Søtpotet- og linsesuppe

Åh, denne suppa her! Den blei SÅ god!

Suppe med søtpotet har eg ganske mange ulike varianter på no, og idag får de en ny en: med linser! Linsene gir ekstra næring, metthet og fylder suppa på en utrulig god måte, uten at du kjenner smaken eller konsistensen av linsene. Rett og slett fordi heile suppa blir kjørt klumpfri med stavmiksar 🙂

Suppa er vegetarisk, og er også vegansk (og melkefri) om du bruker kokosmelk og olje til steiking. Den er mettande, næringsrik, utrulig god og klar på under halvtimen. En super kvardagsmiddag, med andre ord:

Du trenger, 4-6 personer
1-2 løk, grovhakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1 ss grovraspa, fersk ingefær
1 stor eller 2 små søtpoteter ( ca. 700 g), skrelt og delt i biter
3 store gulerøtter (300-400 g), i biter
2 dl tørre linser
16 dl grønnsakskraft, buljong eller fond*
2-3 dl fløyte eller 200-300 g creme fraiche eller 2-3 dl kokosmelk (ikkje light)
salt og pepper
smør eller olje til steiking

Slik gjer du:
Steik løk, kvitløk og ingefær i smør/olje til løken er blank. Tilsett søtpotet, gulrot, linser og grønnsakskraft/buljong/fond. Kok opp og la det småkoke i 20 minutt, eller til søtpotet- og gulrotbitane er møre.

Mos suppa klumpfri med stavmiksar. Tilsett deretter fløyte/creme fraiche/kokosmelk og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med meir væske om du ønsker ein tynnare konsistens på suppa.

Server straks med den toppingen du ønsker 🙂 Eg valgte rista gresskarkjerner (rista i panna med litt smør/olje og maldonsalt, deretter avkjølt), men her passer det aller meste av topping!



TIPS OG ALTERNATIVER*
Buljong/fond: Har du ikkje kraft bruker du 16 dl vatn og blander dette med buljong eller fond. Eg får alltid spørsmål om kor mykje ein skal bruke: her må du lese på pakken! Det varierer fra merke til merke kor mykje du skal bruke, derfor kan eg ikkje presisere. Det står for eksempel 1 ss fond/1 terning buljong pr. 5 dl vatn. Då må du bruke 3-4 ss fond/3-4 terninger buljong i denne oppskrifta. Men hugs å smake til, det kan vere godt med litt ekstra for meir smak 🙂

Og du! Har du lyst å servere noko godt brød til suppa? Her har eg fire forslag fra arkivet:

→ Grove, saftige scones med ost & urter, OPPSKRIFT HER!
→ Proteinrike havrebriks, OPPSKRIFT HER!
→ Enkel speltfocaccia, OPPSKRIFT HER!
→ Saftige havrescones, OPPSKRIFT HER!

Håper det ser fristande ut! Dette er suppe på sitt beste spørr du meg, eg elsker virkelig supper med mykje smak og god næring som metter godt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Trine Lunde

    Kjempegod suppe! Laget dobbel porsjon i dag, så det blir middag i morgen også. Fant ikke tørre linser på butikken, men brukte vanlige på boks og mindre vann. Det gikk fint.
    I dag brukte jeg creme fraiche, men tror den blir veldig god med kokosmelk også. Suppen tåler mer av både hvitløk og ingefær hvis en liker det.
    Takk for god oppskrift!

    1. Så kjekt oppskrifta falt i smak, Trine 🙂 Deilig med middag til to dager!