Linda Stuhaug

Annonse

13. desember 2019

Sunne, digge pepperkakekuler

Sunne, digge pepperkakekuler
Dette er virkelig godiskuler med smak av jul, altså!
De kjenner jo til desse typiske energikulene aka daddelkulene aka trøflane som begynner å blir ein god del ulike oppskrifter på her hos meg, men det er jo så godt, og ikkje minst utrulig lettvint å lage♥ Alle ingrediensane i foodprosessoren, trill til kuler og deretter er dei klare til å nytast etter en liten runde avkjøling 🙂
Kulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, er søte, seige og skikkelig gode:
Sunne, digge pepperkakekuler, 16 stk 100 g ferske dadler (vekt uten stein) 100 g rista mandler (eller andre nøtter) 1 ts pepperkakekrydder 1 ts kakao en god klype salt
Slik gjer du: Ha ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klumpfri masse i 1-2 minutt, til alt er smuldrette og klebig. Trill til munnfulle kuler mellom hendene og sett i frysaren. Energikulene er spiseklare etter ca. 45 minutt.
Du må gjerne dyppe kulene i sjokolade eller trille dei i kokos, kakao, hakka nøtter eller lignande. Oppbevar kulene i frysar eller kjøleskap, dei står seg i mange veker♥
Eg har lagt ut oppskrift på pepperkakekrydder fleire ganger, blant anna her, men under bildet får du den superenkle oppskrifta igjen:
Pepperkakekrydder 3 deler malt kanel (3 ss) 1 del malt ingefær (1 ss) 1 del malt nellik (1 ss) 1 del malt kardemomme (1 ss)
Slik gjer du: Rør sammen og oppbevar krydderet i en skål eller glasskrukke.
Småseig, søt og deilig konsistens – nam!
Då gjenstår det å ønske dokke alle ei riktig god helg♥ Eg har som (nesten) alltid blogge-fri på lørdager, men titter innom på søndags morgen med årets siste vekemeny 🙂
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Dette er virkelig godiskuler med smak av jul, altså!

De kjenner jo til desse typiske energikulene aka daddelkulene aka trøflane som begynner å blir ein god del ulike oppskrifter på her hos meg, men det er jo så godt, og ikkje minst utrulig lettvint å lage♥ Alle ingrediensane i foodprosessoren, trill til kuler og deretter er dei klare til å nytast etter en liten runde avkjøling 🙂

Kulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, er søte, seige og skikkelig gode:

Sunne, digge pepperkakekuler, 16 stk
100 g ferske dadler (vekt uten stein)
100 g rista mandler (eller andre nøtter)
1 ts pepperkakekrydder
1 ts kakao
en god klype salt

Slik gjer du:
Ha ingrediensane i en kraftig blendar eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klumpfri masse i 1-2 minutt, til alt er smuldrette og klebig. Trill til munnfulle kuler mellom hendene og sett i frysaren. Energikulene er spiseklare etter ca. 45 minutt.

Du må gjerne dyppe kulene i sjokolade eller trille dei i kokos, kakao, hakka nøtter eller lignande. Oppbevar kulene i frysar eller kjøleskap, dei står seg i mange veker♥

Eg har lagt ut oppskrift på pepperkakekrydder fleire ganger, blant anna her, men under bildet får du den superenkle oppskrifta igjen:

Pepperkakekrydder
3 deler malt kanel (3 ss)
1 del malt ingefær (1 ss)
1 del malt nellik (1 ss)
1 del malt kardemomme (1 ss)

Slik gjer du:
Rør sammen og oppbevar krydderet i en skål eller glasskrukke.

Småseig, søt og deilig konsistens – nam!

Då gjenstår det å ønske dokke alle ei riktig god helg♥ Eg har som (nesten) alltid blogge-fri på lørdager, men titter innom på søndags morgen med årets siste vekemeny 🙂

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Annonse

14 Kommentarer

K

Karen-Christine

4. oktober 2021

Prøvde disse i dag, men med pumpkin spice-miks i stedet for pepperkakekrydder siden det er oktober. Knallgodt! 😀

Linda Stuhaug

4. oktober 2021

Så kjekt å lese 😀

S

SL

17. desember 2019

Hvor lenge og på hvor mange grader rister du mandlene? 🙂

Linda Stuhaug

17. desember 2019

Eg hiver dei berre inn i ovnen på 180-200 grader og lar de stå til dei begynner å få litt farge og lukte godt 🙂

A

Anette

14. desember 2019

Hva slags kakao bruker du? Er det raw kakao eller bakekakao eller finnes det noe annet?

Linda Stuhaug

14. desember 2019

Eg bruker vanlig original kakao.

C

Caroline

14. desember 2019

Så deilig! Jeg trenger en ny foodprosessor så jeg får laget disse 🙂 Det går ikke så greit i blenderen. Kan jeg spørre hva slags foodprosessor du bruker?

Linda Stuhaug

14. desember 2019

Min foodprosessor er sikker 15 år gammal, ikkje noko som er på markedet idag dessverre :/

C

Camilla

27. november 2023

Press blandinga flatt og dekk med plastfolie, legg den i fryseren en time, brett blandingen opp i flere biter og deretter kjør i foodprossessoren! Jeg hadde samme problem, men det gikk kjempebra etter blandingen ble kald. Eller så tror jeg det er bedre å hakke mandlene først, og deretter tilsette resten:)

Linda Stuhaug

3. desember 2023

😃

A

Anne

13. desember 2019

Dette så godt ut! har du forslag til erstatning/alternativ til nøtter i oppskriften for oss nøtteallergikere?☺️

Linda Stuhaug

13. desember 2019

Du kan bruke valgfri kjerner 🙂 For eksempel solsikkerkjerner!

A

Angeliki

16. desember 2020

Lagde disse idag, siden jeg elsker alt som har med pepperkakesmak å gjøre og skulle gjerne spist pepperkaker året rundt De smaker kjempegodt! Jeg bare la til 1ss kaldt vann også, for å gjøre det lettere å formere kulene God Jul! Har også planner om å lage flere av oppskriftene dine ❤️

Linda Stuhaug

17. desember 2020

Så hyggelig! Kjekt at kulene falt i smak hos deg 😀 <3 Håper fleire oppskrifter smaker!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg