Seige, søte nøttekjeks med mandler & valnøtter

God tirsdag!

Vi er fortsatt i det søte hjørnet med fokus på jul 🙂 Idag har eg en nyyydelig oppskrift på seige, søte nøttekjeks med mandler og valnøtter å dele med dokke♥ Eg la ut ein lignande oppskrift i fjor, men har i år brukt den nye Sukrinsirupen for å vere sikker på at den fungerte optimalt i oppskrifta, og det gjorde den. Derfor ein ny vri, nye bilder og en oppskrift som eg håper fleire vil prøve seg på – for desse er virkelig gode altså!

Uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og melkefri:

Seige, søte nøttekjeks med mandler og valnøtter, 20-25 stk 
100 g mandler*
100 g valnøtter*
1 ss sukrin gold*
1 eggekvite
100 g Sukrinsirup Gold (evt. Fibersirup*)
3 store, ferske dadler i små biter* (kan sløyfast)
1/2 ts kanel
eit godt dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Tips og alternativer*
→ Du kan bytte ut Sukrinsirup med Fibersirup dersom du har det. Bruk samme mengde Fibersirup Gold eller Fibersirup Clear. Visst du bruker Fibersirup Clear, tilsett også 2 ss ekstra med sukrin gold.

→ Du kan i utgansgpunktet mikse og trikse litt med dei nøttene du liker/har tilgjengelig, men kombinasjonen av mandler og valnøtter er veldig god. Vær obs på at konsistensen kan bli litt annleis ut fra kva typer nøtter som blir brukt dersom du bytter.

→ Biter av dadler i kjeksa er berre skikkelig godt, men som det står i ingredienslista kan dette sløyfast for nøytrale kjeks. Du kan også bruke andre typer tørka frukt/bær, eventuelt sjokoladebiter eller lignande.

Dette er ei slags grunnoppskrift som eg har lagt ut fleire ulike oppskrifter på, og kjeksa er blitt veldig populære. Det er noko med den sprø utsida, seige kjernen og søte, gode smaken♥

Håper det ser fristande ut!


Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen ?

4 kommentarer

  1. Aud Finset

    Hvor lenge holder de seg i kakeboks? Kan de fryses?

    1. 1 veke cirka, kanskje litt lengre. Eg har aldri prøvd å fryse dei 🙂

  2. Hei! Vi bakte disse nøttekjeksene i desember, og vi elsket de. Vi har fortsatt noen liggende igjen. Vet du hvor lenge de varer og er gode?

    1. Hei! Dei står seg ganske lenge. Men du må no berre smake på dei, du finner fort ut om dei er dårlige 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *