Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør

God onsdag, godtfolk!

Eg har hatt ekstreme mengder med overmodne bananer i fruktkorga i det siste. Eg har rett og slett vert ein skikkelig banan-reddar, og redda mange nedprisa bananer på butikken fordi dei har begynt å bli overmodne. Litt har eg fryst, litt har eg brukt i smoothie og litt har eg brukt til baking.

Eg veit at veldig mange av dokke er like begeistra som meg når det kjem til baking med bananer. Det er rett og slett heilt genialt, for bananene gir saftighet og god sødme, og noko ekstra søtning er ikkje nødvendig. Derfor kan ein bake søtt og godt, samtidig som ein ikkje bruker sukker eller alternative søtningsvarianter 🙂

Idag har eg altså ein ny oppskrift å dele med dokke! Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør♥ Utrulig saftige og gode, heilt uten tilsatt sukker eller helsekostprodukter 🙂 Du finner garantert alle ingrediensane på matvarebutikken, og muffinsane er berre superenkle å slenge sammen:

Du trenger, 12 stk
3 store, modne bananer (eller 4 små)
3 egg
120 g havremjøl
50 g speltmjøl/kveitemjøl (eller anna valgfri tørrvare)
2-3 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2-1 ts peanøttsmør pr. muffins

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn tørrvarene til en klumpfri røre.

Fordel røra i 12 muffinsformer eller smurt muffinsbrett. Ha 1/2-1 ts peanøttsmør over kvar muffinsrøre i formen. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Sjekk underveis med en stikkpinne eller kniv.

Nyt varme, lune eller kalde 🙂 Oppbevarast på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Passer til både kveldskos, til kaffikoppen, til tur, til mellommåltid eller det du måtte ønske 🙂

Peanøttsmøret legger seg på toppen av muffinsane og fungerer ypperlig som glasur♥ En skikkelig, skikkelig god kombinasjon med dei saftige sjokolade-bananmuffinsane og peanøttsmøret på toppen der – nam!

Muffinsane er ganske så grove (uten at det kjennes slik) og er eit sunt og næringsrikt alternativ til det søte! Dei er også uten melk og kan fint lagast uten gluten så lenge havremjølet ditt er glutenfritt, og du bruker valgfri, glutenfri tørrvare.

En gyllen regel for best smak og saftighet er: jo brunare bananer, jo bedre! Ha det i bakhode, er ikkje bananene modne nok vil heller ikkje resultatet bli like søtt og godt. Då vil eg kanskje anbefale å tilsette litt ekstra søtning.

Og du! Er du ikkje så glad i peanøttsmør, så kan du berre droppe det 🙂 Eventuelt kan du bytte peanøttsmør med anna type nøttesmør, nøtter, sjokoladebiter, frukt eller bær. Bruk oppskrifta som inspirasjon, men lag gjerne din egen vri!

Håper det ser fristande ut♥ Det er jo lille-lørdag, en god grunn til å lage seg noko godt til kveldskosen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. De må prøves! Du har utrolig mange fine oppskrifter! Fint med litt sunnere bakst! Vi har prøvd mest middager foreløpig, og med det resultatet at vi spiser mer grønnsaker nå! Åtteåringen ELSKER kreolsk kyllingpanne blant annet:)

  1. Så kjekt å lese, Anne 😀 Det er veldig stas! Håper muffinsane også faller i smak hos både deg og 8-åringen 🙂

 2. Hei, Linda 🙂 Jeg har fryst ned en del overmodne bananer og lurte på om det er mulig å tine de for så å bruke de i bakst? Eller vil egenskapene være endret?
  Klem<3

  1. Hei! Det har eg prøvd ein gang, og det anbefaler eg egentlig ikkje… Det FUNKER, men resultatet blir ikkje optimalt 🙂 Fryste bananer blir heilt blaute og mister i tillegg mykje smak/bindeevne etter når dei blir opptinte igjen.

 3. Anneli Bakken

  Kan disse fryses?

 4. Linda Anderssen

  Jeg har akkurat laget disse, nydelig

  1. Så kjekt å lese, Linda 🙂

 5. Blir de enda saftigere med litt meierismør opp i ? Evt hvor mye ville du anbefalt ?

  1. Nei, det trur eg ikkje. Dei er såpass saftige i seg sjølv at det ikkje er poeng at dei blir saftigare, hehe 😉 Men det er jo berre å hive oppi 1-3 ss visst du vil 🙂

 6. Disse skal jeg teste! Men jeg tåler ikke havre så godt, har du en annen meltype som vil fungere like godt i oppskriften? Blir det for tungt med mer speltmel?

  1. Hei! Speltmjøl er fint det. Havre er jo grovare enn speltmjøl, så det er jo heller omvendt når det kjem til om dei blir tyngre… 🙂 Du kan evt kombinere sammalt og sikta speltmjøl om du vil ha dei litt grove! Denne varianten med havre er jo relativt grov 🙂

   1. Supert, takk for svar!

 7. Disse ser lekre ut!

  1. SÅ gode! Må prøvast 😀

 8. Disse muffinsene er helt geniale. De smaker godt (alle i huset liker de) og de kan spises med god samvittighet. Takk for supert helgekos/turmat tips

  1. Så kjekt oppskrifta er godt likt i heile huset 😀 Det er stas!!

 9. Margunn Gaasvik

  Jeg skal bake disse i morgen, og jeg lurer på om de kan fryses med godt resultat?

 10. Kan denne samme oppskriften brukes til å lage lapper? 🙂

  1. Ja, det går nok fint 🙂