Linda Stuhaug

Annonse

Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør

Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør
God onsdag, godtfolk!
Eg har hatt ekstreme mengder med overmodne bananer i fruktkorga i det siste. Eg har rett og slett vert ein skikkelig banan-reddar, og redda mange nedprisa bananer på butikken fordi dei har begynt å bli overmodne. Litt har eg fryst, litt har eg brukt i smoothie og litt har eg brukt til baking.
Eg veit at veldig mange av dokke er like begeistra som meg når det kjem til baking med bananer. Det er rett og slett heilt genialt, for bananene gir saftighet og god sødme, og noko ekstra søtning er ikkje nødvendig. Derfor kan ein bake søtt og godt, samtidig som ein ikkje bruker sukker eller alternative søtningsvarianter 🙂
Idag har eg altså ein ny oppskrift å dele med dokke! Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør♥ Utrulig saftige og gode, heilt uten tilsatt sukker eller helsekostprodukter 🙂 Du finner garantert alle ingrediensane på matvarebutikken, og muffinsane er berre superenkle å slenge sammen:
Du trenger, 12 stk 3 store, modne bananer (eller 4 små) 3 egg 120 g havremjøl 50 g speltmjøl/kveitemjøl (eller anna valgfri tørrvare) 2-3 ss kakao 2 ts bakepulver 1/2-1 ts peanøttsmør pr. muffins
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn tørrvarene til en klumpfri røre.
Fordel røra i 12 muffinsformer eller smurt muffinsbrett. Ha 1/2-1 ts peanøttsmør over kvar muffinsrøre i formen. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Sjekk underveis med en stikkpinne eller kniv.
Nyt varme, lune eller kalde 🙂 Oppbevarast på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Passer til både kveldskos, til kaffikoppen, til tur, til mellommåltid eller det du måtte ønske 🙂
Peanøttsmøret legger seg på toppen av muffinsane og fungerer ypperlig som glasur♥ En skikkelig, skikkelig god kombinasjon med dei saftige sjokolade-bananmuffinsane og peanøttsmøret på toppen der – nam!
Muffinsane er ganske så grove (uten at det kjennes slik) og er eit sunt og næringsrikt alternativ til det søte! Dei er også uten melk og kan fint lagast uten gluten så lenge havremjølet ditt er glutenfritt, og du bruker valgfri, glutenfri tørrvare.
En gyllen regel for best smak og saftighet er: jo brunare bananer, jo bedre! Ha det i bakhode, er ikkje bananene modne nok vil heller ikkje resultatet bli like søtt og godt. Då vil eg kanskje anbefale å tilsette litt ekstra søtning.
Og du! Er du ikkje så glad i peanøttsmør, så kan du berre droppe det 🙂 Eventuelt kan du bytte peanøttsmør med anna type nøttesmør, nøtter, sjokoladebiter, frukt eller bær. Bruk oppskrifta som inspirasjon, men lag gjerne din egen vri!
Håper det ser fristande ut♥ Det er jo lille-lørdag, en god grunn til å lage seg noko godt til kveldskosen!

God onsdag, godtfolk!

Eg har hatt ekstreme mengder med overmodne bananer i fruktkorga i det siste. Eg har rett og slett vert ein skikkelig banan-reddar, og redda mange nedprisa bananer på butikken fordi dei har begynt å bli overmodne. Litt har eg fryst, litt har eg brukt i smoothie og litt har eg brukt til baking.

Eg veit at veldig mange av dokke er like begeistra som meg når det kjem til baking med bananer. Det er rett og slett heilt genialt, for bananene gir saftighet og god sødme, og noko ekstra søtning er ikkje nødvendig. Derfor kan ein bake søtt og godt, samtidig som ein ikkje bruker sukker eller alternative søtningsvarianter 🙂

Idag har eg altså ein ny oppskrift å dele med dokke! Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør♥ Utrulig saftige og gode, heilt uten tilsatt sukker eller helsekostprodukter 🙂 Du finner garantert alle ingrediensane på matvarebutikken, og muffinsane er berre superenkle å slenge sammen:

Du trenger, 12 stk
3 store, modne bananer (eller 4 små)
3 egg
120 g havremjøl
50 g speltmjøl/kveitemjøl (eller anna valgfri tørrvare)
2-3 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2-1 ts peanøttsmør pr. muffins

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn tørrvarene til en klumpfri røre.

Fordel røra i 12 muffinsformer eller smurt muffinsbrett. Ha 1/2-1 ts peanøttsmør over kvar muffinsrøre i formen. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Sjekk underveis med en stikkpinne eller kniv.

Nyt varme, lune eller kalde 🙂 Oppbevarast på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Passer til både kveldskos, til kaffikoppen, til tur, til mellommåltid eller det du måtte ønske 🙂

Peanøttsmøret legger seg på toppen av muffinsane og fungerer ypperlig som glasur♥ En skikkelig, skikkelig god kombinasjon med dei saftige sjokolade-bananmuffinsane og peanøttsmøret på toppen der – nam!

Muffinsane er ganske så grove (uten at det kjennes slik) og er eit sunt og næringsrikt alternativ til det søte! Dei er også uten melk og kan fint lagast uten gluten så lenge havremjølet ditt er glutenfritt, og du bruker valgfri, glutenfri tørrvare.

En gyllen regel for best smak og saftighet er: jo brunare bananer, jo bedre! Ha det i bakhode, er ikkje bananene modne nok vil heller ikkje resultatet bli like søtt og godt. Då vil eg kanskje anbefale å tilsette litt ekstra søtning.

Og du! Er du ikkje så glad i peanøttsmør, så kan du berre droppe det 🙂 Eventuelt kan du bytte peanøttsmør med anna type nøttesmør, nøtter, sjokoladebiter, frukt eller bær. Bruk oppskrifta som inspirasjon, men lag gjerne din egen vri!

Håper det ser fristande ut♥ Det er jo lille-lørdag, en god grunn til å lage seg noko godt til kveldskosen!

Annonse

26 Kommentarer

L

Lisbeth Iren

4. mai 2022

Lagde disse i dag og må si det er de saftigste muffinsene jeg har smakt på lenge 🙂 🤩 Kan man legge peanøttsmøret i røra? (røre-smør-røre) istedet for på toppen av muffinsen?

Linda Stuhaug

5. mai 2022

Så hyggelig! Ja, det kan du såklart :)

M

Malene

13. februar 2020

Disse ser lekre ut!

Linda Stuhaug

14. februar 2020

SÅ gode! Må prøvast 😀

S

Synne

12. februar 2020

Disse skal jeg teste! Men jeg tåler ikke havre så godt, har du en annen meltype som vil fungere like godt i oppskriften? Blir det for tungt med mer speltmel?

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Hei! Speltmjøl er fint det. Havre er jo grovare enn speltmjøl, så det er jo heller omvendt når det kjem til om dei blir tyngre… 🙂 Du kan evt kombinere sammalt og sikta speltmjøl om du vil ha dei litt grove! Denne varianten med havre er jo relativt grov 🙂

S

Synne

18. februar 2020

Supert, takk for svar!

Linda Stuhaug

18. februar 2020

😀

E

Elin

12. februar 2020

Blir de enda saftigere med litt meierismør opp i ? Evt hvor mye ville du anbefalt ?

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Nei, det trur eg ikkje. Dei er såpass saftige i seg sjølv at det ikkje er poeng at dei blir saftigare, hehe 😉 Men det er jo berre å hive oppi 1-3 ss visst du vil 🙂

L

Linda Anderssen

12. februar 2020

Jeg har akkurat laget disse, nydelig

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Så kjekt å lese, Linda 🙂

A

Anneli Bakken

12. februar 2020

Kan disse fryses?

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Ja 🙂

I

Ida

12. februar 2020

Hei, Linda 🙂 Jeg har fryst ned en del overmodne bananer og lurte på om det er mulig å tine de for så å bruke de i bakst? Eller vil egenskapene være endret? Klem<3

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Hei! Det har eg prøvd ein gang, og det anbefaler eg egentlig ikkje… Det FUNKER, men resultatet blir ikkje optimalt 🙂 Fryste bananer blir heilt blaute og mister i tillegg mykje smak/bindeevne etter når dei blir opptinte igjen.

A

Anne

12. februar 2020

De må prøves! Du har utrolig mange fine oppskrifter! Fint med litt sunnere bakst! Vi har prøvd mest middager foreløpig, og med det resultatet at vi spiser mer grønnsaker nå! Åtteåringen ELSKER kreolsk kyllingpanne blant annet:)

Linda Stuhaug

13. februar 2020

Så kjekt å lese, Anne 😀 Det er veldig stas! Håper muffinsane også faller i smak hos både deg og 8-åringen 🙂

M

Margunn Gaasvik

5. mars 2020

Jeg skal bake disse i morgen, og jeg lurer på om de kan fryses med godt resultat?

Linda Stuhaug

6. mars 2020

Ja 🙂

N

Nelly

22. februar 2020

Disse muffinsene er helt geniale. De smaker godt (alle i huset liker de) og de kan spises med god samvittighet. Takk for supert helgekos/turmat tips

Linda Stuhaug

22. februar 2020

Så kjekt oppskrifta er godt likt i heile huset 😀 Det er stas!!

L

Lisa

24. november 2020

Kan denne samme oppskriften brukes til å lage lapper? 🙂

Linda Stuhaug

25. november 2020

Ja, det går nok fint 🙂

E

Elisabeth

24. juli 2022

Siden jeg hadde akkurat tre bananer liggende som måtte brukes, så passet denne oppskriften bra i dag. De ble seriøst kjempesaftige, og tror det er de muffinsene jeg har fått best til noengang! Siden jeg har cøliaki byttet jeg ut spelt/hvete med en blanding av rismel, maismel og mandelmel. Lager havremel selv av glutenfrie havregryn. Denne oppskriften skal definitivt lagres og lages flere ganger 😍😍

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Det er veldig hyggelig å lese😍 kjekt det smakte🫶🏻

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg