Quesedillas med lomper, kylling & pesto

God fredag!

Titter du innom idag for ein skikkelig digg helgemiddag? Då har eg oppskrifta til deg, nemlig quesedillas med kylling & pesto! Dette er ein fredagsfavoritt hos meg, fordi det er så kjapt og enkelt å lage, det smaker nydelig og krever ikkje for mange ingredienser 🙂

Min variant er med lomper (som alltid), men det fungerer like fint å bruke tortillalefser dersom du heller ønsker det:

Quesadillas med lomper, kylling og pesto, 2 personar 
6 valgfrie lomper
6 ts grønn pesto
2 mellomstore kyllingfiletar
1⁄2 rødløk
1⁄2 paprika
1⁄2 boks mais
raspa ost
salt, pepper, paprikakrydder og spisskummen

Frisk salat og gjerne rømme/kesam/guacamole/fetaost til servering

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Steik kyllingfilet og rødløk. Smak til med krydder (du må gjerne bruke fleire/andre krydder også, eg varierer litt fra gang til gang med både chili, grillkrydder, kayannepepper osv i tillegg).

Smør pesto på halve lompene. Legg over steikt kyllingfilet og rødløk, paprika i strimler og mais. Topp med ost og legg over den andre halvdelen av lompa.

Steik midt i ovnen til lompene er begynt å bli sprø og osten smelta, ca. 15 minutt.

Server med frisk salat og det tilbehøret du ønsker♥

Du får kjøpt grønn pesto på butikken, der er fleire gode merker å velge mellom. Det er også veldig enkelt å lage heimelaga pesto dersom du vil det:

Pesto, 1 glass 
1 potte frisk basilikum
3 ss rista pinjekjerner
50 g parmesan
1–2 fedd kvitløk
ca. 1 dl smaksnøytral olje
salt og pepper

Slik gjer du:
Finmal basilikumblader i ein foodprosessor eller blender. Tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan. Køyr til ein jamn masse. Spe forsiktig med olje samtidig som foodprosessoren går. Smak til med salt og pepar.

Du kan også lage heimelaga lomper om du ønsker det. Oppskrift finner du HER. Heimelaga lomper er heilt genialt om du har kokte poteter igjen etter middagen. Det som også er fint med heimelaga lomper er at du sjølv kan bestemme kva lomper du vil lage ut fra kva mjøltype du bruker; vil du lage speltlomper? Havrelomper? Glutenfri lomper? Det er ditt valg 😀

Håper det ser fristande ut! Dette er jo ein middag som passer like godt kvardag som helg 🙂

Oppskrifta har eg delt før, men desse bildene er tatt av Jon Marius Nilsson og er fra mi første kokebok «Opptur med sunn mat»♥


Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Ha en nydelig helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *