Linda Stuhaug

Annonse

Enkel hummus på 1-2-3

Enkel hummus på 1-2-3
Hummus er så godt!
For nokon er dette kanskje ukjent, og kort forklart er hummus ein puré med kikerter som hovedingrediens. Det er superenkelt å lage, krever få ingredienser, smaker nydelig og er ferdig på 1-2-3. Men, det eg liker aller, aller best med hummus er at det er så utrulig anvendelig!
Hummus kan serverast både varm og kald, og passer til det meste; → Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød → Ingrediens i fargerike salater → Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat/vegetarretter → En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet → Som dip til grønnsaker
Enkel hummus på 1-2-3 (en liten skål) 1 kartong, 240 g kikerter 1-2 fedd kvitløk 1 ss tahihi (kan sløyfast)* ca. 0,5 dl av laken fra kikertene en skvis sitronsaft salt, pepper og evt. spisskummin
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i ein blendar eller foodprosessor. Du kan også bruke stavmiksar. Mos til det er klumpfritt og tilsett litt og litt kikertlake til passelig konsistens. Eg liker at den er litt ekstra tjukk, andre liker den tynnare – så juster etter kva du liker best.
Smak til hummusen med sitronsaft, salt, pepper og spisskummin. Spisskummin er ikkje nødvendig, men eg synes hummusen blir ekstra god med det 🙂
Ha over i ei skål, og topp gjerne med paprikakrydder, pinjekjerner og koriander.
Tips! Du kan også bytte ut deler av kikertlaken med ein god olivenolje, spesielt visst du dropper tahihi. Tahini er ein masse/puré av malte sesamfrø, du får kjøpt dette på glass i dagligvarebutikker med godt utvalg (evt. helsekostbutikker/internasjonale butikker).
Prøv hummus du også!
Ønsker alle en nydelig mandag 🙂

Hummus er så godt!

For nokon er dette kanskje ukjent, og kort forklart er hummus ein puré med kikerter som hovedingrediens. Det er superenkelt å lage, krever få ingredienser, smaker nydelig og er ferdig på 1-2-3. Men, det eg liker aller, aller best med hummus er at det er så utrulig anvendelig!

Hummus kan serverast både varm og kald, og passer til det meste;
→ Under pålegget på brødskiva, lomper eller knekkebrød
→ Ingrediens i fargerike salater
→ Tilbehør til kjøtt/fisk/kylling/grillmat/vegetarretter
→ En egen rett på koldtbordet eller tapasbordet
→ Som dip til grønnsaker

Enkel hummus på 1-2-3 (en liten skål)
1 kartong, 240 g kikerter
1-2 fedd kvitløk
1 ss tahihi (kan sløyfast)*
ca. 0,5 dl av laken fra kikertene
en skvis sitronsaft
salt, pepper og evt. spisskummin

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein blendar eller foodprosessor. Du kan også bruke stavmiksar. Mos til det er klumpfritt og tilsett litt og litt kikertlake til passelig konsistens. Eg liker at den er litt ekstra tjukk, andre liker den tynnare – så juster etter kva du liker best.

Smak til hummusen med sitronsaft, salt, pepper og spisskummin. Spisskummin er ikkje nødvendig, men eg synes hummusen blir ekstra god med det 🙂

Ha over i ei skål, og topp gjerne med paprikakrydder, pinjekjerner og koriander.

Tips! Du kan også bytte ut deler av kikertlaken med ein god olivenolje, spesielt visst du dropper tahihi. Tahini er ein masse/puré av malte sesamfrø, du får kjøpt dette på glass i dagligvarebutikker med godt utvalg (evt. helsekostbutikker/internasjonale butikker).

Prøv hummus du også!

Ønsker alle en nydelig mandag 🙂

Annonse

10 Kommentarer

H

Hege

28. januar 2020

Hvis jeg lager en god posjon, hvor lenge kan den stå i kjøleskapet? 🙂

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Ca. 1 veke har eg latt min stå 🙂

K

Katrine

28. januar 2020

Tips! Erstatt tahini med bittelitt sesamolje -det gir mye av den samme smaken og er rimeligere/ mer anvendelig:)

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Det går nok også fint an 😀 Supert tips!

A

Astrid

27. januar 2020

Tahini kan nesten ikke sløyfes haha, det løfter hummus så MYE- nam!

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Ja, det er egentlig heilt sant! MEN, eg vil ikkje at det skal stoppe folk til å prøve, hehe 😀

M

Malene

14. mars 2023

Hei! Jeg tenkte å lage denne oppskriften i kveld. En gang smakte jeg Hummus med noe indisk krydder, har du forslag til hva som kan passe?

Linda Stuhaug

15. mars 2023

Litt usikker på kva du meiner her?

M

Malene

26. mars 2023

For å få et indisk preg på hummusen smaksmessig sett, hva slags krydder ville du anbefalt å bruke?

Linda Stuhaug

26. mars 2023

Garam masala f.eks :D

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg