Indisk kyllingpanne på 25 minutt

Tirsdager blitt en litt sånn fast dag med kjapp og enkel kvardagsmiddag i fokus. Stort sett så er det dette eg deler på tirsdager, og idag er ingen unntak 🙂 Indisk kyllingpanne på 25 minutt kan vell høyres fristande ut?

Du trenger, ça 4 personer
650-750 g kyllingfilet
2-3 sjalottløk, grovhakka
1 kinesisk kvitløk, finhakka
1 ss raspa ingefær
krydder: 5 ts garam masala, 4 ts spisskummin, 2 ts paprika, 2 ts gurkemeie
3-4 gulerøtter, delt i tynne staver
1 brokkoli, i buketter
400 g hakka tomater
250 ml kokosmelk
1,5 dl vatn
1-2 ss tomatpure
salt, pepper og saft fra 1/2 lime
olje eller smør til steiking

Slik gjer du:
1. Del kyllingen i passelige biter og steik i smør eller olje til den er gjennomstekt. Sett til side.

2. Steik sjalottløk, kvitløk og ingefær i olje eit par minutt. Tilsett alle krydder og steik vidare eit par minutt til.

3. Tilsett gulrot, hakka tomater, kokosmelk og vatn. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutt. Tilsett brokkolibukette og tomatpure, og la det småkoke i ca. 3-4 minutt til medan du smaker til med salt, pepper og limesaft.

4. Tilsett kyllingen til slutt og la den bli gjennomvarm. Server straks med det tilbehøret du ønsker♥

Som tilbehør valgte eg ris og en frisk salat med mango & granateple. Ris kan gjerne byttast med couscous, bulgur, quinoa eller byggryn. Ulike former for potet passer også heilt fint 🙂 Bruk det du liker og har tilgjengelig!

Indiske smaker er så godt! Håper kyllingpanna ser fristande ut 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei 🙂
    Ser nydelig ut! Prøver å lure inn en fiskemiddag et par dager i uken, og tenkte kanskje at torsk kunne blitt godt kamuflert i denne retten. Hva tror du om å tilsette feks stekte torskebiter mot slutten av tilberedningen? Tror du det blir bare grøtete?

    1. Heisann!
      Neida, det trur eg nok vil bli bra 🙂 men eg ville ikkje steikt torskebitane på forhånd. La ferske torskebiter koke 4-5 minutt i panna sammen med resten 😀

  2. Kan man bruke original kesam i stedet for kokosmelk? Evt hvor mye

    1. Eg vil ikkje anbefale kesam. Den er ikkje egna til koking 😉 Då vil eg heller anbefale creme fraiche (lett/original) i samme mengde.

  3. Hadde denne retten i dag. Bare helt nydelig balansert med gode smaker. Nam, nam

    1. Så hyggelig, Ingunn 😀