8 ulike favorittoppskrifter på sunne frukost/lunsjpannekaker

Hurra for fredag 😀 

Når det er helg har ein gjerne litt ekstra tid til å lage seg ein deilig frukost eller lunsj, og då er ein porsjon sunne, saftige pannekaker midt i blinken! Derfor har eg idag samla mine 8 favorittoppskrifter fra arkivet, slik at DU kan finne en variant som ser ekstra fristande ut! Her er en god miks av ulike oppskrifter, men felles for dei alle er at dei er uten tilsatt sukker, grove og proteinrike: altså så sunne og næringsrike at dei gir god energi, langvarig metthetsfølelse og deilig næring til kroppen♥

Alle oppskriftene står under bildet, men i tillegg er det link til originalinnlegg/oppskrift. Oppskriftene står nemlig meir utfyllande i innlegga, med blant anna tips, alternativ og ekstra informasjon 🙂

Nokon av oppskriftene er søta med banan, andre er søta med naturlig søtning i form av sukrin gold eller sukrin+. Her bruker du den søtningen du liker/har tilgjengelig, som det står i kvar einaste oppskrift så kan du bytte søtning med tilsvarande mengde anna søtning. Som de skjønner så kan du også bruke vanlig sukker 🙂

GULROTPANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
1 egg
30 g havremjøl
15 g valgfritt mjøl
2 ss kesam
1-2 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)
kanel og kardemomme
1/2 revet gulrot
bittelitt væske om nødvendig

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn eller melk til ei fyldig pannekakerøre. Fyldig røre betyr fyldige pannekaker. Steik gylne i den størrelsen du ønsker på middels varme.

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


SAFTIGE HAVRELAPPER/HAVREPANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremjøl
15 g valgfri tørrvare
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
1-2 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 2-4 ts sukker)

Slik gjer du:
Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). Server nystekte med valgfritt pålegg♥

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


NATURLIG SØTE BANANPANNEKAKER♥

Du trenger, 2 personer
2 modne bananar
2 egg
100 g havremjøl
1,5 ts bakepulver
kanel og kardemomme
en skvett melk eller vatn

Slik gjer du:
Mos bananane og egg med stavmiksar. Rør deretter sammen alle ingrediensane til ei jevn og fyldig pannekakerøre. Juster eventuelt med litt meir væske om nødvendig, eller om du ønsker tynne pannekaker. Steik gylne pannekaker på middels varme. Serverast varme, lune eller kalde – med eller uten topping.

PS! Denne gangen hadde eg litt meir væske i røra og steikte fleire mindre pannekaker framfor færre store. Fyldig pannekakerøre gir fylige pannekaker. 

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


HAVREPANNEKAKER MED SJOKOLADEBITER♥

Du trenger, ca. 14 pannekaker
100 g naturell yoghurt, kesam eller rømme
1 banan, gjerne moden*
2 egg
75 g havremjøl
25 g sikta speltmjøl eller anna valgfri tørrvare*
1 ts bakepulver
1-2 ss sukrin gold eller anna søtning
30-40 g sukkerfri sjokolade i biter

Slik gjer du:
Ha naturell yoghurt/kesam/rømme, banan og egg i en bolle, kjør glatt med stavmiksar. Bland inn havremjøl, speltmjøl, bakepulver og sukrin gold. La røra svelle i 5 minutt.

Det skal bli ei fyldig røre. Juster eventuelt med litt ekstra tørrvare eller væske om nødvendig. Eg anbefaler å steike pannekakene på medium varme – bruk steikefett om nødvendig. Hell passelig mengde røre på steikepanna, topp med sjokoladebiter og snu pannekakene når overflata lett begynner å boble.

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


SAFTIGE, SUNNE SPINATPANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
80 g kesam
1 stort egg
35 g havremjøl
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller eventuelt meir havremjøl)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
en god neve fersk spinat

Slik gjer du: 
Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Du kan også røre sammen ingrediensane til røra først, og deretter tilsette fersk spinat som du kjører glatt inn i pannekakerøra med en stavmiksar.

La røra svelle i ca. 5 minutter før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Bruk steikefett om nødvendig. Server deretter med den toppingen du lika best!

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


TYNNE FRUKOSTPANNEKAKER♥

Tynne frukostpannekaker, 1 person
1 stort egg
2 ss kesam
50 g havremjøl*
0,5 dl melk
1 topps ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Bland saman alle ingrediensane til en jevn røre. La røra svelle ca. 5 minutter. Juster eventuelt med litt meir væske om nødvendig.

Steik gylne pannekaker på begge sider. Bruk middels varme og steikefett om nødvendig. Server strats med det pålegget du ønsker!

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂



SUNNE BOUNTY PANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremel
1-2 ss kakao
2 ss kokosmasse
1 ss sukrin gold (smak til, evt med anna søtning)
½ ts bakepulver
en klype salt

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Røra skal være fyldig, men juster med 2-4 ss vatn om nødvendig. Steik pannekakene på middels varme på begge sider. Bruk smør om nødvendig. Antall pannekaker vil variere etter kva størrelse du lager.

Server pannekakene nystekt uten tilbehør, eller topp med for eksempel cottage cheese, kesam, friske bær, syltetøy, bananbiter eller peanøttsmør. Nyt!

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂


EPLEPANNEKAKER MED GRESK YOGHURT OG HONNING♥

Du trenger, 1 person
1 egg
45 g havremjøl
80 g kesam
1/2 eple, raspa
1/2 ts kanel
1/2- 1 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
litt kardemomme
litt ekte vaniljepulver, kan sløyfast

Slik gjer du:
Rør sammen ingrediensene og la røra svelle 5 minutt. Juster med litt væske om nødvendig, men røra skal vere fyldig. Steik på middels varme til en gyllen farge. Server varme, lune eller kalde, gjerne med gresk yoghurt og litt honning eller anna topping du foretrekker.

Originalt innlegg & oppskrift finner du HER 🙂



Då håper eg at du fant en eller fleire oppskrifter som ser gode ut♥
Med det vil eg ønske dokke alle ei riktig god helg – nyt den!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Frøken M

    Åh herleg! Oppsummeringa passa ypperleg. Reiser heim i dag etter 14 dagar i Singapore; og ja, ein får nok dumplings til slutt, og startar å sakne grove lappar igjen☺️ Det er det fine med lang ferie, ein startar å sakne heime litt. Godt nytt år til deg!

    1. Så kjekt du likte oppsummeringa 😀 God tur heim, og nyt pannekakene <3 Godt nyttår til deg også!!