Linda Stuhaug

Annonse

26. november 2019

Sukkerfri, sprø havrekjeks med sjokoladebiter

Sukkerfri, sprø havrekjeks med sjokoladebiter
Hei godtfolk!
Desse sukkerfri havrekjeksa med sjokoladebiter blei berre SÅ gode! Passelig sprø, passelig søte og berre nydelige på smak. Ein stor bonus at dei er superenkle å lage, her er det berre å «røre sammen ingrediesane» steg for steg, forme til kjeks og til slutt steike dei sprø og gylne i ovnen 🙂
Oppskrifta er inspirert av Linn Sprudlende sunn, ho la ut en lignande versjon på instagram for litt sida (@linn_sprudlendesunn) og då fekk eg umiddelbart lyst å prøve meg på min egen vri av oppskrifta hennas♥
Du trenger, 25 stk 100 g smør, romtemperert* 100 g sukrin gold* 1 egg 1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast) 150 g lettkokte havregryn 50 g sikta speltmjøl/kveitemjøl/glutenfritt mjøl* 50 g sukkerfri sjokolade*
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Rør lett sammen smør og sukrin gold.
2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mjøl.
3. Bland godt sammen før du tilsetter grovhakka sjokolade.
4. Kna sjokoladen inn i deiga. Ta ei god spiseskei av deiga og form til flate kjeks på eit steikebrett med bakepapir.
5. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. Avkjøl litt på steikebrettet før du drar bakepapiret med kjeksa over på ei rist og avkjøler til dei blir heilt kalde.
Kjeksa oppbevarer du i en kakeboks. Dei står seg fint i nokre veker♥
Tips & alternativerMå du ha melkefri kjeks? Bytt smør med melkefri margarin, og bruk melkefri (og evt. sukkerfri) sjokolade.
Må du ha glutenfri kjeks? Bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl.
Sukrin gold kan byttast med anna søtning du liker, så lenge den har cirka samme konsistens/volum som sukrin gold. Du kan sjølvsagt bruke sukker også om du ikkje har eit ønske om at dei skal vere sukkerfri.
→ Du bestemmer sjølv kva type sukkerfri (eller ikkje-sukkerfri) sjokolade du bruker. Eg foretrekker mørk sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade dersom du liker det bedre. Det er ikkje alltid så viktig at oppskrifta er heilt sukkerfri, og då bruker eg gjerne vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Ellers foretrekker eg som alltid Cavalier sin sukkerfri sjokolade som eg kjøper på helsekostbutikk.
Perfekte havrekjeks som du kan ha med på tur eller mellommåltid på farta, eller berre nyte til kaffikoppen eller kveldskosen!
Eg har absolutt tenkt å prøve desse i fleire varianter med ulike ingredienser og smakstilsetninger. Ein juleversjon vil også komme etterkvart når desember er i gang 🙂
Håper kjeksa ser fristande ut!
Eg synes (som sagt) dei var fantastisk gode, og det synes resten av familien også 🙂 Typen åt opp nesten heile boksen på eit par dager, det er absolutt eit godt tegn…!

Hei godtfolk!

Desse sukkerfri havrekjeksa med sjokoladebiter blei berre SÅ gode! Passelig sprø, passelig søte og berre nydelige på smak. Ein stor bonus at dei er superenkle å lage, her er det berre å «røre sammen ingrediesane» steg for steg, forme til kjeks og til slutt steike dei sprø og gylne i ovnen 🙂

Oppskrifta er inspirert av Linn Sprudlende sunn, ho la ut en lignande versjon på instagram for litt sida (@linn_sprudlendesunn) og då fekk eg umiddelbart lyst å prøve meg på min egen vri av oppskrifta hennas♥

Du trenger, 25 stk
100 g smør, romtemperert*
100 g sukrin gold*
1 egg
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
150 g lettkokte havregryn
50 g sikta speltmjøl/kveitemjøl/glutenfritt mjøl*
50 g sukkerfri sjokolade*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Rør lett sammen smør og sukrin gold.

2. Vend inn egg, etterfulgt av vaniljepulver, havregryn og mjøl.

3. Bland godt sammen før du tilsetter grovhakka sjokolade.

4. Kna sjokoladen inn i deiga. Ta ei god spiseskei av deiga og form til flate kjeks på eit steikebrett med bakepapir.

5. Steik midt i ovnen i 12-15 minutt, til kjeksa er gylne. Avkjøl litt på steikebrettet før du drar bakepapiret med kjeksa over på ei rist og avkjøler til dei blir heilt kalde.

Kjeksa oppbevarer du i en kakeboks. Dei står seg fint i nokre veker♥

Tips & alternativer
Må du ha melkefri kjeks? Bytt smør med melkefri margarin, og bruk melkefri (og evt. sukkerfri) sjokolade.

Må du ha glutenfri kjeks? Bruk glutenfri havregryn og glutenfritt mjøl.

Sukrin gold kan byttast med anna søtning du liker, så lenge den har cirka samme konsistens/volum som sukrin gold. Du kan sjølvsagt bruke sukker også om du ikkje har eit ønske om at dei skal vere sukkerfri.

→ Du bestemmer sjølv kva type sukkerfri (eller ikkje-sukkerfri) sjokolade du bruker. Eg foretrekker mørk sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade dersom du liker det bedre. Det er ikkje alltid så viktig at oppskrifta er heilt sukkerfri, og då bruker eg gjerne vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Ellers foretrekker eg som alltid Cavalier sin sukkerfri sjokolade som eg kjøper på helsekostbutikk.

Perfekte havrekjeks som du kan ha med på tur eller mellommåltid på farta, eller berre nyte til kaffikoppen eller kveldskosen!

Eg har absolutt tenkt å prøve desse i fleire varianter med ulike ingredienser og smakstilsetninger. Ein juleversjon vil også komme etterkvart når desember er i gang 🙂

Håper kjeksa ser fristande ut!

Eg synes (som sagt) dei var fantastisk gode, og det synes resten av familien også 🙂 Typen åt opp nesten heile boksen på eit par dager, det er absolutt eit godt tegn…!

Annonse

56 Kommentarer

L

Lynn Helen

30. september 2020

Kunne jeg erstattet havregryn og mel med 200 g havremel, eller blir det helt feil? 😉 Eller evt bruke litt mer havremel istedefor et annet mel, og litt mindre havregryn?

Linda Stuhaug

30. september 2020

Eg trur kanskje konsistensen på desse blir veldig rar uten havregryn… men du kan jo prøve 🙂 Havremjøl går fint an å bruke. Kanskje 100 g av kvar er bedre? 🙂

M

Marthe

28. august 2020

Hvilken type glutenfritt mel tror du er best å bruke? Og kan disse fryses? 🙂

Linda Stuhaug

28. august 2020

Lyst bokkveitemjøl, teff mjøl eller ein anna lys og relativt nøytral mjøltype 🙂 Dei kan nok fint frysast ja!

J

Julia

18. juli 2020

Siden eg ikkje er så glad i sukkererstatninger brukte eg vanlig sukker, var kjempegodt. Prøvde meg fram med ei halv banan den andre gongen, de blei veldig gode då og 🙂 mistet bare litt av sprøheten, har du et tips til det? Tusen takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

19. juli 2020

Dropp banan, så får du dei sprø. Banan gjer kjeksa mjuke, det er en egenskap banana har som du ikkje slipper unna om du bruker det 🙂 Kjekt oppskrifta smakte 😀

S

Sofia

10. juni 2020

Omg, vi har nå laget disse kjeksene 2x på kort tid. Beste kjeksene vi har smakt neste gang blir det dobbel røre

Linda Stuhaug

12. juni 2020

Fantastisk! Så kjekt dei falt i smak 😀

L

Lis-Mari

9. desember 2023

Hei kan man bruke tranebær isteden for sjokolade?

Linda Stuhaug

11. desember 2023

Absolutt😊

S

Susanne

6. mars 2021

Hei, det brukes ikke bakepulver?

Linda Stuhaug

7. mars 2021

Nei 🙂

S

Sharon

12. februar 2021

Hvilket smør bruker bruker ? E jo så sykt mye kalorier og fett i Melange

Linda Stuhaug

13. februar 2021

Melange er margarin. Eg bruker ekte meierismør 🙂

S

Sharon

17. februar 2021

Ok. Takk for svar. Eg Leite itte alternativ t å redusere fett og kalorimengde. E jo mer i ekte meierismør. Någe tips t annet så kan brukes for å redusere på fett og kalorimengde ?

Linda Stuhaug

18. februar 2021

Det går sikkert fint å bruke lettmargarin 🙂

C

Caroline

16. januar 2022

Hei. Kan jeg bruke sammalt speltmel?

Linda Stuhaug

16. januar 2022

Hei! Det går nok fint 🙂

L

Lene

18. januar 2020

Jeg lagde kjeksene i dag, men hadde ingen sjokolade desverre. De ble knall gode og jeg gleder meg til å teste de med sukkerfri sjokolade også. Flott og ha et sunnere alternativt til søtsaker. Halvlunkne og med te til var de helt smashing nydelige Takk for inspirasjon til å velge sunnere alternativer.

Linda Stuhaug

19. januar 2020

Så kjekt å lese, Lene 😀 Har også laga desse uten sjokolade, og det er veldig godt det også! Håper eg kan fortsette å inspirere framover <3

M

Maggi

30. november 2019

Kan man bruke noe annet istedet for smør for å få en magrere variant? tror du mager kesam fungerer?

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Nei, det trur eg absolutt ikkje vil fungere. Alternativet er lett margarin 😉 Uten smør/margarin ikkje vil eg ikkje anbefale denne oppskrifta, bruk då heller en tilpassa oppskrift som er magrare for å få eit godt resultat 🙂

G

Gro

30. november 2019

Hva tror du om kokossukker? Vil det fungere greit tror du?

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Ja.

G

Gro

1. desember 2019

Ååå, det fungerte fint ja! Dette må være de beste kjeksene jeg noensinne har spist! TAKK!!!! (mumler jeg med kjekssmuler på haka og munnen full)

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Fantastisk 😀 Så kjekk tilbakemelding, takk Gro!! 🙂

H

Hege

28. november 2019

Desse kjeksene var utrolig gode me har ete opp alle……..

Linda Stuhaug

28. november 2019

Det er alltid eit godt tegn 😀 Kjekt at oppskrifta falt i smak!

S

Synnøve

26. november 2019

Kan man bruke sukrin+ istedet for gold?

Linda Stuhaug

26. november 2019

Vanligvis er det null problem, men akkurat i kjeks så er eg litt usikker på om det funker å «berre bytte» ift konsistensen. Det går nok sannsynligvis heilt fint 🙂

S

Stine

26. november 2019

Ser supergode ut! Men går det å bytte sukrin gold med noe annet?

Linda Stuhaug

26. november 2019

Kva legger du i «noko anna»? Litt vanskelig for meg å svare på når eg verken veit kva du har og om du vil ha dei sukkerfri 🙂

S

Stine

26. november 2019

Vanlige ting som man har i skapet, Feks honning, sukker osv. Har ingen helsekostprodukter, bare «vanlige« ting 🙂 Trenger ikke nødvendigvis være sukkerfritt

Linda Stuhaug

27. november 2019

Du kan bruke sukker. Det gjelder alle oppskrifter eg deler med sukrinvariantane 🙂

E

Elisabeth

29. april 2020

Nam! Disse var SÅ gode! ❤️ Disse vil nok bli laget flere ganger ja! Hadde dessverre ikke sukkerfri sjokolade og vaniljepulver denne gangen Så brukte Dronningsjokolade, og erstattet noen gram sukrin gold med en liten teskje vaniljesukker. Funket veldig bra det også, selv om mine ikke ble helt sukkerfrie da…

Linda Stuhaug

30. april 2020

Så kjekt oppskifta falt i smak, Elisabeth 😀

A

Aliaa

14. april 2020

Hei! Kan man bruke mandelmel til denne oppskriften? 🙂

Linda Stuhaug

15. april 2020

Du kan bruke akkurat det du vil, men du kan ikkje forvente å få det samme resultatet 🙂 Eg hadde personlig ikkje brukt mandelmjøl her, men du må berre prøve visst du vil 🙂

M

Mari

14. april 2020

Kor mange kalorier er det per kjeks?

Linda Stuhaug

14. april 2020

Det må du rekne på sjølv om det er nødvendig å vite 🙂

I

Ida

22. mars 2020

Skal bake disse etterpå, og gleder meg veldig til resultatet 😀 Hva er grunnen til at oppskriften er med lettkokte havregryn? Ser at du presiserer dette i noen av oppskriftene dine og har alltid lurt på hvordan det påvirker resultatet sammenlignet med «vanlige» havregryn 🙂 Jeg bruker de glutenfrie fra axa. Ha en fin søndag <3

Linda Stuhaug

23. mars 2020

Hei! Etter min erfaring blir rett og slett berre konsistens og smak litt bedre med lettkokte. Men det utgjer ingen megastor forskjell, så du kan bruke store havregryn også altså, men det utgjer litt forskjell 🙂 Håper kjeksa smakte <3

I

Ida

23. mars 2020

Skjønner! Da må jeg prøve det neste gang. Lagde halve oppskriften med sjokolade og halve med tranebær. De ned tranebær ble gode nok, de med sjokkis med nydelige 😉

Linda Stuhaug

24. mars 2020

Spennande med tranbær! Godt med litt variasjon 😀

A

Agnes

17. mars 2020

Skikkelig gode med iskald melk. Nam!

Linda Stuhaug

17. mars 2020

Åh! Melk er SÅ godt til kjeks <3

A

Anette

3. mars 2020

Kan æ bruke vanlig sukrin? Har ikke sukrin gold.

Linda Stuhaug

3. mars 2020

Eg anbefaler aldri vanlig sukrin. https://www.lindastuhaug.no/2017/10/05/kva-er-egentlig-forskjellen-mellom-dei-ulike-sukrin-variantane-har-du-min-guide/

M

Monica

29. februar 2020

Hei!Kan man lage dette uten egg,evt erstatte egg med noe annet?(spør pga eggallergi)

Linda Stuhaug

2. mars 2020

Du må bruke egg-erstatning. Følgarane mine pleier å bruke «no egg» erstatter, evt. chiafrø eller linfrø i vatn. Men usikker på om det fungerer optimalt i småkaker…

M

Marita Landrø Babic

29. desember 2020

Disse var utrolig godeLaget de med sukkerfri lys sjokolade + at jeg brukte restene fra Kinderegg oppskriften(hvit sjokolade og Philadelphia/melkekremen)Det ble godt,sprø og saftige

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Så kjekt å lese, Marita 😀

H

Heidi

9. november 2020

Kan disse lages uten verken sukrin eller sukker? Vil helst ha dem sukkerfrie, men skal lage dem på et SFO-kjøkken med barna, og har ikke tilgang på «så dyre ingredienser» som sukrin der 🙂 Har du isåfall tips til hva jeg kan bruke som erstaning? Jeg antar honning ikke er et alternativ, siden du skriver at eventuell erstatning bør ha ca samme konsistens?

Linda Stuhaug

9. november 2020

Nei, har ikkje noko alternativ utenom sukker eller sukrin. Då må du heller bruke en oppskrift der det er tilpassa uten sukker eller sukrin, som med banan eller dadler 🙂 Det blir ein anna type oppskrift, men alternativ er for eksempel ein av desse: https://www.lindastuhaug.no/2016/04/22/sunne-seige-snickerscookies/ https://www.lindastuhaug.no/2016/01/28/brownie-cookies-uten-tilsatt-sukker/ https://www.lindastuhaug.no/2015/02/05/sunne-energicookies/ 🙂

H

Heidi

17. november 2020

Tusen takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

17. november 2020

🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg