Lynkjapp, heimelaga rødbetsalat

Annonse – Grilstad

Fleire enn meg som er veldig glad i rødbetsalat? Eg synes det gir det lille ekstra til både ulike typer pålegg, som tilbehør til middagen, i wraps eller salaten. Heimelaga rødbetsalat er definitivt den beste, og i det siste har eg laga ein slik lynkjapp, heimelaga rødbetsalat. Rett og slett fordi den er både rask, enkel og utrulig lettvint å lage!

Denne rødbetsalaten lagde eg i forrige veke som tilbehør til Lev Litt Lettere Ovnsbakt Leverpostei fra Grilstad. Kombinasjonen av leverpostei og rødbetsalat er uslåelig!Eg har rett og slett brukt sylta rødbeter på glass til denne lynkjappe rødbetsalaten. Det er nok sikkert slik mange lager heimelaga rødbetsalat, men eg har faktisk alltid skrelt, kokt, avkjølt og deretter kutta opp heile rødbeter når eg har laga dette. Ideen om å bruke sylta rødbeter traff meg først når eg så gjerne ville ha rødbetsalat som tilbehør til kveldsmaten, men kun hadde sylta rødbeter i kjøleskapet (var i tillegg svolten og ville helst hatt den ferdig allerede) 🙂

Lynkjapp, heimelaga rødbetsalat, 1 skål
1 glass sylta rødbeter (ca. 325 g rødbeter)
100 g kesam, rømme eller creme fraiche
50 g majones
en liten skvis sitron
salt og pepper

Slik gjer du:
Hell laken av rødbetane og tørk dei godt. Kutt opp i passelige, små biter. Vend inn kesam og majones. Juster gjerne med litt ekstra dersom du ønsker det. Smak til med sitronsaft, salt og pepper til slutt.

Rødbetsalaten oppbevarast i ein boks eller på glass i kjøleskapet. Den står seg fint i ca. 1 veke.

– Heimelaga knekkebrød, Lev Litt Lettere Ovnsbakt Leverpostei, heimelaga rødbetsalat, spirer –

Lev Litt Lettere Ovnsbakt Leverpostei fra Grilstad er en grov og saftig leverpostei med en veldig god smak. Den inneholder 50% mindre fett enn ordinær leverpostei, og er uten tilsatt allergener. Perfekt på heimelaga knekkebrød med rødbetsalaten + litt ekstra grønt♥

Når eg lager heimelaga rødbetsalat har eg nokre fleire kombinasjoner eg alltid må ha: 
→ Rødbetsalat på knekkebrød med fiskekaker. Prøv det! Det er nydelig!
→ I wraps med grønnsaker og kylling. Knallgodt!
→ Som tilbehør til middagen. Det kan vere alt fra laks eller ørrett til kylling, burger, halloumi etc. Løfter einkvar middagsrett!

Og du! Hugs at du kan piffe opp rødbetsalaten med litt ekstra om du ønsker det 🙂 Eg har laga ein relativt nøytral variant, men mange tilsetter karve eller andre gode krydder, balsamico, eple, løk o.l for variasjon.

Ser det ikkje godt ut?!

Del gjerne kva du pleier å bruke rødbetsalat til! Alltid kjekt med nokre nye tips, spesielt no som eg har ein heil boks i kjøleskapet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Televimsa

    Rødbete salat er digg! Jeg har eple og rødløk i min i tillegg. Gir litt ekstra krønsj og smak.