Linda Stuhaug

Annonse

9. januar 2020

Enkel, knallgod tacopai med grov bunn

Enkel, knallgod tacopai med grov bunn
Det er torsdag, og det er snart helg!
På fredagsmenyen til mange står det ofte taco. Den tradisjonelle fredagstacoen er absolutt ein god start på helga, men kva med å prøve ein ny vri: enkel, nydelig tacopai med grov bunn? Dette er virkelig godt altså, og kan anbefalast til både barnefamilier, yngre og eldre – rett og slett alle som er glad i taco 🙂
Tacopaien har eg laga med grov bunn – og dette er min standard oppskrift på paibunn som eg har brukt i årevis. Den passer å fylle med det aller meste, også dette krema, digge tacofyllet 🙂 MEN, vil du ikkje ha grov bunn, så bytter du berre det grove mjølet med speltmjøl/kveitemjøl:
Tacopai med grov bunn, til ca. 4 personer
Paibunn, 28 cm paiform 75 g smør, romtemperert 75 g original kesam 1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl 1,5 dl havremjøl eller anna grovt mjøl 1/2 ts salt
Tacofyll 400 g karbonadedeig 2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder 1 boks, 300 g creme fraiche 1/2-1 purreløk eller 1 bunt vårløk 1 paprika 1 boks mais raspa ost
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig med hendene. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er gyllen.
2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.
3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat og en klatt rømme eller guacamole. Nyt!
Tips og alternativer ♦ Bruk gjerne andre grønnsaker enn det eg har brukt ovenfor, det meste passer å bruke i ein pai. Men purreløk/vårløk, paprika og mais passer veldig godt i denne oppskrifta.
Må du ha glutenfri paibunn? Bruk nøytral, glutenfri tørrvare istedenfor speltmjøl/kveitemjøl, i tillegg til (glutenfritt) havremjøl. Havremjøl kan du lage sjølv ved å finblende havregryn i ein blendar eller foodprosessor.
Lyst på ein vegetarvariant? Bytt ut karbonadedeig med vegetarfarse, bønner eller en miks av ulike belgfrukter.
Tacopaien passer like godt kvardag som helg – ikkje berre som en ny vri på fredagstacoen!
Og du, har du lyst til å klargjere tacopaien dagen før? Då gjenstår kun dei siste minuttane i ovnen før tacopaien står på bordet:
→ Lag paibunnen og forsteik denne. Sett kjølig. → Lag klart tacofyllet. Dette har du i ein boks/beholdar for seg sjølv. Sett kjølig. → Når det nærma seg middagstid tar du fyllet i paibunnen og steiker den. Middag på 1-2-3!
Eg og alle andre rundt bordet synes vertfall dette var veldig godt, og det samme synes mange av dokke lesere 🙂 Nesten samme oppskrift er nemlig delt tidligare her!
Så, blir det tacopai iløpet av helga kanskje? Eg håper vertfall det ser fristande og godt ut 😀
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Det er torsdag, og det er snart helg!

På fredagsmenyen til mange står det ofte taco. Den tradisjonelle fredagstacoen er absolutt ein god start på helga, men kva med å prøve ein ny vri: enkel, nydelig tacopai med grov bunn? Dette er virkelig godt altså, og kan anbefalast til både barnefamilier, yngre og eldre – rett og slett alle som er glad i taco 🙂

Tacopaien har eg laga med grov bunn – og dette er min standard oppskrift på paibunn som eg har brukt i årevis. Den passer å fylle med det aller meste, også dette krema, digge tacofyllet 🙂 MEN, vil du ikkje ha grov bunn, så bytter du berre det grove mjølet med speltmjøl/kveitemjøl:

Tacopai med grov bunn, til ca. 4 personer

Paibunn, 28 cm paiform
75 g smør, romtemperert
75 g original kesam
1,5 dl sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 dl havremjøl eller anna grovt mjøl
1/2 ts salt

Tacofyll
400 g karbonadedeig
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder
1 boks, 300 g creme fraiche
1/2-1 purreløk eller 1 bunt vårløk
1 paprika
1 boks mais
raspa ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig med hendene. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er gyllen.

2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.

3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat og en klatt rømme eller guacamole. Nyt!


Tips og alternativer
♦ Bruk gjerne andre grønnsaker enn det eg har brukt ovenfor, det meste passer å bruke i ein pai. Men purreløk/vårløk, paprika og mais passer veldig godt i denne oppskrifta.

Må du ha glutenfri paibunn? Bruk nøytral, glutenfri tørrvare istedenfor speltmjøl/kveitemjøl, i tillegg til (glutenfritt) havremjøl. Havremjøl kan du lage sjølv ved å finblende havregryn i ein blendar eller foodprosessor.

Lyst på ein vegetarvariant? Bytt ut karbonadedeig med vegetarfarse, bønner eller en miks av ulike belgfrukter.

Tacopaien passer like godt kvardag som helg – ikkje berre som en ny vri på fredagstacoen!

Og du, har du lyst til å klargjere tacopaien dagen før? Då gjenstår kun dei siste minuttane i ovnen før tacopaien står på bordet:

→ Lag paibunnen og forsteik denne. Sett kjølig.
→ Lag klart tacofyllet. Dette har du i ein boks/beholdar for seg sjølv. Sett kjølig.
→ Når det nærma seg middagstid tar du fyllet i paibunnen og steiker den. Middag på 1-2-3!

Eg og alle andre rundt bordet synes vertfall dette var veldig godt, og det samme synes mange av dokke lesere 🙂 Nesten samme oppskrift er nemlig delt tidligare her!

Så, blir det tacopai iløpet av helga kanskje? Eg håper vertfall det ser fristande og godt ut 😀

Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Annonse

28 Kommentarer

J

Julie

13. mars 2021

Hei, kan man lage bunnen med mager kesam? De var tomme for vanlig kesam i butikken.

Linda Stuhaug

14. mars 2021

Då vil eg heller anbefale at du bruker rømme 🙂

A

Astrid Maria

27. februar 2021

Er det mulig å lage denne laktosefri – dvs uten kesam? Finn kun kesam med vanilje som et laktosefri. Sjølvsagt mulig det er eg som er dårlig å leite:)

Linda Stuhaug

28. februar 2021

Du kan bruke laktosefri rømme eller creme fraiche og 🙂 Dei er enklare å finne!

A

Aase Aaler

31. januar 2021

Kan jeg bruke laktosefi crem fraiche.og kesam hvis det finnes ?

Linda Stuhaug

1. februar 2021

Jaja 🙂

A

Aase Aaler

31. januar 2021

Hei.jeg skal prøve denne paien.når du forsteker legger du i et matpapir med erter sæ den ikke kryper ? Har hørt det er lurt.hva mener du ? Hilsen Aase

Linda Stuhaug

1. februar 2021

Hei! Berre gjer det visst du vil 🙂 Eg pleier ikkje å gjere det. Håper den smaker 🙂

I

Iselin

31. januar 2020

Går det an å bytte ut creme fraiche fyllet med Kesam?

Linda Stuhaug

31. januar 2020

Creme friache tåler mykje bedre oppvarminga. Bruk heller mager creme fraiche visst det er det det går på 🙂

A

Anita

27. januar 2020

Kan den fryses?

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Ja 🙂

S

Siri

11. januar 2020

Til tacofyllet, er det original creme fraiche du bruker eller er det den lette? Jeg skal prøve denne oppskriften i kveld

Linda Stuhaug

11. januar 2020

Det har ingenting å bety kva du bruker, anna enn at den eine er meir fett i sjølvsagt. For smaken har det minimal betydning 🙂 Bruk den du liker/har tilgjengelig. Eg har brukt begge deler til paien! Håper den smaker 😀

C

Christine

10. januar 2020

Takk for oppskrift! Ser veldig godt ut, så i kveld blir den vanlige fredagstacoen byttet ut 🙂

Linda Stuhaug

11. januar 2020

Herlig 😀 Korleis falt paien i smak?? 🙂

C

Christine

16. januar 2020

Den var god og vi kommer nok til å lage den flere ganger

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Så kjekt å lese 😀

L

Lene

9. januar 2020

Dette ser veldig godt ut! Skal prøve meg på oppskriften din i helga, og gleder meg til å smake 🙂

Linda Stuhaug

10. januar 2020

Så kjekt å lese, Lene 😀 Håper den faller i smak!! God helg 😀

L

Lene

10. september 2020

Har laget denne paien flere ganger nå og den ble raskt en familiefavoritt! Hittil har vi holdt oss til dette fyllet, men det blir nok flere varianter etter hvert Takk igjen!

Linda Stuhaug

11. september 2020

Så hyggelig, Lene! Det er veldig kjekt å lese 😀 Har fleire varianter med samme paibunn i arkivet – ellers er det berre å mikse og trikse som du ønsker sjølvsagt 🙂

M

Malene

9. januar 2020

Hadde jeg hatt paiform tilgjengelig skulle jeg gjerne ha prøvd denne oppskriften! 🙂

Linda Stuhaug

9. januar 2020

Du kan bruke en anna type ildfast form også, må ikkje vere paiform 🙂

G

Gunn

3. september 2023

Om eg vil lage paideiga til ei langpanne, bør eg doble eller 3doble oppskrifta då? 😊

Linda Stuhaug

5. september 2023

Hm! Godt spørsmål. Begge deler kunne nok fungert, men ville kanskje tredobla for å vere på den sikre sida :)

N

Nina

13. mai 2022

Dette er min fredags favoritt. 😍 Dein e bare helt nydelig. Ska straks sette dein i ovnen no 😋 😁

Linda Stuhaug

14. mai 2022

Fantastisk😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg