Sunne, digge pepperkakekuler

Dette er virkelig godiskuler med smak av jul, altså!

De kjenner jo til desse typiske energikulene aka daddelkulene aka trøflane som begynner å blir ein god del ulike oppskrifter på her hos meg, men det er jo så godt, og ikkje minst utrulig lettvint å lage♥ Alle ingrediensane i foodprosessoren, trill til kuler og deretter er dei klare til å nytast etter en liten runde avkjøling 🙂

Kulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, er søte, seige og skikkelig gode:

Sunne, digge pepperkakekuler, 16 stk
100 g ferske dadler (vekt uten stein)
100 g rista mandler (eller andre nøtter)
1 ts pepperkakekrydder
1 ts kakao
en god klype salt

Slik gjer du: 
Ha ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klumpfri masse i 1-2 minutt, til alt er smuldrette og klebig. Trill til munnfulle kuler mellom hendene og sett i frysaren. Energikulene er spiseklare etter ca. 45 minutt.

Du må gjerne dyppe kulene i sjokolade eller trille dei i kokos, kakao, hakka nøtter eller lignande. Oppbevar kulene i frysar eller kjøleskap, dei står seg i mange veker♥

Eg har lagt ut oppskrift på pepperkakekrydder fleire ganger, blant anna her, men under bildet får du den superenkle oppskrifta igjen:

Pepperkakekrydder
3 deler malt kanel (3 ss)
1 del malt ingefær (1 ss)
1 del malt nellik (1 ss)
1 del malt kardemomme (1 ss)

Slik gjer du:
Rør sammen og oppbevar krydderet i en skål eller glasskrukke.

Småseig, søt og deilig konsistens – nam!

Då gjenstår det å ønske dokke alle ei riktig god helg♥ Eg har som (nesten) alltid blogge-fri på lørdager, men titter innom på søndags morgen med årets siste vekemeny 🙂 


Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Dette så godt ut! har du forslag til erstatning/alternativ til nøtter i oppskriften for oss nøtteallergikere?☺️

    1. Du kan bruke valgfri kjerner 🙂 For eksempel solsikkerkjerner!

  2. Så deilig! Jeg trenger en ny foodprosessor så jeg får laget disse 🙂 Det går ikke så greit i blenderen. Kan jeg spørre hva slags foodprosessor du bruker?

    1. Min foodprosessor er sikker 15 år gammal, ikkje noko som er på markedet idag dessverre :/

  3. Hva slags kakao bruker du? Er det raw kakao eller bakekakao eller finnes det noe annet?

    1. Eg bruker vanlig original kakao.

  4. Hvor lenge og på hvor mange grader rister du mandlene? 🙂

    1. Eg hiver dei berre inn i ovnen på 180-200 grader og lar de stå til dei begynner å få litt farge og lukte godt 🙂