Linda Stuhaug

Annonse

17. januar 2020

Sunnare snickers-snacks med kun 6 ingredienser og uten helsekostprodukt!

Sunnare snickers-snacks med kun 6 ingredienser og uten helsekostprodukt!
God fredag!
Eg har fått eit ønske fra fleire om å lage noko sunnare, skikkelig digg snacks heilt uten helsekostprodukter. Eg har jo ein egen kategori på bloggen med søte oppskrifter heilt uten helsekostprodukt: «Oppskrifter uten helsekostprodukter». I denne kategorien bruker ikkje sukrinvarianter som søtning, men i hovedsak dadler og banan. Ja, desse inneholder naturlig fruktsukker, men inneholder ikkje kvitt, raffinert sukker som mange har lyst eller må unngå av ulike grunner 🙂
Så, denne snickers-snacksen kan du lage heilt uten helsekostprodukt, og du trenger kun 6 ingredienser! Eit sunnare alternativ, mektig, næringsrik og skikkelig god♥
De som følger meg veit at eg har ganske mange ulike snickers-oppskrifter på bloggen no. Oppskriftene er ulike, og då må også navna vere ulike. Denne heiter derfor SNICKERS-SNACKS!
Oppskrifta lagast i to lag+topping. Eg har tatt med steg-for-steg bilder for å vise kor enkel den er å lage, for den er latterlig kjapp og enkel å slenge sammen 🙂
Bunn 200 g peanøtter* 100 g havregryn 250 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
Sjokoladefyll 200 g ferske, saftige dadler 150 g peanøttsmør 0,5 dl kokande vatn 1 ss kakao
Topping 100 g peanøtter 50 g valgfri sjokolade*
Slik gjer du: Bunn: Ha alle ingrediensane til bunnen i ein foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør massen i nokre minutter til den blir klebrig. Du skal fint kunne forme massen mellom hendene. Press ned i ein ildfast form (min var 20×30 cm) med bakepapir. Sett i frysaren 20 minutt.
Sjokoladefyll: Ha ingrediendane til sjokoladefyllet i samme foodprosessor/blendar. Kjør til et jevnt, klumpfritt sjokoladefyll. Bruker du usalata peanøttsmør anbefaler eg å tilsette ein god klype salt. Bre sjokoladefyllet over bunnen.
Topping: Ha peanøtter over sjokoladefyllet og trykk lett nedi. Smelt sjokolade og fordel over peanøttene. Sett i kjøleskapet.
Eg anbefaler egentlig å skjære opp snickers-snacksen i biter før sjokoladen på toppen har stivna, for å unngå at den sprekker veldig. Men dette er opp til deg 🙂 Uansett må den stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering, eventuelt 30 minutt i frysaren. Oppbevarast i kjøleskap (ja, den kan frysast, men står seg like fint i kjøleskapet).
Tips og alternativer* → Peanøtter: du kan bruke både salta og usalta peanøtter. Visst du bruker usalta peanøtter vil eg anbefale å riste desse først. Tilsett i tillegg ein god klype salt i bunnen.
→ Valgfri sjokolade: som eg skreiv innledningsvis kan denne lagast heilt uten helsekostprodukt, og då anbefaler eg å bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Visst du derimot vil ha oppskrifta heilt fri for tilsatt sukker, bruk sukkerfri, mørk sjokolade.
→ For glutenfri snickers-snacks bruker du naturligvis glutenfri havregryn.
→ For melkefri snickers-snacks bruker du melkefri sjokolade til toppingen.
Eg delte snickers-snacksen opp i to forskjellige størrelser, nokon litt mindre og nokon litt større. Del opp slik du synes det er passelig!
Så, ser det fristande ut med sunnare snickers-snacks? Eg synes den var utrulig god, og eg håper fleire har lyst til å prøve seg 🙂
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂
GOD HELG♥

God fredag!

Eg har fått eit ønske fra fleire om å lage noko sunnare, skikkelig digg snacks heilt uten helsekostprodukter. Eg har jo ein egen kategori på bloggen med søte oppskrifter heilt uten helsekostprodukt: « Oppskrifter uten helsekostprodukter». I denne kategorien bruker ikkje sukrinvarianter som søtning, men i hovedsak dadler og banan. Ja, desse inneholder naturlig fruktsukker, men inneholder ikkje kvitt, raffinert sukker som mange har lyst eller må unngå av ulike grunner 🙂

Så, denne snickers-snacksen kan du lage heilt uten helsekostprodukt, og du trenger kun 6 ingredienser! Eit sunnare alternativ, mektig, næringsrik og skikkelig god♥

De som følger meg veit at eg har ganske mange ulike snickers-oppskrifter på bloggen no. Oppskriftene er ulike, og då må også navna vere ulike. Denne heiter derfor SNICKERS-SNACKS!

Oppskrifta lagast i to lag+topping. Eg har tatt med steg-for-steg bilder for å vise kor enkel den er å lage, for den er latterlig kjapp og enkel å slenge sammen 🙂

Bunn
200 g peanøtter*
100 g havregryn
250 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)

Sjokoladefyll
200 g ferske, saftige dadler
150 g peanøttsmør
0,5 dl kokande vatn
1 ss kakao

Topping
100 g peanøtter
50 g valgfri sjokolade*

Slik gjer du:
Bunn: Ha alle ingrediensane til bunnen i ein foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør massen i nokre minutter til den blir klebrig. Du skal fint kunne forme massen mellom hendene. Press ned i ein ildfast form (min var 20×30 cm) med bakepapir. Sett i frysaren 20 minutt.

Sjokoladefyll: Ha ingrediendane til sjokoladefyllet i samme foodprosessor/blendar. Kjør til et jevnt, klumpfritt sjokoladefyll. Bruker du usalata peanøttsmør anbefaler eg å tilsette ein god klype salt. Bre sjokoladefyllet over bunnen.

Topping: Ha peanøtter over sjokoladefyllet og trykk lett nedi. Smelt sjokolade og fordel over peanøttene. Sett i kjøleskapet.

Eg anbefaler egentlig å skjære opp snickers-snacksen i biter før sjokoladen på toppen har stivna, for å unngå at den sprekker veldig. Men dette er opp til deg 🙂 Uansett må den stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering, eventuelt 30 minutt i frysaren. Oppbevarast i kjøleskap (ja, den kan frysast, men står seg like fint i kjøleskapet).

Tips og alternativer*
→ Peanøtter: du kan bruke både salta og usalta peanøtter. Visst du bruker usalta peanøtter vil eg anbefale å riste desse først. Tilsett i tillegg ein god klype salt i bunnen.

→ Valgfri sjokolade: som eg skreiv innledningsvis kan denne lagast heilt uten helsekostprodukt, og då anbefaler eg å bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Visst du derimot vil ha oppskrifta heilt fri for tilsatt sukker, bruk sukkerfri, mørk sjokolade.

→ For glutenfri snickers-snacks bruker du naturligvis glutenfri havregryn.

→ For melkefri snickers-snacks bruker du melkefri sjokolade til toppingen.

Eg delte snickers-snacksen opp i to forskjellige størrelser, nokon litt mindre og nokon litt større. Del opp slik du synes det er passelig!

Så, ser det fristande ut med sunnare snickers-snacks? Eg synes den var utrulig god, og eg håper fleire har lyst til å prøve seg 🙂

Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

GOD HELG♥

Annonse

27 Kommentarer

L

Lisa

5. februar 2021

Linda, disse er freackin fantastic altså! Jeg har ikke rørt vanlig sjokolade etter at jeg begynte å lage disse, noe som var vanskelig for meg å kutte ut(spiste gaaanske mye sjokolade om dagene). Tusen takk for super oppskrift!

Linda Stuhaug

5. februar 2021

Så kjekt å lese at du liker oppskrifta, Lisa 😀 Eg er enig – desse er berre kjempegode <3

M

Merete

24. januar 2021

Hei:). Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Har akkurat laget en dobbel porsjon pepperkakekuler og en dobbel porsjon snickerskuler. Har lyst til å lage denne også, men vil jo ikke ha så mye stående at det blir dårlig før jeg får spist opp. Det er selvsagt mulig de uansett ikke får stå i fred så lenge som jeg tror, haha:). Setter stor pris på bloggen din!!

