Sukkerfri kake i kopp

Heisann♥

Idag har eg en deilig kopp-kake å dele med dokke! Som eg har nevnt før; dette er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, har røra i en kopp eller skål, og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Heilt super å lage om du plutselig får lyst på kake, eller berre vil gjere det ekstra lettvint. Kaka er ei skikkelig kvardagskake med næringsrike ingredienser, og den kan varierast med ulike smakstilsetninger/toppinger etter smak og behag 🙂

Mi grunnoppskrift på sukkerfri kake i kopp, 1 porsjon
1 egg
2 ss, 70 g original kesam*
2 ss, 20 g havremjøl
1 ss, 10 g speltmjøl*
2 ss sukrin gold (evt. anna valgfri søtning)
½ ts bakepulver
eit dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Valgfri smakstilsetning i røra om ønskelig 

Slik gjer du:
1. Bland saman ingrediensane til en jamn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i en kopp eller liten skål.

2. Sett i mikrobølgeovnen i 2-3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomstekt. Den vil heve i mikrobølgeovnen, deretter synke litt ned igjen når du tar den ut.

3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Server rett fra skåla/koppen med den toppingen du ønsker.

Denne gangen lagde eg nøytral grunnoppskrift (eller, eg tilsatte også bittelitt kanel) og toppa med vaniljekesam, valnøtter og varme, søte skogsbær♥ Det var fantastisk godt, og anbefalast på det sterkaste! Skogsbær kan gjerne byttast med andre typer bær, men prøv gjerne denne kombinsjonen mellom kopp-kaka og varme, søte bær på toppen. Nam!*Tips og alternativ til oppskrifta:
♦ Kesam kan byttast med kokosyoghurt for melkefri kake, eller laktosefri rømme for laktosefri kake.

♦ Speltmjøl kan byttast med meir (glutenfritt) havremjøl eller anna glutenfri tørrvare for glutenfri kake.

♦ Visst du ikkje har mikrobølgeovn kan kaka også steikast i ovnen. Pass på at skåla/koppen tåler varmen, og steik på 180 grader til den er ferdig, ca. 8-10 minutt, kanskje lengre.

↑ Slik såg mikrokaka ut uten den ekstra toppingen med varme bær. Kaka er god som den er, og trenger ikkje så mykje ekstra altså 🙂 Ellers kan du toppe med akkurat det du ønsker, eller tilsette smakstilsetning i røra før den går i mikrobølgeovnen. Her kan du bruke frukt, bær, peanøttsmør eller anna nøttesmør, nøtter, sjokoladebiter m.m.

Kanskje det blir kopp-kake iløpet av veka? 

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *