Linda Stuhaug

Annonse

20. desember 2019

Mocca konfekt med karamelliserte valnøtter

Mocca konfekt med karamelliserte valnøtter
Denne mocca konfekten her – NAM! Er du glad i smaken av kaffi og sjokolade, så vil du elske desse like mykje som eg gjer. Mektige, men ikkje for søte. Silkemjuk konsistens med litt ekstra smak & crunch fra karamelliserte valnøtter. Rett og slett skikkelig snadder♥
Du trenger, 18 stk 100 g mørk sjokolade (med eller uten sukker, du bestemmer) 50 g kokosolje 1 toppa ts pulverkaffi 2 ss kokande vatn – 50 g valnøtter (evt. andre nøtter) 2 ss sukrin gold (evt. fibersirup, sukrinsirup eller honning) 1/3 ts maldonsalt
Slik gjer du: 1. Rist valnøttene eit par minutt på middels varme i en tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt, rør 1-2 minutt til alt er godt blanda. Avkjøl på bakepapir.
2. Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland pulverkaffe med kokande vatn og rør inn. Smak på blandinga: ønsker du den litt søtare, tilsett 1 ss valgfri søtning (eller smak til). Eg synes ikkje dette var nødvendig.
3. Hell sjokoladeblandinga over i små papirformer. Du kan sjølvsagt bruke silikonformer eller ein matboks med bakepapir også. Topp med karamelliserte valnøtter.
4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.
Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligbutikken, men må du/vil du ha konfekten heilt uten sukker, så bruker du naturligvis sukkerfri, mørk sjokolade 🙂
Konfekten står seg fint i kjøleskapet, så ingen problem å lage dobbel oppskrift når du først er i gang!
Og du? Er du ikkje så glad i mørk sjokolade, så kan du fint bruke lys sjokolade også altså. Eventuelt 50/50 lys og mørk sjokolade.
Dette blir min siste sukkerfrie, søte juleoppskrift før jul, men eg har fortsatt ikkje delt alle oppskriftene eg har laga, så det kjem nok litt i romjula også 🙂 Men, eg titter innom både søndag og mandag, men då har eg andre oppskrifter og innlegg på agendaen.
God helg alle sammen, hugs å nyte litt også, og ikkje stresse for mykje over at jula nærma seg med stormskritt♥

Denne mocca konfekten her – NAM!

Er du glad i smaken av kaffi og sjokolade, så vil du elske desse like mykje som eg gjer. Mektige, men ikkje for søte. Silkemjuk konsistens med litt ekstra smak & crunch fra karamelliserte valnøtter. Rett og slett skikkelig snadder♥

Du trenger, 18 stk
100 g mørk sjokolade (med eller uten sukker, du bestemmer)
50 g kokosolje
1 toppa ts pulverkaffi
2 ss kokande vatn

50 g valnøtter (evt. andre nøtter)
2 ss sukrin gold (evt. fibersirup, sukrinsirup eller honning)
1/3 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1. Rist valnøttene eit par minutt på middels varme i en tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett sukrin gold og maldonsalt, rør 1-2 minutt til alt er godt blanda. Avkjøl på bakepapir.

2. Smelt sjokolade og kokosolje til det er flytande. Bland pulverkaffe med kokande vatn og rør inn. Smak på blandinga: ønsker du den litt søtare, tilsett 1 ss valgfri søtning (eller smak til). Eg synes ikkje dette var nødvendig.

3. Hell sjokoladeblandinga over i små papirformer. Du kan sjølvsagt bruke silikonformer eller ein matboks med bakepapir også. Topp med karamelliserte valnøtter.

4. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Eg brukte vanlig 70% mørk sjokolade fra dagligbutikken, men må du/vil du ha konfekten heilt uten sukker, så bruker du naturligvis sukkerfri, mørk sjokolade 🙂

Konfekten står seg fint i kjøleskapet, så ingen problem å lage dobbel oppskrift når du først er i gang!

Og du? Er du ikkje så glad i mørk sjokolade, så kan du fint bruke lys sjokolade også altså. Eventuelt 50/50 lys og mørk sjokolade.

Dette blir min siste sukkerfrie, søte juleoppskrift før jul, men eg har fortsatt ikkje delt alle oppskriftene eg har laga, så det kjem nok litt i romjula også 🙂 Men, eg titter innom både søndag og mandag, men då har eg andre oppskrifter og innlegg på agendaen.

God helg alle sammen, hugs å nyte litt også, og ikkje stresse for mykje over at jula nærma seg med stormskritt♥

Annonse

2 Kommentarer

H

Henriette

28. desember 2019

Hvor lenge kan denne holde seg i kjøleskap? Kan den eventuelt fryses? Gleder meg til å prøve disse

Linda Stuhaug

28. desember 2019

Den står seg leeenge. Vekesvis 🙂 Går nok heilt fint å fryse dei også. Håper dei smaker!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg