Kyllingsalat, eggemuffins & middagspannekaker med filetbacon

Annonse – Grilstad

Heisann!

Mitt samarbeid med Grilstad fortsetter, og idag er det inspirasjon til korleis du kan bruke Lev Litt Lettere Filetbacon som står for tur! Eg har tre deilige oppskrifter eg skal dele med dokke:

1) Kyllingsalat med filetbacon & parmesan
2) Eggemuffins med filetbacon
3) Grove middagspannekaker med blåbær & filetbacon

Lev Litt Lettere Filetbacon fra Grilstad er bacon med 70% mindre fett enn ordinært bacon. Filetbacon består av tynne skiver av reinskåra svinekam, røykt med bøkeflis som gir den gode baconsmaken. Lev Litt Lettere Filetbacon kan du bruke på akkurat samme måte som ordinært bacon; til frukost, til salater, til middagen, til småmat, til topping, til pålegg – til alt!

Første oppskrift ut er kyllingsalat med filetbacon & parmesan. En salat som minner om cæsarsalat, men som likevell er ganske så ulik. Denne passer perfekt til lunsj, som en lettvint middag, til venninnekvelden eller på tapasbordet:

Kyllingsalat med filetbacon & parmesan, lunsj til 2 personer
♦ 1/3 isbergsalat
♦ 1 pk ruccola
♦ 1 spisspaprika
♦ 1/2 gul paprika
♦ 150 g druer (eller anna frukt som mango, granateple, eple…)
♦ 200 g ferdigstekt, skiva kylling
♦ 1 pk Lev Litt Lettere Filetbacon fra Grilstad
♦ 2-4 ss raspa parmesan
♦ salt & pepper

Slik gjer du:
Kutt alle grønnsakene i passelige biter. Steik filetbacon i litt smør i ca. 2 minutt på kvar side. Skjær opp i mindre biter. Ha alle ingrediensane over i ei skål eller serveringsfat. Dryss over raspa parmesan, salt og pepper rett før servering.

Ser godt ut, eller kva? Dette er skikkelig Linda-mat på sitt beste. Eg elsker fargerike, smakfulle salater♥

Så over til eggemuffinsane, også kalla omelettmuffins! Det er rett og slett omelett i muffinsformer. Her har eg brukt filetbacon som «kopp» i muffinsbrettet før eg helte over eggeblandinga. Supre å ete til frukost, ta med på farten i matpakka, dele i to og bruke som pålegg eller kanskje ein luksus kveldsmat?

Eggemuffins med filetbacon, 12 stk
♦ 8 egg
♦ 2 ss kesam eller rømme (evt. eit ekstra egg)
♦ 2 pk Lev Litt Lettere Filetbacon fra Grilstad
♦ 1-2 never spinat, grovhakka
♦ 1 paprika, grovhakka
♦ 1/2 dl melk eller vatn
♦ salt og pepper

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader over­ og undervarme. Visp sammen egg, kesam, melk/vatn, paprika, spinat, salt og pepper. Legg 1 stk filetbacon i kvar muffinsform på muffinsbrettet, og hell eggeblandinga over. Steik eggemuffinsane midt i ovnen i 15-25 minutt, til eggeblandinga har satt seg. Nyt varme, lune eller kalde. Oppbevar i kjøleskap etter avkjøling.

Dette var berre fantastisk godt, og en artig vri på dei tradisjonelle eggemuffinsane eg har delt tidligare!

Siste oppskrift er middagspannekaker med blåbær & filetbacon! Ein typisk middag eg har vokse opp med, i ein litt grovare vri 🙂

Du trenger, 2 personer
2 egg
2,5 dl melk
65 g havremjøl
65 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
smør eller olje til steiking

Tilbehør
1 pk Lev Litt Lettere Filetbacon fra Grilstad
blåbærsyltetøy
gjerne litt friske blåbær

Slik gjer du:
Bland ingrediensane til pannekakerøra til ei jevn og klumpfri røre, la den svelle i 5 minutt. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme i steikepanna. Steik deretter filetbacon i litt smør i ca. 2 minutt på var side. Server pannekakene straks med filetbacon, blåbærsylte, friske blåbær og eventuelt anna tilbehør du liker!

Fant du noko fristande? Det håper eg virkelig 😀 Min favoritt blant desse tre oppskriftene er førstnevnte oppskrift på kyllingsalat med filetbacon & parmesan. Men så er jo eg som nevnt eit salatmenneske… alle tre oppskriftene anbefalast vertfall å prøvast♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *