Linda Stuhaug

Annonse

4. februar 2020

Indisk kyllingpanne på 25 minutt

Indisk kyllingpanne på 25 minutt
Tirsdager blitt en litt sånn fast dag med kjapp og enkel kvardagsmiddag i fokus. Stort sett så er det dette eg deler på tirsdager, og idag er ingen unntak 🙂 Indisk kyllingpanne på 25 minutt kan vell høyres fristande ut?
Du trenger, ça 4 personer 650-750 g kyllingfilet 2-3 sjalottløk, grovhakka 1 kinesisk kvitløk, finhakka 1 ss raspa ingefær krydder: 5 ts garam masala, 4 ts spisskummin, 2 ts paprika, 2 ts gurkemeie 3-4 gulerøtter, delt i tynne staver 1 brokkoli, i buketter 400 g hakka tomater 250 ml kokosmelk 1,5 dl vatn 1-2 ss tomatpure salt, pepper og saft fra 1/2 lime olje eller smør til steiking
Slik gjer du: 1. Del kyllingen i passelige biter og steik i smør eller olje til den er gjennomstekt. Sett til side.
2. Steik sjalottløk, kvitløk og ingefær i olje eit par minutt. Tilsett alle krydder og steik vidare eit par minutt til.
3. Tilsett gulrot, hakka tomater, kokosmelk og vatn. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutt. Tilsett brokkolibukette og tomatpure, og la det småkoke i ca. 3-4 minutt til medan du smaker til med salt, pepper og limesaft.
4. Tilsett kyllingen til slutt og la den bli gjennomvarm. Server straks med det tilbehøret du ønsker♥
Som tilbehør valgte eg ris og en frisk salat med mango & granateple. Ris kan gjerne byttast med couscous, bulgur, quinoa eller byggryn. Ulike former for potet passer også heilt fint 🙂 Bruk det du liker og har tilgjengelig!
Indiske smaker er så godt! Håper kyllingpanna ser fristande ut 🙂

Tirsdager blitt en litt sånn fast dag med kjapp og enkel kvardagsmiddag i fokus. Stort sett så er det dette eg deler på tirsdager, og idag er ingen unntak 🙂 Indisk kyllingpanne på 25 minutt kan vell høyres fristande ut?

Du trenger, ça 4 personer
650-750 g kyllingfilet
2-3 sjalottløk, grovhakka
1 kinesisk kvitløk, finhakka
1 ss raspa ingefær
krydder: 5 ts garam masala, 4 ts spisskummin, 2 ts paprika, 2 ts gurkemeie
3-4 gulerøtter, delt i tynne staver
1 brokkoli, i buketter
400 g hakka tomater
250 ml kokosmelk
1,5 dl vatn
1-2 ss tomatpure
salt, pepper og saft fra 1/2 lime
olje eller smør til steiking

Slik gjer du:
1. Del kyllingen i passelige biter og steik i smør eller olje til den er gjennomstekt. Sett til side.

2. Steik sjalottløk, kvitløk og ingefær i olje eit par minutt. Tilsett alle krydder og steik vidare eit par minutt til.

3. Tilsett gulrot, hakka tomater, kokosmelk og vatn. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutt. Tilsett brokkolibukette og tomatpure, og la det småkoke i ca. 3-4 minutt til medan du smaker til med salt, pepper og limesaft.

4. Tilsett kyllingen til slutt og la den bli gjennomvarm. Server straks med det tilbehøret du ønsker♥

Som tilbehør valgte eg ris og en frisk salat med mango & granateple. Ris kan gjerne byttast med couscous, bulgur, quinoa eller byggryn. Ulike former for potet passer også heilt fint 🙂 Bruk det du liker og har tilgjengelig!

Indiske smaker er så godt! Håper kyllingpanna ser fristande ut 🙂

Annonse

10 Kommentarer

t

tone nilsen

19. januar 2022

Er det viktig om «hakka tomater» er ferske eller hermetiske? 🙂

Linda Stuhaug

20. januar 2022

Hakka tomater på boks har langt meir «saus» i seg, men du kan sikkert bruke vanlig hakka tomater også 🙂

O

Oda

5. februar 2020

Kan man bruke original kesam i stedet for kokosmelk? Evt hvor mye

Linda Stuhaug

6. februar 2020

Eg vil ikkje anbefale kesam. Den er ikkje egna til koking 😉 Då vil eg heller anbefale creme fraiche (lett/original) i samme mengde.

M

Mia

5. februar 2020

Hei 🙂 Ser nydelig ut! Prøver å lure inn en fiskemiddag et par dager i uken, og tenkte kanskje at torsk kunne blitt godt kamuflert i denne retten. Hva tror du om å tilsette feks stekte torskebiter mot slutten av tilberedningen? Tror du det blir bare grøtete?

Linda Stuhaug

5. februar 2020

Heisann! Neida, det trur eg nok vil bli bra 🙂 men eg ville ikkje steikt torskebitane på forhånd. La ferske torskebiter koke 4-5 minutt i panna sammen med resten 😀

T

Torunn Skogland

25. november 2022

Hei, kan retten lages tidlig om formiddagen og serveres om kvelden? Ser det står serveres straks i oppskriften.

Linda Stuhaug

27. november 2022

Ja, absolutt :)

I

Ingunn Brekke

21. oktober 2020

Hadde denne retten i dag. Bare helt nydelig balansert med gode smaker. Nam, nam

Linda Stuhaug

22. oktober 2020

Så hyggelig, Ingunn 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg