Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri Sarah Bernard i langpanne

Sukkerfri Sarah Bernard i langpanne
God fredag alle sammen!
Vi er godt i gang med julebaksten og julesnacksen, og det blir naturligvis eit ekstra fokus på det søte no i desember. Eg holder meg til konseptet mitt og det kjenner jo dokke til: alle oppskriftene eg deler er uten tilsatt sukker, og eg prøver i tillegg å ha glutenfritt/melkefritt alternativ der eg kan 🙂
Sarah Bernard er er ei kake som mange forbinder med jula, og dagens oppskrift er en sukkerfri variant med sjokoladekrem i langpanne. Kaka er virkelig superenkel å lage, og den var ingenting anna enn nydelig på smak♥
Mandelbunn 300 g mandler 100 g Sukrinsirup (les tips om du har Fibersirup) 1 ss sukrin+ 3 eggekviter en klype salt
Sjokoladekrem 100 g smør, romtemperert 50 g philadelphia (eller meir smør) 1-2 ss sukrin+ 1-2 ss kakao 3 eggeplommer
Topping 50 g sukkerfri sjokolade, eg har brukt mørk
Slik gjer du: 1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn resten av ingrediensane. Ha over i en form med bakepapir*, og steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til mandelbunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.
2, sjokoladekrem: pisk sammen smør, philadelphia, 1 ss sukrin+ og 1 ss kakao. Pisk inn en og en eggeplomme. Smak til om du ønsker sjokoladekremen søtare eller med meir sjokoladesmak, og juster med meir sukrin+ og/eller kakao.
3, topping: bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade til slutt og fordel som eit lokk over sjokoladekremen.
4. Eg anbefaler å skjære opp kaka i biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar kaka i kjøleskap. Den kan også frysast.
Tips og alternativ*Kakeform: eg brukte ein kakeform på 14×18 cm. Du kan fint bruke ei form som er litt større, det har ingenting å bety at kaka blir litt lavare. Eg har brukt samme oppskrift på en kakeform på 20×30.
Visst du har Fibersirup: oppskrifta på kakebunnen er i utgangspunktet laga med Fibersirup Clear. Visst du har Fibersirup Clear kan du fint bruke denne istedenfor Sukrinsirup. Då anbefaler eg å bruke litt ekstra søtning (2 ss sukrin+, evt. 4 ss sukrin gold). Bruker du Fibesirup Gold bytter du den berre med Sukrinsirup uten andre endringer.
Sukrin+ i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker. Skal du bytte ut sukrin+ i sjokoladekremen anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller anna pulverisert søtning som løyser seg opp i en kald krem, så du slipper å tygge på sukkerkorn.
For melkefri kake: bytt ut smør, philadelphia og sjokoalde med melkefri alternativ.
Eg har også ein oppskrift på sukkerfri Sarah Bernard med suksesskrem i arkivet:
Oppskrifta finner du her
En tidligare oppskrift på Sarah Bernard med sjokoladekrem i langpanne finner du også i arkivet. Der har eg brukt dadler i bunnen visst du heller ønsker det. Oppskrifta finner du her
Så – blir det Sarah Bernard iløpe av helga kanskje? Eller i løpet av førjulstida? Håper vertfall at oppskrifta ser enkel og god ut♥
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

God fredag alle sammen!

Vi er godt i gang med julebaksten og julesnacksen, og det blir naturligvis eit ekstra fokus på det søte no i desember. Eg holder meg til konseptet mitt og det kjenner jo dokke til: alle oppskriftene eg deler er uten tilsatt sukker, og eg prøver i tillegg å ha glutenfritt/melkefritt alternativ der eg kan 🙂

Sarah Bernard er er ei kake som mange forbinder med jula, og dagens oppskrift er en sukkerfri variant med sjokoladekrem i langpanne. Kaka er virkelig superenkel å lage, og den var ingenting anna enn nydelig på smak♥

Mandelbunn
300 g mandler
100 g Sukrinsirup (les tips om du har Fibersirup)
1 ss sukrin+
3 eggekviter
en klype salt

Sjokoladekrem
100 g smør, romtemperert
50 g philadelphia (eller meir smør)
1-2 ss sukrin+
1-2 ss kakao
3 eggeplommer

Topping
50 g sukkerfri sjokolade, eg har brukt mørk

Slik gjer du:
1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn resten av ingrediensane. Ha over i en form med bakepapir*, og steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til mandelbunnen er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl.

2, sjokoladekrem: pisk sammen smør, philadelphia, 1 ss sukrin+ og 1 ss kakao. Pisk inn en og en eggeplomme. Smak til om du ønsker sjokoladekremen søtare eller med meir sjokoladesmak, og juster med meir sukrin+ og/eller kakao.

3, topping: bre sjokoladekremen over den avkjølte mandelbunnen. Smelt sjokolade til slutt og fordel som eit lokk over sjokoladekremen.

4. Eg anbefaler å skjære opp kaka i biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar kaka i kjøleskap. Den kan også frysast.

Tips og alternativ*
Kakeform: eg brukte ein kakeform på 14×18 cm. Du kan fint bruke ei form som er litt større, det har ingenting å bety at kaka blir litt lavare. Eg har brukt samme oppskrift på en kakeform på 20×30.

Visst du har Fibersirup: oppskrifta på kakebunnen er i utgangspunktet laga med Fibersirup Clear. Visst du har Fibersirup Clear kan du fint bruke denne istedenfor Sukrinsirup. Då anbefaler eg å bruke litt ekstra søtning (2 ss sukrin+, evt. 4 ss sukrin gold). Bruker du Fibesirup Gold bytter du den berre med Sukrinsirup uten andre endringer.

Sukrin+ i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 2 ss sukker. Skal du bytte ut sukrin+ i sjokoladekremen anbefaler eg å bruke sukrinmelis eller anna pulverisert søtning som løyser seg opp i en kald krem, så du slipper å tygge på sukkerkorn.

For melkefri kake: bytt ut smør, philadelphia og sjokoalde med melkefri alternativ.

Eg har også ein oppskrift på sukkerfri Sarah Bernard med suksesskrem i arkivet:

Oppskrifta finner du her

En tidligare oppskrift på Sarah Bernard med sjokoladekrem i langpanne finner du også i arkivet. Der har eg brukt dadler i bunnen visst du heller ønsker det. Oppskrifta finner du her

Så – blir det Sarah Bernard iløpe av helga kanskje? Eller i løpet av førjulstida? Håper vertfall at oppskrifta ser enkel og god ut♥

Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Annonse

20 Kommentarer

V

Viktoria

11. desember 2019

For en liten og kjekk form! Hvor får en kjøpt sånne små bakeformer?

Linda Stuhaug

11. desember 2019

Vil tru dei fleste kjøkkenbutikker har det 🙂

J

June Sveen

9. desember 2019

Krise! Sjokoladekremen ble kornete. Er det fordi smøret var for hardt? Hjelper det hvis jeg lar blandingen stå og prøver senere. ?

Linda Stuhaug

10. desember 2019

Ja, det kan høyres ut som smøret ikkje var romtemperert. Usikker på om du klarer å redde den, dessverre. Men det er no verdt eit forsøk 🙂

M

Marte

11. desember 2022

Det samme skjedde med meg. Tok bare bollen i litt varmt vann mens jeg vispet, og da ble konsistensen super!

Linda Stuhaug

12. desember 2022

Så bra!

L

Linn Marie

7. desember 2019

Alle typene ser nydelig ut! Men der du har brukt dadler i bunnen, så ser kremen litt mer kompakt ut i forhold til denne der du også bruker philadelfia ost. Hvilken av kremen synes du ble best? 🙂

Linda Stuhaug

8. desember 2019

Eg synes denne versjonen er best med philadelphia 🙂 Men eg er ikke noko glad i kaker/kremer når dei blir alt for mektige, så kun smør er litt i det meste laget for min del.

J

Jorhild

6. desember 2019

Hei. Hvilken type smør bruker du ?

Linda Stuhaug

6. desember 2019

Ekte meierismør 🙂

T

Tove

6. desember 2019

Hei. Hva tror du om å bruke lønnesirup i stede for sukrinsirup? Prøver å unngå raffinert sukker og kunstige søtningsstoffer å lurer på om lønnesirup kan være et bra alternativ i denne oppskriften. Synes ellers du har mye bra og har prøvd mange av oppskriftene dine.

Linda Stuhaug

6. desember 2019

Hei! Usikker, lønnesirup har jo ikkje den samme egenskapen som sukrinsirup/fibersirup med å gi den seige, gode konsistensen. Du kan jo prøve, kan hende det fungerer – men konsistensen blir nok ikkje heilt den samme 🙂 Men har du fått med deg linken i innlegget til bunnen med dadler?

H

Heidi

1. mai 2023

Tenker å baka denna til ein konfirmasjon, men ønsker då å laga den i stor langpanne. Trur du det går greit å dobla oppskrifta til dette?

Linda Stuhaug

2. mai 2023

Absolutt :)

L

Liv Daae

28. november 2023

Jeg prøvde dette trøffelfyllet. Fantastisk godt 3dl fløte 50 gr. sjokolade uten sukker NYDELIG SLIK GJØR DU Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Ta kjelen av platen og la den stå i noen minutter slik at sjokoladen smelter. Rør godt i sjokolademassen slik at den blir helt glatt. Sett sjokolademassen i kjøleskap i minst 4 timer, helst over natten, slik at den blir helt kald. Det er viktig at massen er kald, ellers kan den lett sprekke ved pisking.

Linda Stuhaug

3. desember 2023

Takk for tips, Liv😃

A

Anki

22. desember 2022

Herregud så god! Ble litt kornete, smøret var visst ikke helt romtemperert 🙈 Men det gjorde ikke noe! Tusen takk for enda en digg oppskrift Linda! 🙌🏼🙏🏻❤️

Linda Stuhaug

23. desember 2022

Kjekt det smakte😍😍

M

Marthe

11. desember 2020

Går det fint med Philadelphia light i kremen?

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Jepp 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg