Sukkerfri, sprø havrekjeks med sjokoladebiter

Hei godtfolk!

Desse sukkerfri havrekjeksa med sjokoladebiter blei berre SÅ gode! Passelig sprø, passelig søte og berre nydelige på smak. Ein stor bonus at dei er superenkle å lage, her er det berre å «røre sammen ingrediesane» steg for steg, forme til kjeks og til slutt steike dei sprø og gylne i ovnen 🙂

Oppskrifta er inspirert av Linn Sprudlende sunn, ho la ut en lignande versjon på instagram for litt sida (@linn_sprudlendesunn) og då fekk eg umiddelbart lyst å prøve meg på min egen vri av oppskrifta hennas♥

Du trenger, 25 stk
100 g smør, romtemperert*
100 g sukrin gold*
1 egg
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
150 g lettkokte havregryn
50 g sikta speltmjøl/kveitemjøl/glutenfritt mjøl*
50 g sukkerfri sjokolade*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Rør lett sammen smør og sukrin gold.

2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mjøl.

3. Bland godt sammen før du tilsetter grovhakka sjokolade.

4. Kna sjokoladen inn i deiga. Ta ei god spiseskei av deiga og form til flate kjeks på eit steikebrett med bakepapir.

5. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. Avkjøl litt på steikebrettet før du drar bakepapiret med kjeksa over på ei rist og avkjøler til dei blir heilt kalde.

Kjeksa oppbevarer du i en kakeboks. Dei står seg fint i nokre veker♥

Tips & alternativer
Må du ha melkefri kjeks? Bytt smør med melkefri margarin, og bruk melkefri (og evt. sukkerfri) sjokolade.

Må du ha glutenfri kjeks? Bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl.

Sukrin gold kan byttast med anna søtning du liker, så lenge den har cirka samme konsistens/volum som sukrin gold. Du kan sjølvsagt bruke sukker også om du ikkje har eit ønske om at dei skal vere sukkerfri.

→ Du bestemmer sjølv kva type sukkerfri (eller ikkje-sukkerfri) sjokolade du bruker. Eg foretrekker mørk sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade dersom du liker det bedre. Det er ikkje alltid så viktig at oppskrifta er heilt sukkerfri, og då bruker eg gjerne vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Ellers foretrekker eg som alltid Cavalier sin sukkerfri sjokolade som eg kjøper på helsekostbutikk.

Perfekte havrekjeks som du kan ha med på tur eller mellommåltid på farta, eller berre nyte til kaffikoppen eller kveldskosen!

Eg har absolutt tenkt å prøve desse i fleire varianter med ulike ingredienser og smakstilsetninger. Ein juleversjon vil også komme etterkvart når desember er i gang 🙂

Håper kjeksa ser fristande ut!

Eg synes (som sagt) dei var fantastisk gode, og det synes resten av familien også 🙂 Typen åt opp nesten heile boksen på eit par dager, det er absolutt eit godt tegn…!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Ser supergode ut!
    Men går det å bytte sukrin gold med noe annet?

    1. Kva legger du i «noko anna»? Litt vanskelig for meg å svare på når eg verken veit kva du har og om du vil ha dei sukkerfri 🙂

      1. Vanlige ting som man har i skapet, Feks honning, sukker osv. Har ingen helsekostprodukter, bare «vanlige« ting 🙂 Trenger ikke nødvendigvis være sukkerfritt

      2. Du kan bruke sukker. Det gjelder alle oppskrifter eg deler med sukrinvariantane 🙂

  2. Kan man bruke sukrin+ istedet for gold?

    1. Vanligvis er det null problem, men akkurat i kjeks så er eg litt usikker på om det funker å «berre bytte» ift konsistensen. Det går nok sannsynligvis heilt fint 🙂

  3. Desse kjeksene var utrolig gode me har ete opp alle……..

    1. Det er alltid eit godt tegn 😀 Kjekt at oppskrifta falt i smak!

  4. Hva tror du om kokossukker? Vil det fungere greit tror du?

      1. Ååå, det fungerte fint ja! Dette må være de beste kjeksene jeg noensinne har spist! TAKK!!!! (mumler jeg med kjekssmuler på haka og munnen full)

      2. Fantastisk 😀 Så kjekk tilbakemelding, takk Gro!! 🙂

  5. Kan man bruke noe annet istedet for smør for å få en magrere variant? tror du mager kesam fungerer?

    1. Nei, det trur eg absolutt ikkje vil fungere. Alternativet er lett margarin 😉 Uten smør/margarin ikkje vil eg ikkje anbefale denne oppskrifta, bruk då heller en tilpassa oppskrift som er magrare for å få eit godt resultat 🙂

  6. Jeg lagde kjeksene i dag, men hadde ingen sjokolade desverre. De ble knall gode og jeg gleder meg til å teste de med sukkerfri sjokolade også. Flott og ha et sunnere alternativt til søtsaker. Halvlunkne og med te til var de helt smashing nydelige Takk for inspirasjon til å velge sunnere alternativer.

    1. Så kjekt å lese, Lene 😀 Har også laga desse uten sjokolade, og det er veldig godt det også! Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

  7. Hei!Kan man lage dette uten egg,evt erstatte egg med noe annet?(spør pga eggallergi)

    1. Du må bruke egg-erstatning. Følgarane mine pleier å bruke «no egg» erstatter, evt. chiafrø eller linfrø i vatn. Men usikker på om det fungerer optimalt i småkaker…

  8. Kan æ bruke vanlig sukrin? Har ikke sukrin gold.

  9. Skikkelig gode med iskald melk. Nam!

    1. Åh! Melk er SÅ godt til kjeks <3

  10. Skal bake disse etterpå, og gleder meg veldig til resultatet 😀 Hva er grunnen til at oppskriften er med lettkokte havregryn? Ser at du presiserer dette i noen av oppskriftene dine og har alltid lurt på hvordan det påvirker resultatet sammenlignet med «vanlige» havregryn 🙂 Jeg bruker de glutenfrie fra axa.
    Ha en fin søndag <3

    1. Hei! Etter min erfaring blir rett og slett berre konsistens og smak litt bedre med lettkokte. Men det utgjer ingen megastor forskjell, så du kan bruke store havregryn også altså, men det utgjer litt forskjell 🙂 Håper kjeksa smakte <3

      1. Skjønner! Da må jeg prøve det neste gang. Lagde halve oppskriften med sjokolade og halve med tranebær. De ned tranebær ble gode nok, de med sjokkis med nydelige 😉

      2. Spennande med tranbær! Godt med litt variasjon 😀

  11. Kor mange kalorier er det per kjeks?

    1. Det må du rekne på sjølv om det er nødvendig å vite 🙂

  12. Hei! Kan man bruke mandelmel til denne oppskriften? 🙂

    1. Du kan bruke akkurat det du vil, men du kan ikkje forvente å få det samme resultatet 🙂 Eg hadde personlig ikkje brukt mandelmjøl her, men du må berre prøve visst du vil 🙂

  13. Nam! Disse var SÅ gode! ❤️ Disse vil nok bli laget flere ganger ja! Hadde dessverre ikke sukkerfri sjokolade og vaniljepulver denne gangen Så brukte Dronningsjokolade, og erstattet noen gram sukrin gold med en liten teskje vaniljesukker. Funket veldig bra det også, selv om mine ikke ble helt sukkerfrie da…

    1. Så kjekt oppskifta falt i smak, Elisabeth 😀

  14. Omg, vi har nå laget disse kjeksene 2x på kort tid. Beste kjeksene vi har smakt neste gang blir det dobbel røre

    1. Fantastisk! Så kjekt dei falt i smak 😀