Linda Stuhaug

Annonse

Energibar med peanøttsmør & kakao

Energibar med peanøttsmør & kakao
God tirsdag!
Eg har blitt litt hekta på å lage slike energibarer / energikuler i det siste. De har jo fått servert nokre forskjellige oppskrifter i det siste, og idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke: energibar med peanøttsmør & kakao. Desse er uten tilsatt kvitt sukker, og du bruker den søtningen du liker eller har tilgjengelig. Vil du lage energibarane heilt uten helsekostprodukt, så bruker du kun honning i oppskrifta.
Energibarane er også naturlig melkefri og glutenfri:
Du trenger, 16-20 stk 250 g peanøttsmør* 100 g flytande honning (eller meir fibersirup/sukrinsirup) 50 g fibersirup/sukrinsirup (eller meir honning) 150 g havregryn* 3 ss kakao litt salt
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensane. Trykk blandinga ned i en boks med bakepapir*. Bruk gjerne baksida av ei spiseskei og trykk hardt og godt, det er viktig at det blir trykt skikkelig kompakt.
Sett kjølig. Etter nokre timer i kjøleskapet (eller 30-40 minutt i frysaren) kan du skjære opp passelig størrelse på energibarane. Oppbevar i kjøleskap. Energibarane står seg i vekesvis.
Tips og alternativer* → Peanøttsmør kan byttast med anna type nøttesmør. Her passer egentlig det aller meste.
→ For glutenfri energibarer bruker du naturligvis glutenfri havregryn. Det er ingen forskjell i smaken om du bruker glutenfri havregryn. Du kan bruke både store og små gryn.
→ Boksen eg brukte var ca. 18×12 cm. Det har ingenting å bety om boksen er litt mindre eller litt større enn dette.
Eg fekk 18 energibarer i størrelsen på bildene, men du skjærer opp i den størrelsen du synes er passelig 🙂
Skikkelig gode – både på smak og konsistens! Perfekt til å ta med seg som mellommmåltid, tursnacks, påfyll før/etter trening eller berre som litt sunnare kos 🙂

God tirsdag!

Eg har blitt litt hekta på å lage slike energibarer / energikuler i det siste. De har jo fått servert nokre forskjellige oppskrifter i det siste, og idag har eg en ny oppskrift å dele med dokke: energibar med peanøttsmør & kakao. Desse er uten tilsatt kvitt sukker, og du bruker den søtningen du liker eller har tilgjengelig. Vil du lage energibarane heilt uten helsekostprodukt, så bruker du kun honning i oppskrifta.

Energibarane er også naturlig melkefri og glutenfri:

Du trenger, 16-20 stk
250 g peanøttsmør*
100 g flytande honning (eller meir fibersirup/sukrinsirup)
50 g fibersirup/sukrinsirup (eller meir honning)
150 g havregryn*
3 ss kakao
litt salt

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensane. Trykk blandinga ned i en boks med bakepapir*. Bruk gjerne baksida av ei spiseskei og trykk hardt og godt, det er viktig at det blir trykt skikkelig kompakt.

Sett kjølig. Etter nokre timer i kjøleskapet (eller 30-40 minutt i frysaren) kan du skjære opp passelig størrelse på energibarane. Oppbevar i kjøleskap. Energibarane står seg i vekesvis.

Tips og alternativer*
→ Peanøttsmør kan byttast med anna type nøttesmør. Her passer egentlig det aller meste.

→ For glutenfri energibarer bruker du naturligvis glutenfri havregryn. Det er ingen forskjell i smaken om du bruker glutenfri havregryn. Du kan bruke både store og små gryn.

→ Boksen eg brukte var ca. 18×12 cm. Det har ingenting å bety om boksen er litt mindre eller litt større enn dette.

Eg fekk 18 energibarer i størrelsen på bildene, men du skjærer opp i den størrelsen du synes er passelig 🙂

Skikkelig gode – både på smak og konsistens!
Perfekt til å ta med seg som mellommmåltid, tursnacks, påfyll før/etter trening eller berre som litt sunnare kos 🙂

Annonse

8 Kommentarer

I

Ida N.

26. juli 2020

Hvilken type kakao bruker du i oppskrifter som denne?

Linda Stuhaug

27. juli 2020

Vanlig originalkakao/bakekakao 🙂

I

Isabella

19. juli 2020

Blir disse veldig slappe når de ikke blir oppbevart i kjøleskap? Har planer om å ta de med på en ukes tur på fjellet 🙂

Linda Stuhaug

19. juli 2020

Dei holder formen fint – men blir litt mjukare enn når dei står i kjøleskap. Hatt dei med på tur sjølv, og det har gått heilt fint iallefall 😀

V

Victoria F

8. desember 2019

Kan man bytte ut all honningen med fibersirupen? Eg er allergisk og kan ikkje bruke det. Men usikker på kva som då kan erstatte mtp sødmen.

Linda Stuhaug

8. desember 2019

Ja, det er det som er meint med «eller meir fibersirup/sukrinsirup» 🙂 Skal egentlig ikkje trenge noko meir, du kan evt. bruke 1-2 ss anna, valgfri søtning om du bruker fibersirup clear.

T

Therese

3. desember 2019

Elsker ulike oppskrifter på energibarer/kuler!! Har lagd flere av variantene dine og neste gang er det denne som skal testes

Linda Stuhaug

4. desember 2019

Så hyggelig, Therese 😀 Desse blei skikkelig, skikkelig gode altså! Håper dei faller i smak <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg