Sunne, saftige havrepannekaker med blåbær

God morgen! 

Kan eg friste med nokon skikkelig saftige, gode havrepannekaker med blåbær?

Raske og enkle å lage, grove, næringsrike og mettande pannekaker som du kan nyte til frukosten, lunsjen, ta med i matpakken eller som turmat. Er også supergode til kveldskosen, eller dei kan delast på fleire og nytast til ettermiddagskaffien♥

Grunnoppskrifta på desse pannekakene er med kesam + søtning, og er relativt nøytrale i smak. Her kan du sjølv velge kva søtning du vil bruke. Du kan og bytte ut kesam + søtning med moden banan, og få bananpannekaker. Det er eit alternativ for dei som vil unngå tilsatt sukker og naturlig søtning i form av f.eks sukrin+. Moden banan gir både sødme og saftighet i pannekakene, i tillegg er det eit av fleire alternativ for å få dei melkefri 🙂

Sunne, saftige havrepannekaker med blåbær, 2 personer
200 g original kesam*
2 egg
70 g havremjøl
30 g valgfri tørrvare* eller meir havremjøl
1 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
2-4 ts valgfri søtning*
fryste/halvtinte/tinte blåbær

Slik gjer du:
Visp lett sammen ingrediensane til ei fyldig røre. Tilsett eventuelt bittelitt vatn om røra er veldig tjukk. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Ha over blåbær på pannekakene og steik gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

Server varme, lune eller kalde med den toppingen du ønsker! Denne gangen serverte eg med kesam, friske bær og fibersirup♥


TIPS OG ALTERNATIVER*
Som valgfri tørrvare liker eg å bruke proteinpulver i vaniljesmak, fordi det gir en veldig god smak og konsitens til pannekakene. Men her kan du bruke nesten kva som helst; speltmjøl, kveitemjøl, meir havremjøl, bokkveitemjøl, mandelmjøl etc. Du bruker naturligvis glutenfritt mjøl (+ glutenfritt havremjøl) for å få glutenfri pannekaker.

Bruk det du liker og har tilgjengelig av søtning. Eg liker å bruke sukrin+ eller sukrin gold. Du kan bruke det aller meste, inkludert sukker eller honning dersom du ønsker det.

Ønsker du å lage bananpannekaker istedenfor? Bytt ut kesam og valgfri søtning med 2 modne bananer. Mos egg og banan klumpfritt med stavmiksar før du tilsetter resten. Du kan også bruke 100 g kesam og 1 moden banan.

Pannekakene er veldig gode i seg sjølv, så noko ekstra topping/pålegg trengst så absolutt ikkje 🙂 Men, pannekakene passer til det aller meste og her er noke fleire alternativ som eg liker veldig godt:

→ Cottage cheese & sukkerfri jordbærsylte
→ Brunost & sukkerfri jordbærsylte
→ Smør & sukrin+
→ Mandelsmør & bananbiter
→ Cottage cheese & fibersirup

Kva liker du å toppe havrepannekaker/havrelapper med?♥

Og du! Du kan sjølvsagt droppe blåbæra og lage nøytrale pannekaker dersom du heller vil det 😉 Eg håper vertfall det ser fristande ut♥


Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Kunne man ha brukt vaniljekesam her, eller tror du det hadde blitt godt? ☺️