretter skjærer du sjokoladekaka på tvers på midten, tar på halvparten av karamellkremen, legger over toppen av sjokoladekaka og fordeler resten av karamellkremen på topp. Heil til slutt fordeler du over salte peanøtter og eventuelt grovhakka sjokoladebiter.

Enkel, eller kva? 

Dette er ei kake som eg tenker passer best til helg, fest eller feiring – enten man vil eller må ha eit sukkerfritt alternativ. Ei skikkelig festkake med sjokolade, karamell og peanøtter – den uslåelige kombinasjonen som aldri blir feil♥

Håper kaka ser fristande ut! Denne kan virkelig anbefalast dersom det er sukkerfri-skeptikere som skal smake. Den falt vertfall godt i smak hos mange skeptikere rundt vårt bort 🙂


Heilt til slutt vil eg tips dokke om at nominasjon til VIXEN Awards er åpna! Det er den store kåringa blant oss bloggere/influencere, og eg hadde sjølvsagt blitt kjempeglad for ein nominasjon innen kategorien MAT♥ Nomineringa skjer her, og det tar ikkje meir enn eit minutt 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Tips til annen topping enn nøtter?(allegi)

    1. Klarer ikkje komme på noko som blir som salte peanøtter. Men det er jo berre å sløyfe peanøttene 🙂 Eventuelt bruke lettsalta kjerner, men det egner seg kanskje ikkje heeeilt som kaketopping….

      1. Therese

        Prøv med Ritzkjeks i biter

      2. Det er og eit alternativ 🙂

  2. Caroline

    Kan kaken lages en dag før den skal serveres og stå i kjøleskap eller kan bunnene fryses?

    1. Går heilt fint å lage kaka dagen før 🙂

  3. Nam! Tror du denne kaken vil fungere med mandelmel i stedet? 🙂

    1. Nei, det trur eg absolutt ikkje, dessverre :/

  4. Denne kaken ser fantastisk god ut. ☺️ Hvilket mel brukte du? Speltmel eller hvetemel?
    Takk for mange gode og inspirerende oppskrifter

    1. Eg baker alltid med speltmjøl fordi magen min tåler det bedre 🙂

      Kjekt å inspirere, Anni!

  5. Hei! Syns du har masse fine oppskrifter men har ej råd att handla sukrin og sånn der spesiell sirup og allting. Kan du skriva kva eg kan bruka istaden? Vill gjerne lage den sjokoladekaka m karamell og peanøtter og greier. Mvh Ingunn, takk for en fantastisk og positiv side❤️

    1. Oppskrifene eg deler er sukkerfri og då treng ein en sukkererstatning. Visst du ikkje vil bruke dette så kan du berre bruke vanlig sukker og vanlig sirup 🙂

      Veldig kjekt du liker bloggen min <3

  6. Hei, kan jeg bruke Philadelphia light i oppskrifta?

    1. Det går nok fint 🙂

    1. Då er det berre å svinge seg rundt på kjøkkenet 😀

  7. Eirin Margareth

    Jeg brukte Tagatesse i stedet for sukrin, klarer ikke den ettersmaken som sukrinen gir. Kaka ble kjempegod med Tagatesse

    1. Då må eg berre spørre: har du brukt sukrin gold og sukrin+ i riktige mengder? Eg takler ikkje ettersmaken av vanlig sukrin, men eg kjenner ikkje denne ettersmaken av sukrin gold og sukrin+ i oppskrifter som dette (der mengden søtning ikkje utgjer meir enn maks 25% av oppskrifta) 🙂

  8. Hei!
    Denne tenkte jeg å servere på julaften, slik at vi får et sukkerfritt!! alternativ ogsåMen, kan bunnen fryses slik at jeg kan lage den nå?

    1. Hei! Ja, det skal nok gå fint 🙂 Men det er nok ikkje usannsynlig at den blir litt tørrare etter en tur i frysaren, slik at du veit det 🙂

  9. Hei! Dersom ikke kremen er særlig tykkere eller mørkere etter 20-30 min og avkjøling, går det an å varme den igjen og koke til den blir det?

    1. Eg rekner med du meiner karamellen, og ikkje kremen. Eg har aldri måtte gjort dette før, men du kan jo alltids prøve 🙂 Karamellen må tjukne, eller så blir det berre ein flytande karamellkrem som renner utover.