8 sunne pannekakeoppskrifter – til frukost, lunsj og middag!

Hei!

Idag er den internasjonale PANNEKAKEDAGEN og heile nettet florerer vell av pannekakeoppskrifter denne idag, haha! Eg kan rett og slett ikkje la det gå forbi og har derfor samla 8 sunne pannekakeoppskrifter fra arkivet – som passer til både frukost, lunsj og middag (og kveldsmat sjølvsagt. Her blir det nok pannekake til kvelds)!

Nokon er søte, andre er salte – alle er nærinsrike og grove alternativer som gjer kroppen happy! Eg har ganske så mange oppskrifter i arkivet, så det var vanskelig å ta eit knippe utvalg, men eg håper du finner en variant som ser fristande ut (visst ikkje kan du søke på «pannekaker i søkefeltet» eller sjekke ut kategorien «sunne vafler og pannekaker» for mange fleire oppskrifter):

GROVE MIDDAGSPANNEKAKER MED BLÅBÆR OG BACON♥

Du trenger, ca 2 personer:
2 egg
2,5 dl valgfri melk
70 g havremjøl
70 g kveitemjøl, speltmjøl eller bokkveitemjøl 
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
bacon
rørte blåbær/blåbærsylte

Slik gjer du: 
Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Røra kan fint lages timesvis i forveien også. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig.

Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med baconet og rørte blåbær/blåbærsylte.


BOUNTY PANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremel
1-2 ss kakao
2 ss kokosmasse
1 ss sukrin gold (smak til, evt med anna søtning)
½ ts bakepulver
en klype salt

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Røra skal være fyldig, men juster med 2-4 ss vatn om nødvendig. Steik pannekakene på middels varme på begge sider. Bruk smør om nødvendig. Antall pannekaker vil variere etter kva størrelse du lager.

Server pannekakene nystekt uten tilbehør, eller topp med for eksempel cottage cheese, kesam, friske bær, syltetøy, bananbiter eller peanøttsmør. Nyt



SAFTIGE, SUNNE SPINATPANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
80 g kesam
1 stort egg
35 g havremjøl
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller eventuelt meir havremjøl)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
en god neve fersk spinat

Slik gjer du:
Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Du kan også røre sammen ingrediensane til røra først, og deretter tilsette fersk spinat som du kjører glatt inn i pannekakerøra med en stavmiksar.

La røra svelle i ca. 5 minutter før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Bruk steikefett om nødvendig. Server deretter med den toppingen du lika best!


ENKLE BANANPANNEKAKER♥

Du trenger, ca. 15 stk
2 store, modne bananer
3 dl havregryn
2 egg
1,5 dl kefir (evt. 1 dl valgfri melk)
1 stor ts bakepulver
0,5 ts kanel + 0,5 ts kardemomme

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle eit par minutt før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Server varme, lune eller kalde – med eller uten valgfritt pålegg.


VERDENS BESTE SUNNE, SAFTIGE HAVREPANNEKAKER♥

Du trenger, 2 porsjoner
200 g original kesam
2 egg
70 g havremjøl
30 g valgfri tørrvare
1 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
2-4 ts valgfri søtning

Slik gjer du:
Visp lett sammen ingrediensane til ei fyldig røre. Tilsett eventuelt bittelitt vatn om røra er veldig tjukk. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

Server pannekakene varme, lune eller kalde med akkurat det pålegger du liker. Her passer alt fra cottage cheese eller brunost med syltetøy, til frukt og bær, til nøttesmør eller sjokoladepålegg♥


FYLTE, GROVE PANNEKAKER MED KREMA SPINAT♥

Til ca. 4 personer
Grov pannekakerøre
4 egg
5 dl melk
160 g havremjøl
100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl
2 ts bakepulver
1 liten ts salt

Krema spinatfyll
400 g fersk spinat
1 boks crème fraîche (300 g)
salt, pepper og muskatnøtt
raspa ost

Slik gjer du:
1. Start med å sette på ovnen på 225 grader over- og undervarme. Visp lett sammen ingrediensane til pannekakerøra, la den svelle i minst 5 minutt.

2. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme. Sett til side.

3. Lag deretter spinatfyllet. Ha spinaten i ei steikepanne (gjerne i to omganger) til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og la det surre eit par minutt. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Fyll pannekakene med spinatfyllet, rull saman og legg i ei ildfast form. Topp med ost og gratiner midt i ovnen til osten er godt smelta. Server straks.


SUNNE, SAFTIGE HAVREPANNEKAKER MED BLÅBÆR♥

Du trenger, ca. 2 personer
200 g original kesam*
2 egg
70 g havremjøl
30 g valgfri tørrvare eller meir havremjøl
1 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
2-4 ts valgfri søtning
fryste/halvtinte/tinte blåbær

Slik gjer du:
Visp lett sammen ingrediensane til ei fyldig røre. Tilsett eventuelt bittelitt vatn om røra er veldig tjukk. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Ha over blåbær på pannekakene og steik gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

Server varme, lune eller kalde med den toppingen du ønsker! Denne gangen serverte eg med kesam, friske bær og fibersirup♥

*Ønsker du å lage bananpannekaker istedenfor? Bytt ut kesam og valgfri søtning med 2 modne bananer. Mos egg og banan klumpfritt med stavmiksar før du tilsetter resten. Du kan også bruke 100 g kesam og 1 moden banan.


GULROTPANNEKAKER♥

Du trenger, 1 person
1 egg
30 g havremjøl
15 g valgfritt mjøl
2 ss kesam
1-2 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)
kanel og kardemomme
1/2 revet gulrot
bittelitt væske om nødvendig

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn eller melk til ei fyldig pannekakerøre. Fyldig røre betyr fyldige pannekaker. Steik gylne i den størrelsen du ønsker på middels varme.



Så, fant du en oppskrift som ser ekstra fristande ut? Her blir den enten nøytrale havrepannekaker eller bananpannekaker til kveldsmaten. Førstnevnte er favoritten, men så har eg nokre modne bananer i fruktkorga som hadde vore fine å bruke idag. Vi får sjå!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *