Heimelaga sjokkis med brente mandler

Heimelaga sjokolade altså♥

Det er ikkje så lenge sida eg delte oppskrift på heimelaga sjokolade forrige gang, men idag har eg en ny (jule)vri eg vil dele med dokke: med brente mandler! Litt ekstra smak, litt ekstra crunch – rett og slett skikkelig godt 🙂

Eg har brukt skivede, brente mandler uten sukker i sjokoladen som du finner oppskrift på HER.

Men, du kan sjølvsagt bruke heile nøtter også. Då må du naturligvis grovhakke nøttene først. Eit forslag er sukkerfri, brente julenøtter eller mandler som du finner oppskrift på HER.

Her er mi grunnoppskrift på heimelaga sjokkis:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
1 ts ekte vaniljepulver
40 g fibersirup gold (evt. sukrinsirup/yaconsirup/agavesirup eller lignande)
1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)

valgfri smakstilsetning: eg har brukt skivede, brente mandler uten sukker

Slik gjer du:
Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt i vannbad. Bitane er ofte store, visst du grovhakker kakaomassen og kakaosmøret så går det ganske fort. Bland inn søtningen.

Du kan enten bruke silikonformer eller berre en boks med bakepapir. Ha masse brente mandler i bunn, hell over den flytande sjokoladeblandinga og sett kaldt til sjokoladen har stivna. Oppbevarast i kjøleskap.

PS! Av denne oppskrifta fekk eg 30 store biter sjokolade. Antallet vil naturligvis variere etter størrelse.

For å lage heimelaga sjokolade treng du altså kakaosmør og kakaomasse. Dette får du på økosjokolade.no, diverse andre nettbutikker eller helsekostbutikk. Eg har henta eit bilde i arkivet, og her ↓ ser du sjokoladeMix som er en ferdig kombinasjon av kakaosmør og kakaomasse. Denne har eg kjøpt på helsekostbutikk. Du får også kjøpt kakaosmør og kakaomasse kvar for seg.

Kvifor heimelaga sjokolade? 
Heimelaga sjokolade har ein heilt unik smak som ingen andre sjokolader på butikken kan måle seg med. I tillegg styrer du heile sjølv kor søt du ønsker sjokoladen, kva søtning du vil bruke, og kva ekstra smakstilsetning du vil ha.

Ingrediensane smeltast skånsomt for å bevare den gode næringa. Kakao har eit høgt innhold av antioksidanter, magnesium og jern, og når man velger ubehandla, rå kakaoprodukter er ein sikker på at ingen verdifulle antioksidanter og mineraler har forsvunne i behandlingen. Heimelaga, rå sjokkis har en høg kakaoprosent og er en skikkelig næringsbombe, det har til og med blitt sagt at eit par biter daglig kan regnes som 1 av 5 om dagen.

Prøv denne julevrien på sjokkisen! Det var nydelig godt, og falt virkelig i smak her i hus 🙂 Ein stor bonus at sjokoladen holder seg evig i kjøleskapet (men eg kan love at den ikkje varer så lenge uansett, hehe)♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei. Jeg lurer pĂ„ hvor lang tid det tar i kjĂžleskapet fĂžr sjokoladen stivner og man kan fjerne den fra formene? 🙂

    1. Hei! Det skal ikkje ta sĂ„ lang tid, en halvtime kanskje 🙂 Kan ogsĂ„ legge sjokoladen i frysaren visst du vil det skal gĂ„ kjappare 😀