Linda Stuhaug

24. januar 2021

Hei! Det står seg leeenge. Det er ingenting du trenger å tenke på 🙂 Takk som følger <3

C

Cecilie Sæthre Rønstad

2. februar 2020

Hei. Utrolig god Snickers snacks. . Lurer på om du vet hvor mye kalorier det er pr 100 g eller liknende. Greit å vite selv om de er sunne .

Linda Stuhaug

3. februar 2020

Kjekt du likte oppskrifta 🙂 Som med alt anna eg deler: må man vite kalorier må man rekne på det sjølv. Eg gjer det ikkje 🙂

C

Cecilie Sæthre Rønstad

3. februar 2020

Det er forståelig 🙂 første gang jeg er her inne, så måtte bare høre. Takk for svar.

Linda Stuhaug

4. februar 2020

Velkommen skal du vere 🙂

V

Vilde

2. februar 2020

Da er disse i kjøleskapet for litt snacks utover uka når søtsuget melder seg 🙂 takk for gode oppskrifter!

Linda Stuhaug

3. februar 2020

Så kjekt å lese, Vilde! Hyggelig å inspirere 😀

E

Erle

24. januar 2020

Skokoladen min stivner før jeg får den ut av bollen og ned på snacksen. Blir en tørr brun klump. Bruker mørk kokesjokolade. Hva gjør jeg galt? Smelter i vannbad.

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Smelter du den forsiktig? Får du vatn oppi? Eg har aldri opplevd dette før, skjønner ikkje heilt korleis det er mulig at den stivner så fort visst den «nettopp» var flytande…?

A

Ann Iren

21. januar 2020

Fytti denne var sykt god. Tror det e best å fryse den før den forsvinner fra kjøleskapet på 123

W

Wiebke

21. januar 2020

Jeg synes at 50g sjokolade er litt lite, holder på å lage det nå, men tar litt mer.

Linda Stuhaug

21. januar 2020

Kjør på 🙂 Eg synes det holdt i massevis, skal berre vere eit tynt lag – og trenger heller ikkje å dekke alt 🙂

K

Kathrine

19. januar 2020

Så lekre ut, Linda! Kan man bruke tørka dadler som har ligget i vann natten over? Samme vekt vil du tro? Ikke alltid like enkelt å få tak i ferske dadler.

Linda Stuhaug

20. januar 2020

Hei! Eg anbefaler virkelig ferske dadler, men er det ikkje mulig å få tak i, så går det med tørka også. Det er nok en god ide å legge dei i bløtt 🙂 Men når det kjem til mengde må du berre prøve deg litt fram, vanligvis ville eg anbefalt litt meir, men det er ikkje sikkert det er nødvendig når du bløytlegger dadlane først 🙂

I

Ida

18. januar 2020

Åhhh

Linda Stuhaug

18. januar 2020

😀

I

Ida

18. januar 2020

Her var det noen sikleemojis som ikke kom med. 😀 snicker-snacksen så syyyykt digg ut!

Linda Stuhaug

18. januar 2020

Det var sååå god! Må prøvast 😀 <3

J

Janita

17. januar 2020

Herreguuuud, den så digg ut!! Har du tips til en god (og ikke alt for dyr) food-prosessor? Blenderen min er dessverre litt for svak

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Jaa, den er veldig god 😀 Min foodprosessor er eldgammal og ute av markedet for lengst. Bruker også Ultimate Blend som kan anbefalast 🙂

J

Johanne

17. januar 2020

Kan denne frysast? Ser utruleg god ut!

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Ja, det kan den. Men den står seg evig i kjøleskapet og 🙂

M

My

17. januar 2020

Linda, jeg har ikke food prosessor, og blenderen er svak. Kan man lage denne på en annen måte? 🙂

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Oppskrifter som dette krever foodprosessor/blendar 🙂 Eg har hørt at nokon har klura med stavmikser, men du får ikkje malt massen slik som den skal. Bruker du det kan du ikkje forvente samme resultatet iallefall 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg