Linda Stuhaug

Annonse

21. november 2019

Sukkerfri sjokoladekake med karamellkrem & salte peanøtter

Sukkerfri sjokoladekake med karamellkrem & salte peanøtter
God torsdag alle sammen!
Idag er vi i det søte hjørnet♥ Denne kaka lagde eg forrige helg, og eg delte nokre bilder på instagram… Sida det har det vore mange spørsmål om kortid oppskrifta blir delt, det er mange som venter spent – og det er all grunn til! Denne kaka var berre skikkelig god, og den fekk skryt av alle rundt bordet. Vi var intet færre enn 12 stykker, så det vil eg påstå er ein god gjeng med prøvekaniner 🙂
Ikkje la deg skremme av ingredienslista. Kaka er virkelig superenkel å lage, og det går ganske fort også (litt venting med avkjøling berre):
Sjokoladekake 3 egg 150 g original kesam 200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl 50 g kakaopulver 50 g sukrin gold og 30 g sukrin+ 50 g sukrinsirup eller fibersirup gold 1 dl melk 3 ss smør, smelta 2 ts bakepulver en klype salt
Karamellkrem 3 dl kremfløyte 100 g sukrinsirup gold eller fibersirup gold 50 g sukrin gold 25 g sukrin+ 2 ss smør – 300 creme fraiche eller 300 g philadelphia
Topping 100-200 g salte peanøtter 50-100 g sukkerfri sjokolade (kan sløyfast)
Slik gjer du Start med sjokoladekaka: ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+, sukrinsirup og melk i en bakebolle. Visp lett sammen. Tilsett mjøl, kakaopulver og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.
Hell kakerøra i en rund form på 24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane godt. Steik kaka på 180 grader, midt i ovnen i 25-30 minutt, eller til den akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.
Kok karamellsaus mens kaka står i ovnen: ha kremfløyte, søtning og smør i ein kjele. Kok opp og la det småkoke i 20 minutt, til en fyldig og mørk karamellsaus. Avkjøl karamellsausen (gjerne i kjøleskapet) og rør inn creme fraiche/philadelphia til slutt.
Deretter skjærer du sjokoladekaka på tvers på midten, tar på halvparten av karamellkremen, legger over toppen av sjokoladekaka og fordeler resten av karamellkremen på topp. Heil til slutt fordeler du over salte peanøtter og eventuelt grovhakka sjokoladebiter.
Enkel, eller kva?
Dette er ei kake som eg tenker passer best til helg, fest eller feiring – enten man vil eller må ha eit sukkerfritt alternativ. Ei skikkelig festkake med sjokolade, karamell og peanøtter – den uslåelige kombinasjonen som aldri blir feil♥
Håper kaka ser fristande ut! Denne kan virkelig anbefalast dersom det er sukkerfri-skeptikere som skal smake. Den falt vertfall godt i smak hos mange skeptikere rundt vårt bort 🙂
Heilt til slutt vil eg tips dokke om at nominasjon til VIXEN Awards er åpna! Det er den store kåringa blant oss bloggere/influencere, og eg hadde sjølvsagt blitt kjempeglad for ein nominasjon innen kategorien MAT♥ Nomineringa skjer her, og det tar ikkje meir enn eit minutt 🙂

God torsdag alle sammen!

Idag er vi i det søte hjørnet♥ Denne kaka lagde eg forrige helg, og eg delte nokre bilder på instagram… Sida det har det vore mange spørsmål om kortid oppskrifta blir delt, det er mange som venter spent – og det er all grunn til! Denne kaka var berre skikkelig god, og den fekk skryt av alle rundt bordet. Vi var intet færre enn 12 stykker, så det vil eg påstå er ein god gjeng med prøvekaniner 🙂

Ikkje la deg skremme av ingredienslista. Kaka er virkelig superenkel å lage, og det går ganske fort også (litt venting med avkjøling berre):

Sjokoladekake
3 egg
150 g original kesam
200 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
50 g kakaopulver
50 g sukrin gold og 30 g sukrin+
50 g sukrinsirup eller fibersirup gold
1 dl melk
3 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
en klype salt

Karamellkrem
3 dl kremfløyte
100 g sukrinsirup gold eller fibersirup gold
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
2 ss smør

300 creme fraiche eller 300 g philadelphia

Topping
100-200 g salte peanøtter
50-100 g sukkerfri sjokolade (kan sløyfast)

Slik gjer du
Start med sjokoladekaka: ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+, sukrinsirup og melk i en bakebolle. Visp lett sammen. Tilsett mjøl, kakaopulver og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

Hell kakerøra i en rund form på 24 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn og smør kantane godt. Steik kaka på 180 grader, midt i ovnen i 25-30 minutt, eller til den akkurat er gjennomstekt. Avkjøl.

Kok karamellsaus mens kaka står i ovnen: ha kremfløyte, søtning og smør i ein kjele. Kok opp og la det småkoke i 20 minutt, til en fyldig og mørk karamellsaus. Avkjøl karamellsausen (gjerne i kjøleskapet) og rør inn creme fraiche/philadelphia til slutt.

Deretter skjærer du sjokoladekaka på tvers på midten, tar på halvparten av karamellkremen, legger over toppen av sjokoladekaka og fordeler resten av karamellkremen på topp. Heil til slutt fordeler du over salte peanøtter og eventuelt grovhakka sjokoladebiter.

Enkel, eller kva?

Dette er ei kake som eg tenker passer best til helg, fest eller feiring – enten man vil eller må ha eit sukkerfritt alternativ. Ei skikkelig festkake med sjokolade, karamell og peanøtter – den uslåelige kombinasjonen som aldri blir feil♥

Håper kaka ser fristande ut! Denne kan virkelig anbefalast dersom det er sukkerfri-skeptikere som skal smake. Den falt vertfall godt i smak hos mange skeptikere rundt vårt bort 🙂

Heilt til slutt vil eg tips dokke om at nominasjon til VIXEN Awards er åpna! Det er den store kåringa blant oss bloggere/influencere, og eg hadde sjølvsagt blitt kjempeglad for ein nominasjon innen kategorien MAT♥ Nomineringa skjer her, og det tar ikkje meir enn eit minutt 🙂

Annonse

30 Kommentarer

S

Siren Elise Olsen

21. februar 2021

Hei, står at fløte, søtning og smør skal oppi samtidig, til karamellen? Er vant med søtning først til det blir passe brunt, få tilsette smør og fløte, så man får år altså karamell ved å koke alle indigriensene samtidig?

Linda Stuhaug

21. februar 2021

Det er ikkje det samme å lage sukkerfri variant. Uansett er det mange måter å gjere det på, men skal du lage denne anbefaler eg deg å følge framgangsmetoden her 🙂

M

May-Britt

9. januar 2020

Hei. Jeg ser at du bruker mye sukrin når du baker «søte» kaker. Har prøvd det en del selv også, men får tilbakemeldinger fra familien og jeg kjenner det selv også, at kakene «iser». Jeg fikk tips om Tagatesse istedet, dette oppfører seg mye mer som vanlig strøsukker og har ikke denne negative effekten at det iser, hvorfor velger du å bruke sukrin og kombinere med flere sorter sukrin fremfor å finne andre alternativer?

Linda Stuhaug

9. januar 2020

Hei! Eg bruker aldri vanlig sukrin, som gir denne «isette» smaken. Eg bruker sukrin+, sukrin gold og sukrinmelis. Eg bruker sukrinvariantane fordi det er det eg alltid har brukt, og det eg begynte å bruke fra starten av 😉 Det er ikkje noko verre enn det, eg har berre aldri tatt i bruk tagatesse, og kjenner ikkje til det produktet enda. I nesten alle mine søte oppskrifter så skriver eg at du kan bruke anna søtning tilsvarande samme mengde, så då bruker du berre det du liker og foretrekker 🙂

I

Ingrid

6. desember 2019

Hei! Dersom ikke kremen er særlig tykkere eller mørkere etter 20-30 min og avkjøling, går det an å varme den igjen og koke til den blir det?

Linda Stuhaug

6. desember 2019

Eg rekner med du meiner karamellen, og ikkje kremen. Eg har aldri måtte gjort dette før, men du kan jo alltids prøve 🙂 Karamellen må tjukne, eller så blir det berre ein flytande karamellkrem som renner utover.

H

Heidi

28. november 2019

Hei! Denne tenkte jeg å servere på julaften, slik at vi får et sukkerfritt!! alternativ ogsåMen, kan bunnen fryses slik at jeg kan lage den nå?

Linda Stuhaug

28. november 2019

Hei! Ja, det skal nok gå fint 🙂 Men det er nok ikkje usannsynlig at den blir litt tørrare etter en tur i frysaren, slik at du veit det 🙂

E

Eirin Margareth

26. november 2019

Jeg brukte Tagatesse i stedet for sukrin, klarer ikke den ettersmaken som sukrinen gir. Kaka ble kjempegod med Tagatesse

Linda Stuhaug

27. november 2019

Då må eg berre spørre: har du brukt sukrin gold og sukrin+ i riktige mengder? Eg takler ikkje ettersmaken av vanlig sukrin, men eg kjenner ikkje denne ettersmaken av sukrin gold og sukrin+ i oppskrifter som dette (der mengden søtning ikkje utgjer meir enn maks 25% av oppskrifta) 🙂

L

Liz zelda Røyneberg

22. november 2019

jeg vil ha den

Linda Stuhaug

23. november 2019

Då er det berre å svinge seg rundt på kjøkkenet 😀

J

Jofrid

22. november 2019

Hei, kan jeg bruke Philadelphia light i oppskrifta?

Linda Stuhaug

23. november 2019

Det går nok fint 🙂

I

Ingunn

21. november 2019

Hei! Syns du har masse fine oppskrifter men har ej råd att handla sukrin og sånn der spesiell sirup og allting. Kan du skriva kva eg kan bruka istaden? Vill gjerne lage den sjokoladekaka m karamell og peanøtter og greier. Mvh Ingunn, takk for en fantastisk og positiv side❤️

Linda Stuhaug

22. november 2019

Oppskrifene eg deler er sukkerfri og då treng ein en sukkererstatning. Visst du ikkje vil bruke dette så kan du berre bruke vanlig sukker og vanlig sirup 🙂 Veldig kjekt du liker bloggen min <3

A

Anni

21. november 2019

Denne kaken ser fantastisk god ut. ☺️ Hvilket mel brukte du? Speltmel eller hvetemel? Takk for mange gode og inspirerende oppskrifter

Linda Stuhaug

22. november 2019

Eg baker alltid med speltmjøl fordi magen min tåler det bedre 🙂 Kjekt å inspirere, Anni!

T

Thea

21. november 2019

Nam! Tror du denne kaken vil fungere med mandelmel i stedet? 🙂

Linda Stuhaug

22. november 2019

Nei, det trur eg absolutt ikkje, dessverre :/

C

Caroline

21. november 2019

Kan kaken lages en dag før den skal serveres og stå i kjøleskap eller kan bunnene fryses?

Linda Stuhaug

21. november 2019

Går heilt fint å lage kaka dagen før 🙂

K

Kine

21. november 2019

Tips til annen topping enn nøtter?(allegi)

Linda Stuhaug

21. november 2019

Klarer ikkje komme på noko som blir som salte peanøtter. Men det er jo berre å sløyfe peanøttene 🙂 Eventuelt bruke lettsalta kjerner, men det egner seg kanskje ikkje heeeilt som kaketopping….

T

Therese

22. november 2019

Prøv med Ritzkjeks i biter

Linda Stuhaug

23. november 2019

Det er og eit alternativ 🙂

L

Lene

2. mai 2020

Kva anbefalae du å bruke som alternativ for original kesam når ein skal lage laktosefri variant? Laktosefri lettrømme eller har du eit anna godt forslag?

Linda Stuhaug

3. mai 2020

Laktosefri lettrømme eller creme fraiche 🙂

S

Synne

31. desember 2020

Er det best med phildadelfia eller Creme fresh ?

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Det er smak og behag. Eg hadde nok brukt philadelphia om eg skulle valgt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg